Mozdulj! Interjú Csóka Bea aerobic- oktatóval és személyi...
Címlap / Szépség-Egészség / Mozdulj! Interjú Csóka Bea aerobic- oktatóval és személyi edzővel

Mozdulj! Interjú Csóka Bea aerobic- oktatóval és személyi edzővel

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-28

Aki nő létére még életében nem sportolt és azt vallja hogy vékonynak, erőtlennek kell lenni és tűsarkúban billegni az ne is olvassa tovább mert ez az interjú nem fog kedvére tenni. 


Rendezvénynaptár
Azoknak ajánlom elsősorban akik szeretnek mozogni, időről időre egyre több kedvet éreznek ahhoz hogy tegyenek az egészségükért. Testalkattól, fittségi szinttől, sportmúlttól függetlenül egészséges és jó erősen és aktívan élni! Csókai Bea és a hozzá hasonló jó szakemberek segíthetnek abban hogy annak aki szeretné megtenni, újra kedve legyen edzeni és életmódot
javítani.
 
- Mikor kezdődött el életedben a sport?

Már óvodás koromban kezdődött, de azóta is töretlenül tart a mozgás iránti szeretetem. Sok mindenben kipróbáltam magam (karate, fitness, úszás, vízilabda, tenisz, tánc), de végül az aerobikban találtam meg azt a mozgásformát, amely sokszínűségével és változatos mozgásprogramjaival igazán belopta magát a szívembe. Hat éve dolgozom aerobik edzőként és már személyi edzések levezénylésével is foglalkozom.


- Mit tartasz fontosnak a sportban, testedzesben?

Mai rohanó világunkban nagyon sok fronton kell egyszerre helytállnunk, és éppen ezért egyre fontosabb felismernünk, hogy bizony oda kell figyelnünk magunkra, úgy az egészségünkre, mint a teljesítőképességünkre. A sport egy olyan kincs számunkra, mellyel élvezetesen tehetünk mindezekért egyszerre. A rendszeres sportolás többek között önbizalmat ad, csökkenti a stresszt, javítja a koncentrációt, egészséges testképet ad és javít az életminőségünkön. Az egészséges életmód egyik alappillére a testmozgás, melyet nem lehet elég korán kezdeni, ellenben sosem késő elkezdeni.
 
- Kiknek ajánlod az óráidat, foglalkozásaidat? Milyen korosztálynak, milyen edzettségi szintűeknek?

Az aerobik óráimra elsősorban azokat várom, akik szeretnek csoportban, másokkal együtt edzeni, ahol garantált a jó hangulat és vidámság, mindeközben mindent átmozgatva együtt élvezzük a mozgás örömét. Az edzés intenzív, de minden gyakorlatnak van könnyített verziója, melyet a kezdők remekül alkalmazhatnak. A személyi edzésimre is kortól, nemtől, edzettségi szinttől függetlenül várok mindenkit, hiszen itt ellenőrzötten, hatékonyan, a vendég céljaira és edzettségi szintjére épülő edzésprogrammal dolgozunk. Speciális módszerek a következő esetekben alkalmazhatók: ízületi gondok, magas vérnyomás, cukorbetegség, senior tréning, 16 év alattiak

- Kiknek segitesz személyi edzőként? A személyi edző miben tudja támogatni a tanítványát?

Személyi edzőként segíteni tudok azoknak, akik eddig nem jártak edzőterembe, nem ismerik a gépeket és a gyakorlatokat, mégis szeretnének elkezdeni rendszeresen, biztonságosan edzeni. Továbbá akik nincsenek tisztában edzettségi szintjükkel, de szeretnék céljaikat minél gyorsabban elérni, azoknak a sérülés elkerülése érdekében feltétlenül ajánlom, hogy szakemberrel végezzék a mozgást. Abban az esetben, ha valaki szeret kibúvókat keresni az edzés alól, segíthetek motiválni, és következetesen végrehajtatni vele az edzésprogramot. Kiemelt feladatomnak tartom a civilizációs betegségek (pl.: ülő életmód hatásainak) megelőzését és kezelését egyénre szabott edzéssel és életmódtanácsokkal. Célom, hogy olyan preventív fittségi edzést biztosítsak minden vendégnek, mely hozzásegíti őket a kívánt kondíció elérésén kívül a stressz levezetéséhez és az egészségtudatos életmód kialakításához.

- Nagyon sokan vannak akiknek ilyen-olyan okokból semmilyen sportmúltjuk nincs. Sportjelenük is egy álom csupán. Mit ajanlasz azoknak akiknek az életéből idáig teljesen kimaradt a mozgás?

