Valódi csokoládét (v)eszünk vagy utánzatot?!
Címlap / Szépség-Egészség / Valódi csokoládét (v)eszünk vagy utánzatot?!

Valódi csokoládét (v)eszünk vagy utánzatot?!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A kakaós masszából (tejbevonóból) készült termékek mellett az elmúlt években megjelentek a piacon a tradicionális magyar és nemzetközi csokoládémárkák figurás változatai is.  

Magyarországon nagy a fogyasztói igény a szezonális figurás édességek iránt. A kakaós masszából (tejbevonóból) készült termékek mellett az elmúlt években megjelentek a piacon a tradicionális magyar és nemzetközi csokoládémárkák figurás változatai is.
A vásárlók jelentős része nincs tisztában a valódi csokoládé és a kakaós massza közötti különbségekkel, ezért nem érti, hogy egyes termékek miért drágábbak. Egy szezonális termék (pl. húsvéti „nyuszifigura”) megvásárlásakor fontos, hogy a fogyasztó ne csupán a termék ára alapján hozzon döntést, hanem megnézze a címkén, hogy milyen alapanyagokból készült a termék, s valóban „csokoládét” kap-e a pénzéért.
Reforméletmód

A húsvéti figurák kínálata bőséges, tekintélyes mennyiségű „nyuszi” sorjázik a boltok polcain. A választék igen széles, a kis súlyegységű figuráktól egészen a 300–500 grammos darabokig számos fajtából választhatunk. A termékpalettát tejbevonóból (kakaós masszából) formázott figurák és minőségi tejcsokoládé-figurák alkotják. A csokoládéfigurák becsült gyártási összmennyisége hazánkban közel 7,000 tonna. A húsvéti idényáru forgalma évről-évre dinamikusan nő, mind az eladott mennyiség, mind pedig érték alapján. Bár még mindig meghatározó a tejbevonóból (kakaós masszából) gyártott olcsó termékek aránya, folyamatosan nő a valódi tiszta csokoládéból gyártott értékesebb figurák mennyiségi forgalma.

A csokoládé szigorú nemzetközi szabvány szerint készül, legdrágább alkotóeleme a kakaóvaj. A tejbevonóból (kakaós masszából) készült termékek esetén a kakaóvajat egyéb olcsóbb növényi zsírokkal helyettesítik. Ezért fordulhat elő az, hogy az értékes kakaóvajat tartalmazó „csokinyuszi” magasabb áron kapható, mint egy ugyanolyan méretű tejbevonóból (kakaós masszából) készült termék.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 3524 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x