A virágok titka: Bach-terápia - a szelíd gyógymód
Címlap / Szépség-Egészség / A virágok titka: Bach-terápia - a szelíd gyógymód

A virágok titka: Bach-terápia - a szelíd gyógymód

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A Bach-virágterápia egy szelíd és mellékhatásoktól mentes gyógymód. Az eszenciák nem csak testünket gyógyítják, hanem kihatnak lelkiállapotunkra is, ezen keresztül gazdagítják életünket és személyiségünket. 

Bach-terápia: Szelíd gyógymód a pocaktól a sírig
A virágcseppek a még rejtett, de már kialakulóban lévő betegségek nem látható okait hivatottak kezelni, vagyis megjelenésüket megelőzni. A lélek rezgéseit emelik, ezáltal gyógyítják is azt, amely így kihat a test egészségére. Lelki betegségek kezelésére, félelmek legyőzésére, az önbizalom erősítésére, párkapcsolati problémákra, tanulási-, és beilleszkedési nehézségekre, stresszes élethelyzetekre ajánlható. A szakemberek elsősorban lelki nehézségek, frusztrációk esetén javasolják, így pl. szorongásra, aggódásra, meghatározatlan rejtélyes félelmekre, vagy akár egészen konkrét félelmekre, pánikrohamokra is alkalmazható, amely az egyik leggyakoribb pszichés eredetű nehézség korunkban a túlhajszoltság eredményeképpen.

Mindannyian átéltünk már nehéz, fárasztó időszakokat, amikor hangulatunk negatívabb volt. Olyan is előfordulhat, hogy valaki úgy érzi, egy negatív spirálban van, a terhek, nehézségek állandósultak életében és egyedül nem tud felkelni ebből a helyzetből. Ilyen esetekben az esszenciák nagyon nagy segítséget nyújtanak, mert helyreállítják a megbomlott egyensúlyt a lelki és mentális szinteken, még a testi tünetek megjelenése, sokszor a kifejlődött fizikai betegségek előtt. Lehetnek persze olyan tünetek, mint a szorongás, a vérnyomás ugrálása, gombóc-érzés a gyomorban vagy a torokban, erős feszültség. A krónikus betegségek nagy része kapcsolatban áll valamilyen lelki eredetű nehézséggel, illetve a már kialakult betegségek gyógyulási lehetőségeit javítja, ha elégedettek, és kiegyensúlyozottak vagyunk – a lényeg, hogy a test és a lélek egyensúlyban legyen.


A módszer nagyon nagy előnye, hogy ellenjavallat nincs, orvosi kezelések kiegészítésére is ajánlható. Komolyabb tünetek, betegségek esetén mindenképpen orvoshoz kell fordulni, azonban a Bach-terápia gyorsítani tudja a gyógyulást, és bármely orvosság szedése közben alkalmazható. Az esszenciák vegyszer- és tartósítószer-mentes termékek, így gyógyszerérzékeny személyek, gyermekek, idősek, kismamák, szoptató édesanyák is bátran fogyaszthatják személyes szerüket! Alkalmazni egyszerű, csupán néhány csepp esszenciát kell csepegtetni nyelvünk alá reggel és este. A változás hamar mutatkozik! A virágterápia másik előnye, hogy nem csak embereknél alkalmazható, állatoknál, sőt még növényeinknél is. Utóbbi akkor jelenthet nagy előnyt, ha kedvenc növényeinket – pl. kisgyermek jelenléte miatt – nem szeretnénk vegyszerekkel erősíteni, táplálni és gondozni, hanem természetes szert választanánk.

Homeopátia pro és kontra >>

Hogyan készülnek a Bach-cseppek? Műhelytitkok
A Bach cseppeket kétféleképpen állítják elő a laboratóriumokban, ám kis szakértelemmel a cseppek otthon is elkészíthetők. Az egyik az ún. napoztatásos, a másik a forralásos eljárás. Így készülnek az ún. anyaesszenciák, amelyek további hígítás után kerülnek "házi használatra". Az anyaesszencia korlátlan ideig megőrzi a minőségét. A házi szert pedig elfogyasztásáig hűtve tároljuk.

A napoztatás: Ezt a módszer lágy virágoknál alkalmazzák. Egy vékony falú üvegtálba forrásvizet töltünk, ebbe kerülnek a virágok, melyeket reggel 9 óráig szedünk le, teljes, élénk virágzáskor. A növények legyenek épek és tiszták. Fontos! Ha nem ismerünk egy növényt, nem vagyunk biztosak hatásaiban, ne szedjük le, ne alkalmazzuk, forduljunk szakemberhez!

A virágok a lábasban teljesen terítsék be a víz felszínét és vigyük ki a fényre. Hagyjuk a napon addig, amíg fonnyadni, halványodni nem kezdenek a szirmok. Ez 2-7 óra lehet, típustól függően. Ez idő alatt a víz is feltöltődik a Nap erejével. Ezt követően távolítsuk el a virágokat, itt nagyon fontos, hogy ne érjünk se a vízhez, se a virághoz kézzel vagy fémmel.
Végül a tartósítás következik, 50-50% -ban öntjük az üvegcsébe 40 fokos alkohollal. Az anyaesszenciából készülő házi szer annyira hígított, mire a pácienshez kerül, hogy annak alkoholtartalma már elenyésző, szó szerint csecsemők is fogyaszthatják.

