5 tipp, mellyel az őszi változásban is megtalálhatod az egyensúlyod...
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / 5 tipp, mellyel az őszi változásban is megtalálhatod az egyensúlyod

5 tipp, mellyel az őszi változásban is megtalálhatod az egyensúlyod

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

Az elmúlt hetekben a legszebb időszakát élhettük át a kiteljesedésnek és az elmúlásnak. Most azonban beléptünk a valódi, hosszú estéket és vacogós reggeleket hozó őszbe. Közelebb kerültünk a halálhoz, és újra lehetőséget kaptunk arra, hogy szemügyre vegyük az elengedéshez fűződő viszonyunkat.  


Rendezvénynaptár
 A kínai filozófia szerint ebben az időszakban a Föld elem megnyilvánulási formája átváltozik a Fém elem befelé fordulást, mélységet, melankóliát hordozó formavilágába.

Az emberi életben ez az alkonyat ideje, ahol az eddig megélt tapasztalatok immáron bölcsességgé sűrűsödnek, és elengedésre kerülhet minden olyan dolog, mely felesleggé vált. A természet készül a tetszhalálra, s nekünk követnünk kell ritmusát ahhoz, hogy életünket, egészségünket továbbra is egységben, harmóniában tarthassuk.

A nyári aktív, cselekvésekkel teli időszakot mostantól végleg felváltja a koncentráltságot, visszahúzódást igénylő és elősegítő ősz. Így ad teret az egyik ciklus a másiknak, magában hordozva az örökös változást.

A változáshoz szükség van a dolgok elengedésére, legyen ez akár egy kedves személyt szimbolizáló tárgy, egy érzelmi állapot, vagy bármiféle szokás. Olykor szükséges letisztítanunk életünk színpadát ahhoz, hogy a régi ócskaságokat kidobva, életünkbe beléphessenek az újfajta, eddig elképzelhetetlennek tartott lehetőségek.

Sokaknak nehézséget okoz az elengedés, gyűjtőszenvedélyük folyamatosan a múltba ragasztva tartja őket, miközben régi, áporodott kacatjaiktól valósággal megfulladnak. Érzelmi állapotuk is hasonló: tele vannak régi sérelmekkel, bűntudattal, szégyenérzettel, szomorúsággal. Ez egy idő után mindez a testtartáson is meglátszódhat: görnyedt vállak, behúzott mellkas, lógó fejtartás.

 

A Fém elem a Tüdő és a Vastagbél energiáit uralja.
A Tüdő a Fuvallatok Ura, a Légzés Ellenőre. Energetikailag a Fém-elemen keresztül tartjuk a kapcsolatot a külvilággal, az orron keresztül a légzés által.

A Tüdő energetikai zavarai lehetnek:
 • mandulagyulladás,
 • arcüreggyulladás
 • orrüreggyulladás, nátha,
 • orrviszketés, vérzés.

Ha a szorongásunk, a régi sérelmeinken való rágódás állandósul életünkben, akkor ez láthatóvá válhat a Vastagbél állapotán is. Minden elengedés egy kis halál, és akadhat olyan ember is, akinél a változás halálfélelemmel párosul: „Belehalok, ha változnom kell”.

A Vastagbél zavari lehetnek:
 • emésztési problémák
 • székrekedés
 • aranyér
 • bőrproblémák
 
 
Néhány praktikus tanács:
 • Vegyél ki egy-két szabadnapot, és végy egy jó nagy levegőt! Nézz jól körül otthonodban! Nézz be minden rejtett zugba, a szekrények mögé, az ágyak alá, nézd meg, mi porosodik a szekrény tetején, a pincében, vagy a padláson. Szabadulj meg minden olyan tárgytól, irattól, ruhadarabtól, ami rezgésével a múltban tart. Ajándékozd el, vagy egyszerűen csak tedd olyan helyre, hogy rátaláljon az, akinek még jól jöhet.
 • Vedd ezután sorra régóta halogatott, elintézetlen ügyeidet. Ha rajtad múlik a megoldásuk, ne halogasd tovább. Engedd el régi sérelmeidet! Minden egyes dolog elengedése után hatalmas energia szabadul fel testedben!
 • Írd fel azokat a dolgokat, amiket rajtad kívül álló okból nem tudtál elintézni. Égesd el, amit felírtál!
 • A Tüdő és Vastagbél meridiánok kezelése helyreállítja testedben az energia működését. Újra tudod éleszteni a benned lévő Fém elem fizikai, lelki, szellemi megnyilvánulásait. A megfelelően alkalmazott Shiatsu kezeléssel nagyon mély hatást érhetünk el!
 • Lélegezz!
 
 
[ 5529 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x