Az ideges gyomrot megnyugtatja a macskagyökér
Címlap / Szépség-Egészség / Az ideges gyomrot megnyugtatja a macskagyökér

Az ideges gyomrot megnyugtatja a macskagyökér

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A macskagyökeret hatékony nyugtatószerként ismerjük idegességnél, elalvási és alvási zavaroknál, ezenfelül a túlterhelt szív segítségeként is. Ez nem mindig volt így. 

Hippokratész idejében (a Krisztus előtti V-IV. században) a macskagyökeret főleg női bajoknál használták. A középkorban ehhez mindig újabb alkalmazási területek jöttek: a macskagyökér köszvényes fájdalmak és oldalszúrások ellen jó olvasható egy középkori füveskönyvben; a XVI. és a XVII. században már dicsérték a hatását légszomj, látási gyengeség, fejfájás, köhögés és szúrt sebek esetén. Egy szó sincs nyugtató és alvásjavító hatásáról, nyugtató hatásáról csak a XIX. századból vannak feljegyzések. Azóta a macskagyökér az orvostudományban és a népi gyógyászatban a legjobb nyugtató- és altatószerek egyike.



A macskagyökérnek, amit a botanikusok Valeriana officinalis L.-nek neveznek, sok népi elnevezése van (macskagyökönke, háromláb, büdösgyökér, holdgyökér).A macskagyökér mind nedves réteken, mind száraz helyeken előfordul az alföldtől a hegyekig.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3104 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x