A forralás: A fás szárú, kemény növényeknél alkalmazzák. A növényeket összegyűjtjük egy cérnakesztyűben vagy csipesszel, és anélkül hogy kezünkhöz érne a virág, tegyük a lábosba. Háromnegyedig töltsük fel edényünket, majd forrásvízzel öntsük fel, és fél óráig forraljuk a virágokat, lefedetlenül. Ezután lefedjük az edényt, és kihűtjük, hagyjuk, hogy leülepedjenek a növényi részek. Leszűrjük egy szűrőpapíron, és ugyanúgy, mint a másik módszernél, 50-50%-ban felöntjük alkohollal a tartósításhoz.

A Bach-cseppek anyaesszenciái ugyan könnyen elkészíthetők, ám szedése előtt kérjük szakember tanácsát, hogy valóban megfelelő, friss, tiszta növényekből álló szert kapjunk!


Őszi Virágcseppek őszi bajainkra
  1. KIMERÜLTSÉG: Fáradékonyság, gyenge, erőtlen állapot, teljes szellemi és testi kimerültség esetén. Amikor úgy érzed, minden energiádat felhasználtad, az alvásigényed megnő. E kimerültség miatt hajlamosak vagyunk nem észrevenni az életben az örömöket, és nem vagyunk képesek megállni a helyünket a mindennapokban. 
    A megoldás: OLIVE-OLAJFA. A gyógyír szedésével mozgásba lendülnek a belső tartalékok, és új életerővel töltődünk fel.
  2. BEISKOLÁZÁSI NEHÉZSÉGEK: Iskolai nehézségek, beilleszkedési gondok esetén.     A legkisebb kudarc vagy akadály hatására is elbátortalanodik a gyermek? Elveszti a lelkesedését, úgy érzi, minden ellene dolgozik? Nem tudja emiatt teljesíteni az iskolai kötelezettségeit?
    A megoldás: GENTIAN-TÁRNICS. Ha ezt az esszenciát adjuk gyermekünknek, akkor erősödik az optimizmusa, bátrabb lesz, helyreáll a lelki ereje. Így sikeres lesz, bármibe is kezd.
  3. DEPRESSZIÓ: A tipikus őszi depressziós állapot esetére, amikor újra, hamar sötétedik, kevés fény..., ám nincs konkrét oka ennek az állapotnak, csak a levertség és kedvtelenség hatalmasodik el rajtunk. Hullámokban tör elő, hirtelen támad, elmúlik, majd ismét visszatér. Mély szomorúság érzése, melankólia jellemzi.
    A megoldás: MUSTARD-VADREPCE. Visszanyerjük a belső kiegyensúlyozottságunka, visszatér az életöröm, elvonulnak a "sötét felhők".
  4. MUNKAHELYI GONDOK: Szorongás és gondok a munkában. Az új munkahelyen nem tudsz alkalmazkodni, vagy nem mersz megválni a régi munkádtól, ami már csak teher? Ha nehéznek találod, hogy szakíts a régi dolgokkal, és új életet kezdj, ha munkahelyet szeretnél változtatni, de eddig nem mertél lépni, vagy ha léptél, de ott is alkalmazkodási problémákba ütközöl…
    A megoldás: WALNUT-DIÓ. Szedésével megtanulsz bánni a nehéz átmeneti időszakkal, segít, hogy bízz önmagadban, és a számodra legmegfelelőbb döntést tudd hozni. Ki tudsz majd állni saját véleményed mellett, és hű maradsz a döntéseidhez.
  5. FIGYELMETLENSÉG, BEILLESZKEDÉSI GONDOK: Akik ilyen problémákkal küzdenek, általában boldogabbak a saját kis világukban, mint a valóság talaján. Gyakran álmodoznak, "nincsenek jelen". Nem tudnak koncentrálni a feladataikra. Nehezen tanulnak. Mint mindig, ebben az állapotban is lehetséges a negatív dolgok feldolgozása, és tovább lehet lépni.
    A megoldás: CLEMATIS-ISZALAG. Szedői érdeklődővé válnak, nem csak közönyös tanúi lesznek a körülöttük zajló eseményeknek, hanem okulnak is belőlük. Képesek lesznek uralni a gondolataikat, figyelmüket egy dologra összpontosítani.

Gyarmati-Bákai Erika
(Sjáma-szangi deví dászí)
Bach-virágterapeuta, numerológus
www.isteniviragok.freeblog.hu

Érdeklődés a módszerről, részletek: viragterapia.ids@gmail.com 06 20 264 55 01

Szerk.: Fodor Kata

Képek:
markuso / FreeDigitalPhotos.net
Sura Nualpradid / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5740 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x