Hogyan csillapítsuk a fájdalmat szteroidmentesen?
Címlap / Szépség-Egészség / Hogyan csillapítsuk a fájdalmat szteroidmentesen?

Hogyan csillapítsuk a fájdalmat szteroidmentesen?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Mindenki érzett már fájdalmat, de valószínűleg csak kevesen gondolkoztak el azon, miért érezzük máshol, mint ahol képződik, vagy mi a különbség a sajgás, lüktetés és tompa fájdalom közt. A fájdalom természetéről és a csillapítás módjairól dr. Pál Mónika reumatológus beszélt.  

A fájdalom hasznos
A fájdalom leggyakrabban a test önvédelmi mechanizmusaként fontos hatásokkal bír: egyrészt amint megérezzük, azonnal beszüntetjük azt a tevékenységet, amely okozza, például elrántjuk a kezünket a tűztől. Másrészt a fájdalom miatt pihentetni kényszerülünk a sérült testrészt, amely időt kap a regenerálódásra. Igaz ez egy bokaficam, és egy gyomorrontás esetén is.
A fájdalom jelentkezésekor kérdés, hogy mikor forduljunk orvoshoz. Dr. Pál Mónika, reumatológus szerint mindennapi, nem rendszeresen jelentkező, nem túl erős és ismert fájdalmak esetében érdemes a házi gyógymódokkal próbálkozni, minden egyéb esetben ajánlatos orvosi segítséget kérni. Ahhoz azonban, hogy segítséget kaphassunk, az első lépés a fájdalom okának kiderítése, a diagnózis.


Mégis, hogyan fáj?
A diagnózis fontos eleme a fájdalom leírása, ami nem mindig könnyű, hiszen különböző típusú fájdalmak léteznek.
- Hő vagy a folytonosság megszakadása (vágás) okozhat szöveti károsodást, ami általában égő, égető fájdalommal jár. Ugyanakkor például a cukorbetegség okozta idegérintettségnél is jellegzetes az égő lábak érzése.
- Kisebb rándulások vagy az izmok görcse folyamatos sajgást idézhetnek elő.
- Ha zárt térben (például a fogban) keletkezik gyulladás, löktető fájdalomról beszélhetünk.
- A hirtelen kezdődő és rendszerint egy konkrét eseményhez köthető fájdalmat akutnak vagy hevenynek nevezzük, míg a három hónapon túl tartó, általában tartós egészségkárosodás miatt kialakuló fájdalomérzetet krónikusnak hívjuk.
A fájdalom érdekes tulajdonsága, hogy kisugározhat, vagyis máshol jelentkezhet, mint ahol valójában képződik. Ilyen például az epehólyagból vagy a tüdőből származó, ám a vállban érezhető fájdalom. Az is elképzelhető, hogy a sérülés helyénél jóval nagyobb területen érezhető a fájdalom, tipikusan ilyen a porckorongsérv miatti fájdalom lesugárzása a lábakba, amely az érintett idegek lefutása mentén érezhető. Éppen ezért fontos a fájdalom kivizsgálása céljából szakemberhez fordulni, hiszen így nem csak a tünet, de az ok is megszüntethető.

Megoldás: az új Guna bioterápia!
-Azoknak, akik tartós megoldásra vágynak és óvakodnak a fájdalomcsillapítók és szteroidok túl gyakori alkalmazásától, érdemes kipróbálniuk az alternatív lehetőségeket- hangsúlyozza Dr. Pál Mónika reumatológus. - Magától értetődő, hogy a betegek fájdalmas tüneteinek csökkentése nagyfokú javulást eredményez az életminőségükben. Tapasztalatom szerint nagyon jó hatást lehet elérni a fájdalomcsökkentésben és a mozgástartomány visszaállításában is az új Guna bioterápiával.
A természetes hatóanyagokat alkalmazó terápia nem más, mint a fiziológiai állapotot helyreállító orvoslás, melynek alapja a legmodernebb molekuláris kutatások eredménye. A kezelés tulajdonképpen egy injekciókúra, amelynek ampullái klinikai vizsgálatokkal bizonyított, hatékony megoldást jelentenek az ízületi fájdalomcsillapításban, mert segítenek a kollagén struktúrák kialakulásában és újonnan felépülésében, így regenerációs hatást fejtenek ki. Az ampullák speciálisan előállított kollagént és olyan segédösszetevőket tartalmaznak, amelyek gyors és hatékony javulást biztosítanak. A szakemberek szerint a Guna bioterápia nagy előnye, hogy nincs ismert mellékhatása és szinte fájdalommentes, bárki által jól tolerálható. Mivel az elváltozás okát célozza meg, nem pedig a kiváltott tüneteket, jóval hatékonyabb, specifikus terápiát tud nyújtani.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2096 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x