Téli depresszió - tehetsz ellene!
Címlap / Szépség-Egészség / Téli depresszió - tehetsz ellene!

Téli depresszió - tehetsz ellene!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-28

Mindannyian ismerjük az érzést: több alvásra vágyunk, reggel fáradtnak érezzük magunkat, nem vagyunk lelkesek, minél több édességet szeretnénk magunkba gyűrni, és bizony felszedünk pár kilót, ami tovább ront a helyzeten… Kordában lehet-e tartani a hangulatváltozásokat? 

 

Amennyiben a panaszok ennyiben kimerülnek, nem kell aggódnunk, nem valódi depresszióról van szó, csak a természetes napfény hiányáról: délen gyakorlatilag ismeretlen ez az állapot, északon viszont elég gyakori.

Egyik oka a szerotonin (egy ingerületátvivő anyag) szint csökkenése – ennek nagy része a bélben (és nem az agyban!!!) termelődik, így antidepresszánsok szedése helyett inkább figyeljünk bélrendszerünk tehermentesítésére (táplálkozás!), illetve bélflóránk egyensúlyára (probiotikumok szedése).
 

A másik ok, hogy napfény hiányában több melatonin nevű hormon képződik, mely az alvás-ébrenlét ciklusos szabályozásáért felelős (ettől alszanak téli álmot az állatok) – ezügyben a déli utazáson kívül sajnos nem tudunk mit tenni. A szolárium nem pótolja a napfényt!

Általánosságban javítja hangulatunkat, ha mozgunk, sétálunk a szabadban, biztosítjuk a megfelelő vitamin-ásványi anyag (omega 3, C-vitamin) bevitelt, triptofán (ebből képződik a szerotonin) tartalmú élelmiszereket (teljes kiőrlésű gabona, banán, bab, lencse, rizs, magas kakaótartalmú csoki) fogyasztunk és élénk színű ruhákat hordunk.


www.meddiamond.hu 
 
[ 15132 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x