Merevedési gondokat okozhat a magas vérnyomás
Címlap / Szépség-Egészség / Merevedési gondokat okozhat a magas vérnyomás

Merevedési gondokat okozhat a magas vérnyomás

Forrás: Healzz.com
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Az erekciós probléma egy nagyon sarkalatos kérdés a férfiak, és közvetve a nők körében is. A kiváltó okok között a legtöbbször a stresszt szokták említeni, azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a háttérben állhat más, súlyos betegség is, aminek szövődménye lehet a merevedési probléma. Dr. Kapocsi Judit magas vérnyomás specialista elmondja, hogy bizony egy olyan komolyan nem vett betegség is állhat a háttérben, mint a magas vérnyomás.  

Része lehet benne a magas vérnyomásnak is
Meg kell értenünk, hogy a magas vérnyomás nem egy olyan betegség, amire lehet legyinteni egyet. Hiszen olyan mellékhatásai is lehetnek, amik nem csak kellemetlenek, de komoly lelki traumát is okozhatnak.

„Az erekciós probléma érdekes kérdés. Gyakran az a betegség okoz erekciós zavart, amelyik a hipertóniának is kockázati tényezője, vagyis nem konkrétan a magas vérnyomás váltja ki. A stressz mindkét betegségnél komoly szerepet vállal az előidézésben, de más betegségek, például az arterioszklerózis, vagyis a verőérszűkület is felvetődhet. Mivel a tartós hipertónia fokozhatja az arterioszklerózis kialakulásának esélyét, így, közvetett módon maga a magas vérnyomás is hozzájárulhat az erekciós problémához.”



A gyógyításnál is figyelni kell

Természetesen a kezelés során is léphetnek fel mellékhatások, ahogyan azt dr. Kapocsi Judit a magas vérnyomás specialistája elmondja. Ezek a gyógyszerekkel függenek össze, de szerencsére van megoldás.

„Másik oldalról is lehet köze a magas vérnyomásnak az erekciós problémákhoz, ez pedig a kezelés. A gyógyításban alkalmazott gyógyszereknek is lehet olyan mellékhatása, ami erekciós gondokat okoz. Szerencsére nem mindegyik gyógyszer ilyen, így ha ez az esély is fennáll, akkor érdemes a kezelőorvossal konzultálni, és másik gyógyszert választani.”
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3529 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x