Amerikából jelentem: az "american lifestyle"
Címlap / Szépség-Egészség / Amerikából jelentem: az "american lifestyle"

Amerikából jelentem: az "american lifestyle"

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Szőke Marianna, Amerikában élő fitness tanácsadónk új rovatában bemutatja az egészséges életmód legfrissebb trendjeit - bátran tegyétek fel neki az egészséges táplálkozással, mozgással, életmóddal kapcsolatos kérdéseiteket! Első cikkében rögtön érdekes témát boncolgat: vajon tényleg minden részletében követendő-e az amerikai életstílus? 

„Minden alkalommal, amikor megemlítem az amerikaiaknak, hogy én Európából származom, óriási mosollyal és lelkesedéssel tekintenek rám. Ezzel az egy mondatommal ki tudom váltani belőlük a „WOW-effektust”, hiszen nekik Európa egyfajta misztikus és csodálatra méltó életstílust képvisel. Kezdetben nem értettem őket, ma már tudom, mire gondolnak, amikor rám csodálkoznak. – mondja Szőke Marianna, a Harmonet új tanácsadója az amerikai és az európai élet különbségeiről. Marianna fitness tanácsadóként segít Nektek eligazodni az egészséges életmód irányzatai között – kérdezzétek bátran e-mailben vagy hozzászólásban!

A két életstílus több szempontból is nagyon eltér egymástól. Az emberek viselkedése, az életritmusuk, a hétköznapjaik, a hétvégéik, egyszóval, amikor itt jár egy európai az Egyesült Államokban, azonnal fel tudja mérni a különbségeket.

Személyes életstílus

Az USA-ban az emberek érezhetően a szabadság („freedom”) életérzéssel élik mindennapjaikat. Ez a szabadságérzés életük minden területét meghatározza. Privát életük viszont a legfontosabb, legyen szó akár munkáról, akár közösségekben eltöltött időszakról. Nem szívesen engednek be senkit sem a privát életükbe, kivéve a nagyon közeli ismerőst, barátot.


Felszabadultan öltözködnek, a hétköznapi embereket nem igazán érdekli a divat, olyan ruhát viselnek, amiben kellemesen érzik magukat. Szabadon viselnek akár egészen furcsa ruházatot is, lehet különleges – esetleg már szinte őrültségnek ható – hobbija bárkinek, senki nem szól meg senkit, és nem nézik ki egymást az öltözködésük, vagy a viselkedésük miatt.

A lényeg az, hogy az embereket nem érdekli mások viselkedése, életstílusa, mindenki tiszteli a másikat, és a saját dolgaival van elfoglalva.

Európát viszont egyfajta misztikumnak , sokuk számára elérhetetlennek tekintik.

Kényelem mindenek felett – tényleg olyan egészséges?
A kényelmes életstílusra nagyon adnak, mindenki rendelkezik autóval, nem igazán szeretik használni a tömegközlekedést. Még a leveleiket is az autójukból kinyújtózva dobják be az elvétve található levelesládákba. Természetesen a kényelmes életstílus hátulütője a rengeteg elhízott ember.

A legutóbbi felmérések alapján a felnőttek (20 évnél idősebbek)  34 %-a, a tinédzserek (12-19 év között) 18 %-a, a gyermekek (6-11 év között) 20%-a, a kisgyermekek (2-5 év között) 10 %-a súlyosan elhízott.

A felmérés során megkérdezettek 70 %-a gondolja úgy, hogy nem a „súlyosan elhízott” kategóriába, hanem csupán az „elhízottak” kategóriájába tartozik. A megkérdezettek nagy százaléka elsősorban a megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgás hiányát, és nem az ún. junk food fogyasztását, vagyis az egészségtelen gyorséttermi ételeket tartják felelősnek az elhízásért.


Pedig itt az USA-ban a fitness termek szinte zsúfolásig vannak minden alkalommal vendégekkel. Rengeteg fitness terem, spa, wellness centrum kínálja szolgáltatásait az amerikaiaknak, igazán kiváló és elérhető árakon. Több barátom is van, akik nem a fitness területén dolgoznak, tőlük tudom, hogy az átlagemberek nagy többsége gondolkodás nélkül megvásárolja az éves fitness bérletét az adott teremben, kezdetben nagy lelkesedéssel el is kezd járni edzésekre, viszont a lelkesedés idővel csökken, és a látogatások heti 1, maximum 2 alkalomra csökkennek. Ezzel viszont nem sok eredményt lehet elérni, főként, ha a rendszertelen és nem elegendő mennyiségű és minőségű edzések mellé a gyorsételek fogyasztása társul.



Szőke Marianna
www.body-soul.hu

Képek:
tungphoto - FreeDigitalPhotos.net
David Castillo Dominici - FreeDigitalPhotos.net
-Marcus- - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6245 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x