Így építs gyümölcsöző kapcsolatot a szíveddel!
Címlap / Szépség-Egészség / Így építs gyümölcsöző kapcsolatot a szíveddel!

Így építs gyümölcsöző kapcsolatot a szíveddel!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-04

Itt az ősz, ám a gyümölcskínálatban cseppet sem tapasztalható ilyenkor apadás, sőt! Vegyük, együk őket, az antioxidánsban gazdag étrend komoly védelmet nyújt a szívnek! 


Rendezvénynaptár
Az egészségesen étkezőknek valószínűleg nem újdonság, hogy az antioxidánsban gazdag étrend nagyon is előnyös. Ezt nap mint nap tapasztalhatják. Különösen a gyümölcsök és zöldségek fogyasztása csökkenti a szívbetegség előfordulását a hölgyek körében – derítették ki a kutatók.

Az új tanulmány több mint 32 500 svéd nőt vett alapul, 49 és 83 éves kor között. Kérdőívet töltettek ki velük étkezési szokásaikról. A nyomon követés 10 esztendejében közülük több mint 1100 nő szenvedett el szívrohamot.
Csakhogy, a legmagasabb antioxidáns-szinttel rendelkező nőknek 20 százalékkal kisebb volt az esélye a szívinfarktusra. Ezek a hölgyek csaknem 7 adagot fogyasztottak naponta gyümölcsökből és zöldségekből – vagyis minimum 7 alkalommal ettek egy-egy darab gyümölcsöt, zöldségest - ez pedig csaknem háromszor annyi, mint a napi 2,4 adagot evők mennyisége, akiknél a legalacsonyabb antioxidáns-szint volt mérhető.
A tanulmányt a The American Journal of Medicine szaklap közölte.„Tanulmányunk az első, amely az összes, étellel bevitt antioxidáns hatását vizsgálta a szívrohammal összefüggésben”
– mondta el Alicja Wolk vezető kutató, a Stockholmi Karolinska Intézet munkatársa sajtóközleményében. Rengeteg súlycsökkentő diéta-típus létezik, ám a leghatékonyabbak azok lehetnek, melyekben a diétázók növelik a gyümölcs- és zöldségbevitelt – tette hozzá Pamela Powers Hannley, a szaklap vezető szerkesztője kísérő kommentárjában.

Felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg az amerikai felnőtteknek csupán 14 százaléka, a gyermekeknek pedig 9,5 százaléka eszik 5 vagy ennél több alkalommal gyümölcsöt vagy zöldséget naponta.
A kutatók hozzáteszik, hogy bár a tanulmány összefüggést talált a fokozott gyümölcs- és zöldség fogyasztás és a szívroham csökkent kockázata között, ez még nem bizonyítja az ok-okozati összefüggést, ezért további kutatásokra van szükség.


B.A.

Forrás >>

Kép: FreeDigitalPhotos.net
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2835 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x