Példamutatásból jeles
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Példamutatásból jeles

Dr. Csábi Bettina

Példamutatásból jeles

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-19

Az egész életmódod lenyomata a gyermeked. Az egyik lányom ügyvéd akar lenni, a másik korábban edző, most már mind a kettő mind a két szakmát szeretné, a harmadik még kicsi ahhoz, hogy eldöntse. Látták, mikor tanultam a jogi szakvizsgára. Látják mikor edzést tartok, és a triatlon mellett már bekönyörögték magukat hozzám muay thai edzésre ők is. A gyerekek utánozva tanulnak. A kicsi rendszeresen felpróbálja az érmeimet, tegnap azzal ment oviba, mások nyaklánccal járnak, de ízlés kérdése. Mikor megkérdem, mit csinál, azt válaszolja: "Kipjóbájom". Kíváncsian nézek más édesanyákat, vajon jó úton járok-e, másoknál hogy működnek a fentiek. És mindig megnyugszom. A gyerekek utánozva tanulnak... 


Rendezvénynaptár
Rátaláltam egy példaértékű edzőre, aki elsősorban édesanyák számára nyújt segítséget. Sebeők Sarolta sokak számára ismerős lehet, a Magyar Szabadidősport Szövetség által szervezett Mindennapok bajnokai pályázaton a nemrégiben bemutatott Lyme-kórból tünetmentessé vált bajnokom előtt végzett, már én is többször emlegettem őt korábban. 
 
Saci, Te édesanyaként, kitartó munkával váltottál életmódot. Mesél erről nekünk kicsit, mi motivált az életmódváltásra, mennyi idő alatt, hány kg-tól szabadultál meg, kik segítettek ebben Téged? 
Köszöntöm a kedves olvasókat! Két gyermekem van, amikor a kisebbik 3 éves lett, azaz hamarosan 6 évvel ezelőtt egy fénykép láttán döntöttem úgy, hogy meg kell változtatnom az életemet. Az első 9 hónapban szabadultam meg 10 kilótól, ezt mozgással, a cukor és a liszt kizárásával értem el. Ezután már a futást saját testsúlyos gyakorlatokkal is kiegészítettem, még szigorúbb és tudatos étkezésbe kezdtem, mely eredményeként további 5 kilót fogytam. A szám ugyan nem sok, a centik azonban sokat jelentettek. A tükör és a ruháim voltak a kontrollom. A férjemet tudom segítségként felhozni, mert míg én sportoltam naponta 1-2 órát, addig ő volt a gyerekekkel. Az étrendeket, az edzéseket én saját magam találtam ki. Jártam csoportos edzésekre, köredzésre, ahol persze volt edző is. Megszeretve ezt az életformát az első év elteltével úgy döntöttem, hogy elvégzem az edzői iskolát, majd ezt követte a táplálkozási tanácsadói tanfolyam is. 
 
Nagyon elszántan, lelkesen dolgozol. Mi hajt Téged? 
Saját magam hajtom. Az, hogy magamnak meg tudjak felelni. Minden reggel belenézek a tükörbe, felhúzom a polóm és megnézem a hasam, ha tetszik, akkor azért megyek aznap is edzeni és azért tartom be aznap is az étkezést, hogy ezt megtartsam. Amikor épp nem tetszik esetleg, amit a tükör mutat, akkor pedig érthető, hogy azért megyek előre, hogy jobb legyek holnap reggelre. Jelenleg csoportos zsírfaló edzéseket tartok. Miért vagyok ilyen lelkes? Azért mert úgy érzem, hogy ez a küldetésem, segíteni másoknak, hogy ők is azt érezhessék, láthassák, amit én. Azért dolgozom, hogy még több mosolygós nő, boldog anyuka legyen, akik büszkén néznek a tükörbe smink nélkül, bikiniben. Saci edzés közben
 
Mi a legfontosabb dolog neked az életben? 
A legfontosabb nekem az életemben saját magam egészsége! Egészséges úgy tudok maradni, hogy folyamatosan tanulok, szakmai könyveket olvasok, sportolok, és testemnek megfelelő ételeket eszem. Mindig arra gondolok, hogy ha én nem tudok 120%-on teljesíteni, akkor a családomat ki látná el? Ha én beteg vagyok, ami szerencsére nagyon ritka, az is inkább csak nátha, akkor a gyerekeken látom, hogy mennyire meg vannak ijedve, hogy anya beteg. Ha lebetegszem, hogy tudok hiteles maradni a munkámban? Ha én lebetegszem, akkor, hogy tudok edzéseket tartani – ez utóbbi épp aktuális is, hiszen csak egy kisebb esés áldozata lettem a minap, a tenyerem már több mint egy hete nem tudom használni. Nehéz így bemutatni a gyakorlatokat munkám közben.

