Hogyan válj álomnővé?
Címlap / Szépség-Egészség / Hogyan válj álomnővé?

Hogyan válj álomnővé?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ideális nő-vajon létezik-e? Mindenkinek más az ideál. Számomra a modern nő tradicionális értékekkel az ideális nő- presztízs lett a sikeres karrier, a sportosság, az elegancia. De elegek-e ezek? Igen, ha ott áll mögötte értékként a gondoskodó családanya, és a feleség mivoltod. Mit szólnál hozzá, ha első kézből kapnál garantáltan működő tippeket, hogy belőled is álomnő lehessen?  

Hadd mutassam be Dr. Molnár Gyöngyvért, aki jelenleg főállásban egy tündéri baba csodaszép anyukája. Ősztől viszont teljes állásban visszaáll a munkába. Gyöngyvér, most otthon vagy a babával, ősztől ismét dolgozol. Mi a hivatásod pontosan, és ez mekkora leterheltséggel, felelősséggel jár?  
 
Érsebész szakorvosjelölt vagyok. Ez nálunk napi minimum 10 óra munkát jelent egy átlagos munkanapon és akár 24 óra munkát egy ügyeletes napon. Ez a munka a baba előtt gyakorlatilag 100%-ban kitöltötte az életemet és szinte minden szabadidőmet. A  felelősség, mint minden orvosi szakmában, itt is nagy, a folyamatos 100%-os koncentráció, gyors döntési képesség, magas lelki és testi teherbírás  elengedhetetlenek. 
 
Mit gondolsz, ha teljes állásban fogsz dolgozni, hogyan lehet megoldani majd a család mellett az  edzéseket?
 
Habár elsőre szinte lehetetlennek tűnik, továbbra is szeretném folytatni a heti 6 edzésemet. Ha jó mélyen magamba nézek, régen a munka mellett is mindig volt egy héten 6 óra, amivel nem tudtam elszámolni (tévénézés, facebookozás, böngészés a neten, hosszúra nyúló traccspartik telefonon, skypeon…). El kell dönteni, mi a fontos az embernek. Én képes vagyok nullára redukálni az előbb felsorolt “értelmetlen” időtöltéseket, hogy maradjon időm a sportra. A gyakorlatban ez nyilván úgy fog kinézni, hogy vagy reggel munka előtt vagy este a kisfiam lefekvése után edzek. Behívós készenléti ügyeletben úgysem mehetek otthonról sehova, legalább nem a telefonomat szorongatom, hanem edzéssekkel töltöm majd az üresjáratokat. 
 
A betegségeid miatt -IR, PCO, pajzsmirigy alulműködés-  kénytelen vagy 100%-ig  betartani az étrendet, ez azt jelenti, hogy neked kell főzni hármatokra. Mi alapján választod ki a megkapott étkezési tervből, hogy miket választasz?
 
Bonyolult ételek elkészítéséhez nincs sem türelmem, sem lehetőségem a baba mellett, de a Bajnokok program gyors receptjeiből mindig van valamelyikhez otthon megfelelő hozzávaló.   Két szempont alapján döntök: először is, mihez van itthon alapanyag, másodszor, mit ennék szívesen. A férjem este boldogan megeszi akármelyik, a receptek alapján készült fogást, örül, ha van módja vacsorázni.
 
Tartanod  kell nem csupán a megadott szénhidrát mennyiségeket, de az étkezési időpontokat is. Erre milyen stratégiát dolgoztál ki arra az esetre, amikor megint dolgozni fogsz?
 
A reggelt nyilván még otthon az első étkezéssel fogom indítani, és ha tudom, hogy műtőben vagyok, akkor a tízóraimat megpróbálom a műtőbe vonulás előtt elfogyasztani. Az ebéd- uzsonna már a műtétek hosszától függően fog nagyritkán el- elcsúszni. Mindenképp viszek magammal előre csomagolt ételeket (a kijelölt receptekből) és vészhelyzetre egyenként 10g CH tartalmú zabpehelyből készült kekszeket.  
 
Én a legfontosabbnak nyilván a betegségeid tünetmentesítésén túl a vitalitásnövelést tartom. Mit vettél észre, mennyiben javult a teljesítőképességed az életmódváltás hatására? 
 
A korábbi állandó fáradtságot és esti indítékszegénységet felváltotta a pörgés. Egy nap alatt annyi mindent hajtok végre, mint korábban 1 hét alatt, és még csak bele se fáradok. A stressz tűrésem is összehasonlíthatatlanul jobb lett, amin mindig is tudtam, hogy lenne még mit javítanom. 
 
Milyen pozitív hozadékai vannak az edzésnek és a megfelelő étrendnek szerinted?
Érsebészként:
A végtagok kollaterális keringése (oldalágakon keresztüli) rendkívül jól megerősödik a rendszeres sporttól, legyen szó akár csak rendszeres sétáról. Ezzel önmagában az érsebészeti betegek a verőérbetegségek bizonyos fázisaiban javítani tudnak az állapotukon.  
A rendszeres edzéssel és tudatos étrenddel többek közt a szív- és érrendszeri betegségek, illetve a cukorbetegség rizikóját csökkenthetjük. 
Következmény még a lelki harmónia, a jó hangulat, amihez hozzájárul a kiegyensúlyozott vércukorszint, a megfelelően működő pajzsmirigy, és a sport közben felszabaduló “boldogsághormonok”. 
A megfelelő edzés és étrend csinos külalakot, magabiztos kisugárzást eredményez. Növekszik az állóképesség, javulnak az alvászavarok, a stressz tűrőképesség.
A végrehajtásához szükséges fegyelem, szervezettség és kitartás pedig pozitív személyiségfejlődést okoz.  Ennek az attitűdnek pedig szerintem az élet akármelyik területén hasznát veszi az ember. 
 
Gyöngyvér…mind az IR, mind a pajzsmirigy alulműködés velejárója az állandó fáradtság, a túlsúly, hangulatingadozások. A sikeres emberek a kérdéseket a következő sorrendben teszik fel: 
miért csinálom (mi a célom?)
mit teszek annak érdekében, hogy elérjem a célomat?
hogyan fogom megvalósítani?
 
Miért, mit, hogyan… A cél a leghangsúlyosabb. Ha szilárdan elhatározod, miért küzdesz és dolgozol, sikeres tudsz lenni.  Ha olyan sorrendben gondolkodsz, mint az átlagember: mit, hogyan, miért, akkor pontosan a lényeget hagyod a legvégére, aminek motiválnia kell téged. 
 
Tehát az ideális nővé válás csak egy döntés: amikor életmódot váltasz, amikor leülsz tanulni, amikor karriert építesz, csak a megfelelő sorrendben tedd fel a kérdéseket magadnak, és belőled lehet „ideális nő”.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3210 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x