Fogfehérítés randevúra
Címlap / Szépség-Egészség / Fogfehérítés randevúra

Dr. Bakos Anikó

Fogfehérítés randevúra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Manapság egyre nagyobb teret hódít a fogfehérítés, mivel ez a legkíméletesebb, legegyszerűbb és leggyorsabb módja a mosolyunk esztétikusabbá tételének. És persze ki ne szeretne sikeres és szép lenni? Mindent megteszünk azért, hogy embertársaink szeressenek és elfogadjanak bennünket, netalán tiszteljenek a munkánkért, felnézzenek ránk, mert letettünk valamit az asztalra! Viszont mennyire nehéz és kínos megszólalni, mosolyogni és jól érezni magunkat, ha sárgák a fogaink, rossz a szájszagunk, mindannak ellenére, hogy használjuk a fogkefét, fogselymet! Ma már semmi akadálya nincs annak, hogy fogsorunkat ragyogó fehérré varázsoljuk, sőt, több módszer közül is válogathatunk. A tévhitekkel ellentétben a fogfehérítés nem káros és vegyszerek sem kerülnek a szervezetünkbe. 

Mára a fogfehérítésnek több válfaját ismerjük: teljes fogsorra alkalmazható fogfehérítés és a néhány fog fehérítésére ajánlott. A teljes fogsort rendelői fogfehérítéssel ill. otthoni fogfehérítéssel kezeljük. A rendelői fogfehérítés annyiban különbözik az otthoni fogfehérítéstől, hogy a rendelőben 1-1,5 óra alatt zajlik és az adalékanyagok mások.

Rendelőnkben használt fogfehérítés a RemeWhite rendszer, mivel nem veszélyes a lágy részekre és csak minimálisan okoz fogérzékenységet. A piacon fellelhető egyik legkíméletesebb, természetes összetevőket tartalmazó fogfehérítő anyag. A fehérítés után fellépő érzékenység annak a bizonyítéka, hogy az anyag megfelelően fejtette ki hatását. Természetes következmény, egyénenként változik az intenzitása, és nagyon nagy tévhitek övezik. A fogfehérítés nem káros, legalábbis a professzionális, fogorvosi rendelőkben alkalmazott anyagok nem azok. A fog felszínét, a zománc felszínét „takarítják” le a fogfehérítők, nem roncsolják azt.

Egy fogfehérítés alkalmával 8-10 árnyalatot világosodhat a fogak színe. Ugyanez a színárnyalat elérhető az otthoni fogfehérítés módszerével is, azzal a különbséggel, hogy a felelősséget teljes mértékben a páciens viseli és nem azonnal, hanem 5-10 nap leforgása alatt éri el a maximális fog fehérített eredményt.

Fogfehérítés menete:
Foglenyomat alapján fogsíneket készítünk fogfehérítő géllel megtöltve, melyeket naponta 2-3 órát kell hordani vagy éjszakánként ezzel aludni. Az otthoni fogfehérítés hatásosabb módszer, mivel lassabban oldja le a fogfelszínről a színezékeket. Ha a fogfehérítés során túl érzékennyé válik a fog, kihagyható egy-egy nap és érzékenység elleni pakolással helyettesíthető az aktív gél. Ennél a típusnál hosszabb ideig fennáll a fogak érzékenysége, mivel napokig érintkezik a fogfehérítő a fog felszínével. Azonban ha már elértük a kívánt hatást, 1-2 napon belül teljesen elmúlik az érzékenység és az elért eredmény hosszabb ideig tartós marad. A fogfehérítés periódusa alatt kerülni kell a színes ételek és italok fogyasztását.

A rendelői fogfehérítés esetében a menet a következő: megfelelő lágy rész elkülönítés és védelem mellett felkenjük a fogfelszínre a fehérítő anyagot és 10 percen keresztül világítjuk egy speciális, hideg fényt kibocsájtó lámpával, melynek hatására az aktív oxigén kiszabadul és kifejti hatását. Ezt a 10 percet még kétszer megismételjük, mindig friss anyagot kenve fel a fogfelszínekre. Az elért eredményt évente egy kis felfrissítéssel több évig megőrizhetjük és így minden helyzetben bátran villanthatjuk ki szépen csillogó, fehér fogainkat, nem kell szégyenkezve takargatnunk azt!

Tartósság: A fogfehérítés során elért eredmény általában egy évig marad meg. Ha félévente meglátogatjuk a fogorvosi rendelőt és leszedetjük a felgyűlt fogkövet, illetve egy emlékeztető kezelést elvégeztetünk, 3-4 év múlva kell csak megismételni újra a teljes fogfehérítést.

Tehát a fogfehérítés nem káros!
Igaz, hogy kisebb-nagyobb mértékben okoz érzékenységet, de ez 1-2 napon belül el is múlik. Fogszöveti károsodást pedig egyetlen esetben sem okoz, nincs ok aggodalomra, nyugodtan vessük alá magunkat a beavatkozásnak, nem fogjuk megbánni, garantált elégedettséget fog okozni még egy pár színárnyalat különbség is!

Mielőtt rémülten vennénk tudomásul, hogy mennyi költséggel járna egy új mosoly, mely visszaadhatja önbizalmunkat, próbáljuk ki a fogfehérítést, nem fogunk csalódni!

Biztonságos, nem káros és nem juttat be szervezetünkbe vegyszereket! Viszont esztétikai javulást érünk el vele, mely kicsinek tűnik, de a külvilág nagy változásként fogja érzékelni!

Ha változtatásra, jobb közérzetre vágyik munkahelyén és otthon a családja körében, a fogorvos ajánlásával vágjon bele egy fogfehérítésbe! Nem fogja megbánni!


Dr. Bakos Anikó
http://www.nicodental.com/


kép forrása

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5100 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x