Csak bíztatni tudom őket, hogy megéri belevágni, mert a sport és maga a mozgás olyan minőségi változáshoz tud hozzásegíteni és olyan jótékony hatásokat tud okozni, melyeket mindenképpen érdemes megtapasztalni. Meg kell említenem azonban, hogy a mértékletességet és ésszerűséget szem előtt tartva vágjon bele mindenki, mert szerintem fontos, hogy a mozgás az ember életében elsősorban élvezetté váljon és ne csupán kötelezettséggé.- Mit tanacsolsz a felmentetteknek? Jó az ha sportfoglalkozasok alol valaki fel van mentve? Gyógytorna fontossága stb...
 
Amennyiben olyan betegség áll fent, és az orvos kizárólag a gyógytornát engedélyezi, úgy egy jó szakember nagyon sokat tud segíteni a sérülések és egyéb problémák kezelésében/helyreállításában. Személyi edzőként én is bizonyos esetekben konzultációt folytatok az illetékes szakterületet képviselő szakemberrel, pl. dietetikus, gyógytornász, orvos. Sokan nem tudják, de számos betegség kezelhető megfelelő táplálkozással és edzéssel. Remélem, hogy a jövőben még többen ismerik fel a sport szervezetre gyakorolt jótékony hatását, mert a különféle gyógyszerek helyett sokkal hatékonyabb, egészségesebb és tartósabb megoldás a rendszeres testmozgás. Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem kell megvárni a probléma kialakulását, inkább legyen a cél a megelőzés és ne legyünk restek elkezdeni egészségesen élni!

- Mitgondolsz arról arrol a szélsőséges tevékenységről vagy a hiányról...ha valaki egyaltalán nem mozog vagy ha túlzásba viszi a mozgást, mániájává válik es ezzel leterheli magát?

Aki nem élsportoló, nincs szüksége arra, hogy annyit eddzen, mintha versenyre készülne, mivel a nem megfelelő illetve a túlzott terhelés sérüléshez, túledzettséghez vezethet, és ezzel az illető többet árt magának, mint használ. Mint mindenben a sportban is meg kell találni az arany középutat. Az edzés hatékonyságához a megfelelő pihenőidők beiktatása elengedhetetlen. Így hát arra buzdítanék mindenkit, hogy mozogjuk, de mindig csak annyit, mely a testünknek és a lelkünknek is jót tesz.

- Szerinted mi az egészséges középút a mozgásban?

Én ajánlom a heti 3x-i edzést, mert ilyen gyakorisággal már nagyon hatékonyak lehetünk, és igen nagy változásokat tapasztalhatunk. Természetesen a kezdők esetében nem 1-2 órás edzésekre gondolok, bőven elég, ha a mozgás 30 percet vesz igénybe, inkább a rendszerességre kell nagy hangsúlyt fektetetni.

- Mindenki azt a mozgásformát válassza ami számára élvezet! Egyetértesz ezzel?

Igen, teljesen egyet értek, hiszen az vallom, hogy addig jó, amíg a mozgás élvezetet okoz és nem szenvedést. Ez nem azt jelenti, hogy ne próbálgassuk a határainkat és ne keressünk mindig újabb célokat, melyeket elérni kívánunk, csupán annyit, hogy nagyon különbözőek vagyunk, és mindenkinek meg kell találnia azt a mozgásformát, melyet igazán magáénak érez. Szerencsére ma már a fitness termekben is annyi féle mozgásforma és edzéstípus közül lehet választani, hogy nem nehéz megtalálni az igazit.

- Hol talalhatoak az oraid? Kiket varsz? Mi a honlapod, elerhetoseged? Szabadteri edzesek?
Aerobik óráimat Óbudán a Gilda Max - Óbuda Gate termében tartom minden kedden és csütörtökön 19.30-20.30-ig. Itt Powercardio órán lehet részt venni, ami egy olyan cardio edzés, ahol az erősítő gyakorlatok emelkedett pulzusértéken történnek. Az edzés nagyon hatékony, mivel egyszerre erősít, zsírt éget, növeli az állóképességet, feszesít. A fogyni és formálódni vágyóknak egyaránt ajánlom. A honlapomon megtalálhatóak az elérhetőségeim, információk a csoportos órákról és a személyi edzésről. Az edzésekkel kapcsolatos hírek és újdonságok a honlapon és a facebook oldalamon is nyomon követhetőek.

Honlap:
Facebook oldal:

 
Bea szerény de céltudatos hölgy. Beszélgetésünket ezzekkel a mondatokkal zárta:
A mozgással kapcsolatos edzői küldetésem az, hogy minél több emberrel megismertessem a sportban rejlő szépséget és az aktív élet előnyeit. Nem csak a munkámnak, hanem a hivatásomnak érzem az edzői és minden sporttal kapcsolatos tevékenységemet. 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3810 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x