Csoportos edzés? Igen!
Címlap / Szépség-Egészség / Csoportos edzés? Igen!

Dr. Csábi Bettina

Csoportos edzés? Igen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Soha életedben nem edzettél? Felmentést kértél még tesiórán is, de rájössz, hogy egy idő után elpudingosodsz, ha nem invesztálsz a testedbe. Hová iratkozzak be? -kérdezheted joggal, hiszen minden edző saját módszerét hirdeti fennhangon az egyedülálló üdvözítő módszernek. Elveszettnek érzed magad a sok sportolási lehetőség, edzést terv között? Tudom, a legjobbat akarod választani. Én a csoportos edzést ajánlom Neked. Csoportos edzés? Mit rejt magában ez a szó? Elmondom.  

Nem kell nagy fantázia, minden ide tartozik, ahol edzői irányítással több ember edz egyszerre. Hatékonyságban semmi különbség nincs a személyi és a csoportos edzés között, mert attól, hogy a súlyzót nem egyedül emeled, hanem van melletted más, aki szintén felemeli, nem lesz könnyebb, mint a 100 felszökkenést sem a melletted álló végzi el helyetted. Ezért nem értem, amikor azt mondják, hogy jobban lehet fejlődni személyi edzővel. Mitől jobban? Én az edzéseimen minimum 2 verziót mondok, kezdőknek és haladóknak mást-mást, de ugyanarra az izomcsoportra, így mindenki saját szintjéhez képest úgy elfárad, hogy ne mondjam, hol veszi a levegőt a végén. De elérhető azzal is ugyanez a hatás, hogy más és más súllyal végzitek a gyakorlatokat. Tehát akkor ezt a kérdést át is beszéltük.


-Inspirálóan hat sok vendégnek, ha látják, hogy a teremben nemcsak ők izzadnak. Néhányan mondják, hogy a személyi edzést motivációs okokból választották – de hadd jegyezzem meg, még ha szükséged is van a személyi edzésre, akkor is keress magadnak társat, mert olcsóbb is, érdekesebb is másokkal együtt edzeni. A közös cél erősíti a motivációt, szívesebben eljárunk, ha tudjuk, hogy szuper közeg vár minket, jól megszokott társaság.

- Egy csoportos órának közösségi ereje van. Jó azok közt lenni, akik hasonlóak hozzánk. Jó a kihívást keresni és versengeni másokkal, érezni a hajtást, és egymás motiválását. Mert higgyétek el, mindenki segít mindenkinek egy jó csapatban. Lehet, hogy te leszel valaki szemében a példa. Ha Te megcsinálod, más is megakarja majd, látja, hogy ha Te képes és ez visz előre mindenkit - az egész csoportot. Nálam a hihetetlen átalakulások 3 hónap alatt, akár fogyásról, akár izomépítésről van szó, mindenkinek adnak valamit, tartja a lelket bennük, hogy ők is képesek lesznek erre. Vagy amikor látják, hogy a mellettük álló még nyomja a feladatot, ők is próbálják, és igen, ezeket mindenki élvezi, ilyen az emberi természet. Sokkal több motivációt meríthetsz másokból-én sem szeretek egyedül edzeni.

- Tartozol valahová-nálam a Bajnokok edzésén csupa vállalkozó, orvos, könyvelő, vezető beosztású emberek, volt sportolók vannak, eleve úgy hirdettem meg, csak sikerorientált embereknek. Mit gondolsz, át tudnád venni a szemléletüket, tudnál mit tanulni tőlük? Igen, sokat számít, kivel veszed körbe magadat, mert a körülötted lévő 6 ember átlaga vagy. És az edzésen barátságok köttetnek, nem csak edzésre szólóan.

Mégsem ez az egyedüli üdvözítő megoldás. Kinek ajánlott a személyi edzés?

A személyi edzés olyan embereknek jelent hosszú távú szakszerű megoldást, akiknek speciális problémáik vannak, pl. műtét utáni regeneráció, gerincfájás, térdfájás. Egyértelmű, hogy nem lehet az ő egyedi igényeikhez igazodni mindenkinek, így nekik tényleg célszerűbb személyi edzőt fogadniuk.


 

-Vannak olyan mozgásformák, például a testépítés, amikhez szintén elengedhetetlen egy saját edző, mégpedig azért, hogy megtanítsa a gyakorlatok helyes kivitelezését, mert elbohóckodhatsz a gépekkel, rángathatod őket nagy súlyokkal, de sérüléseken kívül mást nem fogsz felmutatni.


 

Ha eljutottál egy középszintre, értve itt azt, hogy verseny közelébe kerülsz, akkor a továbbfejlődéshez mindenképp kell hetente 2-3 alkalom, amikor csak veled foglalkozik az edződ.

-És nem utolsó sorban azoknak, akik nagyon elfoglaltak, és nem tudnak egy nekik tetsző mozgásformára beiratkozni, mert nem érnének oda. Nekik nincs más választásuk, mint megfizetni valakit, aki az ő időbeosztásukba beilleszthető.

És ezzel fel is soroltam minden előnyét, én 100%-ig a csoportos edzés mellett állok ugyanis. Egy dolog fontos, ne az alapján válassz, hogy a környék legolcsóbbjaként hirdeti magát, mert a tudást meg kell fizetni.

Legyetek bajnokok a mindennapokban!



 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1969 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x