Kamasz felnőttek
Címlap / Szépség-Egészség / Kamasz felnőttek

Kamasz felnőttek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A pattanások a kamasz évek természetes velejárói, a hormonális változás jelei. Talán az a létezésükben a legkellemetlenebb, hogy mindig a legrosszabbkor, és a legrosszabb helyen tudnak előjönni. De mi történik akkor, ha felnőttként újra előjönnek? Mi a felnőttkori pattanásosodás oka?  

Ha évek óta nem voltak pattanásaid, de most hirtelen a semmiből újra megjelentek, akkor mindig valamilyen oka van: a pattanások nem jelennek meg csak úgy. Természetesen néhány kellemetlen pattanás nem ok a hatalmas ijedtségre, de jobb odafigyelni rájuk. Mondjuk, miért jöhettek elő, mire figyelj oda, és mit kellene tenned.

A pattanások ellen hadművelet kell

A felnőttkori pattanás okait egy összetett rendszerben kell megvizsgálnunk. Alapvetően hormonális egyensúlytalanságokat tükröz. A kérdés inkább az, hogy mi az a két tényező, mely legmélyebben hat negatívan a hormonrendszerre?

Az első a stressz, nem és egyáltalán nem elcsépelt témakör a stressz kérdése! Még mindig nem foglalkozunk elegen eleget azzal, hogy megtaláljuk számunkra a legmegfelelőbb stressz kezelési technikát. Jobb azzal tisztában lennünk, hogy a stressz negatív megélése igazán mélyen érinti a belső legősibb vezérlő egységünket, azaz a hormonális rendszert.
Itt nem az időszakos stresszről beszélek, mely hirtelen jön és nem veszélyes, sőt felkészíti a szervezetet a”vészhelyzetre” a cselekvésre.

Viszont az állandó stressz, ami folyamatossá válva életünk mindennapi részévé válik családi konfliktus, negatív munkahelyi légkör, megoldhatatlannak tűnő problémák sorozata által, akkor nem elég „csak”egy általános pattanás elleni készítményt bevetni, hanem cselekedni kell.
Hogyan? A megoldást kezdjük el belül keresni! (vagy abban, amit beviszünk - ezért fontos mit eszünk)

Milyen lelki okai lehetnek, ha túl sok pattanás gyötör?

1, Félsz esetleg a kapcsolatteremtéstől, az érintéstől? Ugyanannyira vágysz a kapcsolatteremtés után, mint amennyire tartsz is a visszautasítástól?

2, Szexualitással kapcsolatos félelmek. A bőr az a szerv, amellyel kapcsolatot teremtünk, ez az "Én" határa, melyet le kell győznünk, hogy a "Te"-t megteremthessük. Gondolj csak bele, olyan helyen jelenik meg, ahol jól látható, arc, nyak, dekoltázs, hát. Máshol is jelentősége és funkciója, mert nem látható.

3, Valami felszínre akarna törni belőled? (vulkán effektus) Mélyen lévő dolgokra gondolok, ami akkor is zavar, amikor nem tudod, hogy mi az csak úgy kitörne belőled.


Összegezve az énképeddel mindenképp foglalkoznod kell!
(Segítség lehet: családterápia, természetgyógyászat, kineziológia, kínai orvoslás, jóga, meditáció)

 
NE PÁNIKOLJ: A stressz csökkentéséhez nem kell azonnal munkahelyet változtatnod, vagy kidobni a férjed: aludj többet, figyelj jobban magadra, egyél egészségesen, lassulj le, tedd azt, amitől jobban érzed magad. Foglalkozz a lelkeddel is.

Étkezési reform a teljes megoldás kulcsa:


Azért a stressz kezeléssel kezdtem, mert az állandó stressz, mint tudjuk, eleve nem az egészséges ételek fele tereli az ízlelő bimbóinkat. Figyeld meg önmagad, hogy amikor csoki után nyúlsz, vagy a második fehér kenyeres szendvicsedet eszed akkor mit érzel legbelül? Figyeld meg és kérlek ne ijedj meg tőle. Kitalálhatom mi az, ami hiányzik? A szeretet ugye? A szeretet, ami belülről kellene, hogy fakadjon, mondják az okos szakemberek. Mindig gondold mellé és azonnal, hogy ez egy folyamat. Az önszeretet tanulható, melyre én is képes vagyok.
Első lépésben vizsgáld felül, mit eszel, és ha kell változtass az étrendeden. Teljesen hagyd el a cukrot – igen minden pékárut, amit reggel munkahely felé menet veszel -.

Második lépés drasztikusan csökkentsd a glutén és tejtermék fogyasztását, mert a cukor mellett ezek intenzíven befolyásoljak a hormonrendszert és nem pozitív irányba.

Harmadszor igyál sok vizet, 20 kg-onként 1 liter javasolt. Fokozatosan növeld meg vízfogyasztásod, ne terheld meg veséid hirtelen.

Pótold funkcionálisan a hiányzó tápanyagokat, ha van pattanás sajnos garantált egy két vitamin,- és ásványi anyaghiány is.

Nem tudunk egyetlen cikkben minden lehetséges okot kideríteni, viszont abban hiszünk, hogy az első lépés a legfontosabb és legnehezebb. Lépj rá a gyógyulás útjára és kezdj el tenni magadért még ma!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6735 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x