HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-12-15
Címlap / Szépség-Egészség / Az a piros havitündér

Az a piros havitündér

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-12-15

A múlt héten a HarmoNet játékos kedvű olvasóihoz egy olyan felhívást intéztünk, küldjék el az összes olyan általuk ismert szót, ami valamilyen módon a menstruációra utal. A népnyelvben, és a szlengben számos névvel illetik ezt az eseményt, és arra voltunk kíváncsiak, hogy Ti, az olvasók, hány szót tudtok erre. Az Always azonnal mellénk állt és három intim higiéniai ajándékcsomagot állított össze azoknak, akik részt vesznek a játékban. 

 

A múlt héten a HarmoNet játékos kedvű olvasóihoz egy olyan felhívást intéztünk, küldjék el az összes olyan általuk ismert szót, ami valamilyen módon a menstruációra utal. A népnyelvben, és a szlengben számos névvel illetik ezt az eseményt, és arra voltunk kíváncsiak, hogy Ti, az olvasók, hány szót tudtok erre. Az Always azonnal mellénk állt és három intim higiéniai ajándékcsomagot állított össze azoknak, akik részt vesznek a játékban. Az ajándékoknak három boldog olvasónk örül. Ők az elsők között próbálhatják ki nem csak a fekete intim betétet, hanem a vadonat új, magas minőségű tamponokat is, amik most kezdenek megjelenni az áruházak polcain. A játékosoknak pedig - ígéretünkhöz híven, - most összegyűjtjük azokat a szavakat, amik a játék során beérkeztek a szerkesztőségbe.

Játék, vagy ciki?
Érdekes megfigyelésünk az volt, hogy - bár a feladat a korábbiakhoz képest jóval könnyebb volt! - sokkal kevesebb megfejtés jött, mint az egyéb játékokra. Sőt, olyan reakciót is kaptunk, hogy olyasmivel nem volna illendő foglalkozni a Harmónia kártyák mellett, mint a menstruáció. Korábban már foglalkoztunk a menstruáció spirituális hátterével, így nem ismételjük önmagunkat, de azoknak a hölgyeknek, akik még mindig kínos és szégyenletes dolognak tartják, hogy minden hónapban figyelmeztetést kapnak arról, hogy nők, javasoljuk, hogy olvassák át azokat a cikkeket. Örülj, hogy nő vagy!

Az a piros havitünér
Nekem a legjobban a havitündér szinonima tetszett a legjobban, ám amikor a menstruáció fájdalommal köszönt az emberre, vagy görcsöket okoz, bizony nem tündérre, inkább vörös boszorkányra gondolunk. A leggyakoribb szlengeket a "havi baj", vagy a "mensi" kifejezést nagyon sokan írták, akárcsak a "tisztulás" (havi tisztulás, vagy tisztulat) kifejezéseket. Szép, népi nevek a hószám, amit már kevesebben ismertek, de az ünneplést, vagy a piros betűs ünnepeket szinte mindenki írta.

Az újabb idők szlengjei
Megjött a piros autó! Így is mondhatjuk vendégünk érkezését. Kedves név a "mosolyszünet", vagy akár a Havi Lavina is. Vicces, hogy van olyan, aki "Anyós"-nak hívja. Ízlés dolga. A stuka, talán a katonafeleségek által köztudatba dobott elnevezés lehet. A reklámok hatása hatalmas a magyar nőkre, ami abból is látszik, hogy sok szlenges elnevezés a folyamatosan futó reklámokra utal. Ilyen például a "szárnyas napok", "ha nem akarod nem kell" érzés, vagy a szponzorunknak biztos furcsán hangzó OBÉgatás. Feministább megfelelői a "nosex-napok", vagy a "véráldozat a nőiség oltárán" elnevezések, esetleg a "piros-tilos" kifejezés is. Internetes vívmány a "levlistán vagyok", vagy a "away vagyok" kifejezés, amit csak az elvetemült Internetfüggők találhattak ki.

Színek, virágok, vörösök és szegfűk...
A szocialista időket idézi a "vörös áldás", a "Lenini idők" a "vörösök", (megjöttek-e már a vörösök? :-)) elnevezés. Kedves és gyakori név a mikulás. Van aki - ki tudja, miért? - bibbónak hívja, esetleg kímélősnek. Orsi például "pihizik" ilyenkor. Olyanok is vannak, akik egzotikus tájakra látogatnak képzeletben havonta egyszer. Megérkezik náluk a "török nagykövet", azaz "havi bej", másoknál ilyenkor jönnek a " vörös arabok" Főleg tinik használják a "nagylány vagyok" kifejezést, de nem ritka a "beindultak a női hormonok" utalás sem. Egyik olvasónk férje "nőcis ügyeknek" titulálja a menstruációt, míg a másik férj "paradicsomfőzésnek" nevezi.

Havi jaj
Laci, az egyetlen fiú hozzászóló így írt: Egy barátnőm "Gézázik", amikor megvan a mensese. Színházi dolgozóktól hallottam, hogy náluk "Premier van", amikor megjön nekik. Visszatérve a havitündérre. Ha a lányoknak havitündérük van, akkor a fiúknak mijük? Manójuk? Mondjuk "Éjjeli manó"? Egyébként egy - másik - barátnőm, azt mondta, hogy "manóztunk", amikor szeretkezésről beszélt. Egy további barátnőm pedig úgy emlegette a férfi nemiszervét, hogy A RÉSZE. Tanácsára egy későbbi játék lehet, hogy erről szól majd.

Hogyan játszhattok?
Aki játszani szeretne a HarmoNet heti kvízjátékán, az a harmónia kártya szolgáltatásra regisztrálja be magát és minden héten megkapja az új kérdést. Csak egy e-mailt kell küldeni a válasszal, és máris részt vehetsz a játékban. Most egy lappiramist, a jövő héten pedig egy ingyenes agykontroll belépőt lehet majd nyerni. A játékban részt vevők közül a HarmoNet szerkesztőségi papagája, Kernel sorsolja ki a győztest.

A magyar nők kulturáltabbak
Az Alwaystól olyan statisztikákat kaptunk, ami meglepetéssel szolgált nekünk. Megtudtuk ugyanis, hogy hazánk lányai Európa szerte a legkulturáltabbak az intim higiénia terén. Gyorsan vevők az újdonságokra, márkahűek, és hálásan reagálnak arra, ha igényeiket figyelembe veszik a gyártók. A játékosok is örömmel üdvözölték például a fekete betétet, és nem véletlen az sem, hogy az Always hazánkban dobta először piacra a tamponokat, így elsőként nyújtanak teljes palettát a nőknek azokra a napokra, amit ennyi névvel illetünk.

Bucher Katalin
És a HarmoNet olvasók


 
 
[2798]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x