A hétköznapi balesetek elkerülhetők!
Címlap / Szépség-Egészség / A hétköznapi balesetek elkerülhetők!

A hétköznapi balesetek elkerülhetők!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Testtartásunk és rutinszerű mozdulataink sokkal fontosabbak, mint hinnénk. Egy kis figyelmetlenség a mozgás során számtalan kellemetlen következménnyel járhat a fájdalmakon keresztül az idegbecsípődésig. Mit javasol a természetgyógyász?  

Hogyan járjunk és hogyan álljunk fel? Két alapvető mozgás, ami mégis okozhat problémákat

Képzeljünk el egy alaphelyzetet, amikor egy személygépkocsiból kell kiszállni. Általában ez úgy történik, hogy az egyik lábunkat kitesszük az autóból, és az egész testünket utána visszük. Vagyis megfordítjuk, megcsavarjuk a gerincoszlopot.

Ez nagyon nagy problémát is okozhat számunkra. Egy rossz mozdulat, és egy óvatlan pillanatban a keresztcsont kimozdul a helyéről, s ez a keresztcsont nyomhatja valamelyik oldalon az ideggyököt, ami kellemetlen fájdalmat okoz. A leghelyesebb mód az, ha mindkét lábunkat kitesszük az autóból a földre, majd ugyanúgy állunk fel az ülésből, mint amikor otthon, a lakásban állunk fel ülő helyzetből egy székről.

Az ülő munka káros hatásainak ellensúlyozása

Sajnos az ülő életmód és a számítógépes munka egyre elterjedtebb, ami a túlsúlytól kezdve a fejfájáson át a helytelen testtartásig sok probléma forrása lehet. Ezek kiküszöbölésére nagyon fontos, hogy időnként mozgassuk meg magunkat, ne merevedjenek el az izmok, valamint a monitor és a szék magassága a magasságunkhoz leginkább kényelmes helyre legyen állítva. 

Ha valaki napi 8-10 órában ülőmunkát végez, feltétlenül iktasson be munkaközi szüneteket, amikor rövidebb sétát tesz, tornagyakorlatokat végez, esetleg jógázik, tai chizik. Ezek nemcsak a testünkre vannak jó hatással, de a szellemi teljesítményünket is fokozzák, valamint hatékonyan oldják a stresszt.

Hajlás és cipekedés

Sokaknak bevásárlásból történő hazaautózás után fájdul meg a háta, amikor kiemelik a nehéz zacskókat a csomagtartóból. Amíg a vásárlás alatt mozogtak, be voltak melegítve az izmaik, de az autóban üléskor újra lemerevedett izmok már nehezebben birkóznak meg ugyanazokkal a csomagokkal, amelyeket könnyedén cipeltünk az áruházban.

Ügyeljünk erre, és igyekezzünk egyenes háttal, lassan és figyelmesen hajolni, ezzel is elkerülhetjük a bajokat.
 

(A szerző természetgyógyász, reflexológus.)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4647 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x