Milyen diétával és mennyi sporttal tartod karban magadat?
Hetente 12 órát sportolok általában. Ebből 8 óra munka is. Azon felül pedig még legalább 4 órányi a saját edzésem. Már nem súlyzózom, egy váll sérülést követően abbahagytam a nagy súlyos edzéseket, azonban ezeket saját testsúlyos edzésekre cseréltem. Valamint a futás is újra előkerült az életemben. Félmaratonokat futok idén, mert kell a cél! 
Szénhidrátmentesen, illetve pontosítok, alacsonyan tartom a szénhidrátbevitelt. A bevitt szénhidrátom is gluténmentes. Fehérje, rost és zsír fogyasztásom több. A zsír elsősorban MCT olaj, hal, omega3, hidegen sajtolt lenmagolaj és kókuszzsír.  Rengeteg zöldséget fogyasztok, igyekszem heti három alkalommal halat enni, azon kívül pedig csirkét, pulykát fogyasztok. Napi folyadékbevitelem 4 liter a jelenlegi 66 kg-os testsúlyomhoz. 
 
Igaz-e a példáddal tanítasz mondás a saját gyermekeidnél? 
Igaz, de mindegyik korban ez másképp látszik a gyerekeknél. Nem kell elkeseredni, ha ma még nem megy, holnap már jobb lesz. Konkrétan két példát szeretnék mesélni nektek. Gyermekem egy nyári táborban volt 7 éves korában, délután mikor mentem érte, a tanár néni azzal fogadott: „Anyuka! Nagyon jó a példamutatás! A gyerek ma 50 guggolást és 50 fekvőtámaszt írt nekem elő, azzal az indokkal, hogy túl nagy a fenekem!” – szerencsére a tanár néni meg volt áldva humorérzékkel. 
A másik példa pedig az étkezéshez kapcsolódik. Ugyanez a fiam, extra válogatós, még meg is szagolja az ételt mielőtt hozzákezd, a lecsót pedig paradicsom, paprika és hagyma nélkül kell megfőznöm., mert nem szereti a zöldségeket, a lecsót viszont szereti. Egyik nap saláta levelekbe tettem natúr húst, uborkát, hagymát, tojásrántottát, és úgy fogtam meg, mint egy szendvicset, haraptam és ettem. Annyira megtetszett neki, hogy ő is azt vacsorázza napok óta. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar eljutunk odáig, hogy a zöldségeket is meg fogja enni. 
Édesanyád cukorbeteg. A gyermek mindig gyermek marad a szülei szemében, bárhány éves is.

Hogyan tudtad elfogadtatni édesanyáddal, hogy fogadja meg a tanácsaidat?
Anyukámnál sokkal erősebb a félelem a tűtől. Édesapám cukorbeteg volt, inzulinos, szúrta magát. Anyukám nézni sem bírta. Így nem volt nehéz elérnem nála azt, hogy hallgasson rám. Anyukám egyébként elfoglalt nagymama, öt unokája van, és szinte a hét mindennapjára jut neki egy. Ezen kívül szívesen sétál, kirándul. Mindenhova gyalog megy, nyakába veszi a piacot is, nem kéri, hogy hozzuk vigyük őt autóval, pedig megtehetné. Jógázik otthon, vagy társaságban! 64 évesen vidáman lépcsőzik fel és le a lakótelepi lépcsőházban, de ha ez nem elég neki, akkor a közös kis kertet is kigazolja unalmában. Egy örökmozgó nagymama. Ennyi mozgás mellett ő még az étkezésre is odafigyel. Étkezési naplót vezet, melybe nem csak azt írja, hogy mit evett, hanem azt is, hogy előtte, utána mennyi volt a cukra. Mikor volt ideges (ilyenkor magasabb a vércukor szintje). Mikor volt éhes, mikor hova ment és mennyit mozgott. Így bármikor, bármilyen kérdésére tudok válaszolni. Nem vonja meg magától a gyümölcsöket, azonban kenyér nélkül is meg tudja enni a csirkepörköltöt. A gyógyszerét felére csökkenthette. 
Tehát, ha TE akarsz lenni a gyermeked PÉLDAKÉPE, akkor itt a lehetőség! 
  
 
[ 4963 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x