A biosminkes, a gyerekei és az arcfestékek találkozása
Címlap / Szépség-Egészség / A biosminkes, a gyerekei és az arcfestékek találkozása

A biosminkes, a gyerekei és az arcfestékek találkozása

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A farsang ugyan már elmúlt, a tél komor szürkesége is oldódik, a móka, a kacagás vágya azonban örök. Ki ne szeretne kibújni a bőréből, más lenni? Mutass egy gyereket, aki nem kéri a kedvenc állatát, mesehősét vagy aktuális érdeklődési körét az arcára! Mi van, ha ezzel viszont komoly károkat okozhatunk? Olvasd tovább, és megtudod! Amikor elkezdtem sminkeléssel foglalkozni, akkor úgy gondoltam, hogy gyerekeim is vannak, rajzolni is szeretek, akkor az ovi, suli miatt vállalok arcfestést is. Neki is álltam nagy bőszen bio gyermek-arcfestéket keresni. És itt estem először arcra.  

Egyetlen egy márkát találtam, ami kereslet hiányában éppen totálisan kifutó termék volt az országban is. A gyártó úgy döntött, beszünteti a gyártást, mert senkit nem érdekel, hogy mivel festi a gyerekek arcát, csak olcsó legyen.  Totális ledöbbenés volt, hiszen anyukaként a gyerekeimnek a legjobbat kerestem. Szeretném, ha kiélveznék a gyerekkort, élvezhetnék, hogy bármik lehetnek, és nemcsak farsangkor. Biosminkesként egyértelmű, hogy folyton azt látják, hogy rajzolok valakinek az arcára, és kifejezett, rendszeres igényük van erre nekik is. Igen, még a fiúknak is.

Nézzük meg, mi történik, ha nem természetes alapanyagokból készül az a bizonyos arcfestés!

1. Első körben tisztázzuk, hogy a profi arcfestők „hiper-szuper hipoallergén” arcfestékei is elsősorban kőolajszármazékokból, benzinből készülnek. Szintetikus vegyi anyagokkal, szintetikus színezékkel, szintetikus tartósítószerekkel. Mivel bio terméket nem tudtam venni, hát én is beleálltam, és vettem sminkes szakboltban kifejezetten arcfestő készletet. Mondanom sem kell, semmiféle természetes alapanyagot nem találtam bennük. Részemről ez rossz pont volt, de gondoltam magamban, hogy biztosan csak én vagyok mindenre ennyire háklis.

2. Az első tesztet a gyerekeim kapták. Kéznél voltak. Tudom, micsoda gonosz anya vagyok, vegyi anyagokkal kenegetem a bőrüket. Az vessen rám követ, aki saját maga nem próbálkozott ezzel! Nálunk is dili az arcfestés, minden rendezvényen megpróbálkoztak vele ők is, élvezettel álltak sorba, és várakoztak is türelmesen. Egy szülőnek ez jolly-joker. Az első gondom ott kezdődött, amikor az én kezem kezdett el viszketni a festéktől. Jó-jó, de a gyerekek élvezik, és végre a kedvencükké alakulhatnak. Igen ám! Csakhogy 20 perc maszkviselés után mindkettő jött nyávogva, hogy nagyon viszket a bőrük. Hoppá! Akkor megint nemcsak nekem van gondom vele?



3. A következő alkalommal a szemük köré is festettem. Bár azt mindig tudatosan kikerültem, de most tudni akartam, milyen reakciójuk lesz. Hát mindkettő szeméből patakokban folyt a könny! Ahogy törölgették, belekenték a szemükbe, onnantól már azonnal mostuk is le a festéket. A szemük vöröses lett, és még sokáig könnyeztek ezután.

4. Szoktam a Nagycsaládosok Országos Egyesületének önkéntes munkát vállalni, és rengeteg gyerek jön arcfestésre. Volt már, aki megkérdezte, hogy ettől is nagyon csúnyán bevörösödik a bőröm? Na, itt kezdtem el alapból megkérdezni minden gyerektől, hogy a fent felsorolt tünetekből tapasztaltak-e valamit. Ha bármire igent mondtak, mondtam, hogy ne haragudjatok, de nem kaptok arcfestést, mert bántja a bőrötöket.



Összességében az arcfestések ugyanolyan allergizáló hatással rendelkeznek, mint a felnőtt nők kőolajos kozmetikumai. Miért érzékenyebbek a gyerekek? Mert az ő bőrük még teljesen normális működésben van, ami kemikáliákra a normális, elutasító választ adja. Mi van akkor, ha nem figyelünk a gyerek jelzéseire: viszket, ég, csíp, szúr, vörös, és folyamatosan azt mondjuk, hogy „de hát kifizettem, ne nyavalyogj”? Egy életre tönkretehetjük a bőr egészséges védekezését. Rosszabb esetben azonnali súlyos ekcéma is jelentkezhet.

Hogy mit tehet egy tudatos nő, szülő, hogy a gyerekei ne maradjanak ki a mókából? A következő cikkem erről fog szólni.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5335 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x