Ne félj a félelemtől!
Címlap / Szépség-Egészség / Ne félj a félelemtől!

Ne félj a félelemtől!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Tanuld meg használni, hogy elérd, amire oly régóta vágyódsz! Sokan vagyunk, akiknek a félelem határozza meg az alapkarakterünket. Ennek elkerülése hajt minket különféle őrült vagy épp kreatív tettek felé. És ugyanakkor leginkább ez fog vissza attól, hogy megtegyük, amire régóta vágyódunk, vagy végre kiálljunk magunkért és felvállaljuk, hogy kik vagyunk valójában és miben hiszünk, hogyan élünk.  

De a félelem nem ellenség. Csak akkor, ha hagyod, hogy leállítson, ha visszavonulót fújsz.
A félelem sok esetben a legjobb barátunk. Legalább annyira megmentheti az életünket, mint amennyire megkeserítheti.

Amikor a félelem megvéd...
Egyszerű példákkal élve: Nem lépünk le a járdáról meggondolatlanul, mert félünk, hogy elüt az autó. Nem ugrunk le magas helyekről védőfelszerelés nélkül, hiszen becsapódnánk a talajba, stb. Ilyenkor jó szolgálatot tesz számunkra a félelem.

... és amikor megakadályoz
A félelem azonban gátolhat is! Amikor inkább nem hívod fel azt a számot, ami egy új, jobb állást jelenthetne a számodra, vagy egy új kapcsolatot. Amikor inkább másra bízod, hogy helyetted tartsa meg az előadást abban a témában, amiben valójában te vagy a szakértő, mert nem mersz kiállni több ember elé, stb.


Az angol, aki a dombra ment fel, de a hegyről jött le
Az egyik kedvenc filmemből származik az alábbi jelentőségteljes részlet. (Az angol, aki a dombra ment fel, de a hegyről jött le)
Egy fiatal fiú a háborúból eléggé megzakkanva jött vissza, tele félelemmel. Egy viharos éjjelen fel kellett mennie a hegyre, ahol a villámok és a dörgés a háború borzalmaira, robbanásaira emlékeztették és teljesen összeomlott az élménytől, a lelkében kiújult félelemtől. Később az egész falu fent volt a hegyen, de ő félt újra felmenni a többiekkel és inkább lent maradt a völgyben. Aztán összeszedte minden bátorságát és elindult felfelé. Amikor felért a hegyre, a falu lakosai hosszas tapssal, örömmel, szeretettel fogadták. Tudták, hogy az egyik legnagyobb dolog az életben a félelmeinkkel való szembenézés és továbblépés.


A félelmeink – eszközök ahhoz, hogy elérjük a vágyainkat?

Azon a napon, amikor túllépsz egy félelmeden, dicsérd meg magad, mert nagy dolgot vittél véghez!
A történet főszereplője legyőzte az őt fogva tartó “sárkányt” (félelem) és újjászületett. Mindezt az egyéniségében, önmagában végbemenő változást végső soron a félelem jelenlétével tudta véghezvinni. Tehát ne félj a félelemtől, használd inkább eszközként arra, hogy te is újjászülethess!

 
 
Az igazi bátorság – mindannyiunkban ott van
Amikor szembenézel vele, megvalósítod a vágyaidat a félelmed ellenére vagy akár annak jelenlétében... az az igazi bátorság. Mert nincs ember félelem nélkül.

Egy bátorító videó >>>



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 13881 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x