Masszázs - testnek, léleknek, szellemnek
Címlap / Szépség-Egészség / Masszázs - testnek, léleknek, szellemnek

Masszázs - testnek, léleknek, szellemnek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Wellness szállóban voltam múltkorában, és megnéztem ott a masszázs választékot. Mindenhol van valami az unalomig ismerteken kívül is, de többnyire csak egy típus. Aztán rácsodálkoztam a következő felsorolásra, egyetlen budapesti helyszín ajánlásában. Amit én ismerek, az sem kevés, de a HétHoldHázban még azon túl is van… 

A holisztikus, testi-lelki masszázsok relaxáló, gyógyító hatásait évek óta tapasztalom a bőrömön, a tudatomban, és a szerveim harmonikus működésében. Most szétnéztem a HétHoldHáz masszázsai között, és elmesélem, az ott felsoroltak közül milyenben volt már részem.

A masszázs számomra azt jelenti, hogy a másik ember, a masszőr kezével érzem a körvonalaimat, a szerveimet, az izmaimat, és sokszor kívülről látok rá magamra, olykor még az érzéseimre is.
Ha nemcsak fizikai érintést ad egy masszázs, hanem hat az érzelmekre, a lélekre is, akkor holisztikus masszázsról beszélünk.

Én is a svédmasszázzsal kezdtem valamikor az ismerkedést, mint sokan mások. Ez fizikai szinten érezhető leginkább, fizikailag kézzel, ujjakkal és tenyérrel történik, ami a bőrünkhöz ér. A masszőrtől függően a svédmasszázs elmozdul kissé gyógymasszázs irányába, vagy esetleg  energetikai irányba is.

Gyógymasszázsra akkor van szükségünk, ha meghúztuk egy izmunkat, ha elmozdult kicsit valamelyik csigolyánk, ha beállt a nyakunk. Ezt a masszázsfajtát mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti bőrén a simításokat.

Lábmasszázst nemcsak akkor kérünk, ha a lábunk fáj, sőt! A lábon is megtalálhatók minden egyes szervünk energetikai pontjai, amit ez esetben simítással, nyomással, vagyis akupresszturával kezelnek. Érintései könnyebbek, finomabbak mint a svédmasszázsé, többnyire krémmel történik.

A keleti masszázsok meridiánok, reflexpontok mentén érintenek, de sokszor nem simítással, hanem ujjal, tenyérrel nyomó és felengedő mozdulatokkal. Ha nem olajos változatukat kérjük, akkor könnyű öltözetben, ruhán keresztül érintenek. Ha valakit zavarnak más masszázsok gyúró és mélysimító érintései, örülni fognak a Shiatsu apró nyomásainak, vagy a Thai masszázs húzó-nyomó mozdulatainak, melyek relaxációt, gyógyító és energetikai kiegyenlítődést adnak sokkal kevesebb testkapcsolattal.

A Chi Nei Tsang masszás ősi kínai alapokra épülő mozdulatokkal dolgozik, a has felületén érint, a hasi energiaközpontunkban hat, valamint a környező szerveket mozgatja át. Rövid idő alatt nagy változásokat képes hozni mély relaxációs állapotban, legyen szó hasi szervek harmonizálásáról, vagy stresszmentesítéről. A hasi mikrokozmoszon keresztül ugyanúgy teljes testre képes hatni fizikai, érzelmi, sőt lelki szinteken is, mint a többi holisztikus masszázs.




Bájos zene, csodálatos mozdulatok jellemzik a keleti szigetek masszázsait, a Mauri masszázst és a Lomi-lomi masszázst. Kötött sorrendű mozdulatok, meleg olajos érintés, kézzel, alkarral történő simítások jellemzik. Nem tudjuk megmondani, mikor hat az izomra, és mikor a lélekre. Valahogyan nagyon egyben van az egész. Van páros és kismama változata is, a magzat is nagyon szeretheti – de hiszen majd minden masszázsnak lehet gyerek és kismama változata is, ha figyelünk a különbségekre.

Vannak olyan masszázsok is, amikor kézzel nem is, vagy alig érintenek meg fizikálisan. Ilyenek a hangtálas masszázsok, a tibeti hangterápia, és a holistic pulsing. Csupán energia mozog. Olyanoknak ajánlom, akinek más masszázs már nem tudott segíteni, vagy nem szeretik az érintéseket, vagy pedig egyébként is érzékenyek az energiákra.



Mindenkinek szívből ajánlom a masszázsokat, különösen most, amikor a 2011, március 21-27-ei héten a nyílt hét keretében a HétHoldHázban  előre bejelentkezéssel, ingyenesen lehet kipróbálni őket!

Kozma Emese
www.medvemese.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4845 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x