Meggyógyulni a mogyoró allergiából
Címlap / Szépség-Egészség / Meggyógyulni a mogyoró allergiából

Meggyógyulni a mogyoró allergiából

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A különböző ételekre adott allergiás reakció egyaránt gyakori mind felnőtt, mind gyermekkorban. Az allergént tartalmazó étel elfogyasztása akár végzetes következményekkel is járhat, s ez alól a mogyoró allergia sem kivétel. 

A különböző ételekre adott allergiás reakció egyaránt gyakori mind felnőtt, mind gyermekkorban. Az allergént tartalmazó étel elfogyasztása akár végzetes következményekkel is járhat, s ez alól a mogyoró allergia sem kivétel. A legnagyobb veszélyben természetesen a gyermekek korcsoportja van, akik kellő odafigyelés hiányában bármikor áldozatul eshetnek egy-egy, mogyorót akár csak nyomokban is tartalmazó termék elfogyasztásának. Jelenleg azonban épp az allergén elfogadtatásával próbálkoznak amerikai kutatók, vagyis állítják, a mogyorót, igen is bárki, még az arra allergiás egyén is képes lesz elfogyasztani, amennyiben kis mennyiségben, fokozatosan adagolva hozzá szoktatja szervezetét, természetesen kizárólag orvosi felügyelet mellett.

Az Egyesült Államokban évente 15.000 egyén szorul sürgősségi kezelésre, tévesen elfogyasztott mogyoró tartalmú étel miatt. Az allergiás reakció közel 100 felnőtt és gyermek halálát okozza. A mogyoró allergiás gyermekek száma 1998 és 2003 között kétszeresére nőtt.

A vizsgálatot végző orvosok éppen ezért mogyoró allergiás gyermekek részvételével, napi 1/1000 mennyiségnek megfelelő mogyoró fokozatos elfogyasztásával igyekeznek a szervezetet hozzá szoktatni az allergénhez. Remélhetőleg ennek hatására szervezetük, s immunrendszerük sem mutat majd túlzott reakciót a későbbiekben mogyoró hatására.

A kísérlet célja, hogy a gyermekek képessé váljanak napi egy szem mogyoró elfogyasztására, anélkül, hogy allergiás reakció jelentkezne náluk. A tanulmány közel két évig tart, s a résztvevők nagy átlaga ez időszak végére képessé válik 13 mogyorót is tolerálni.

A vizsgálat távolabbi célja, hogy a gyermekeket kigyógyítsa, vagy ha az nem is sikerül, legalább kevésbé érzékennyé tegye a mogyorót tartalmazó termékek iránt.

A hír alapjául a „Duke Researchers Study Tolerance To Peanuts For Allergy Sufferers” cikk szolgált.Cikket küldte: orvostkeresek.hu
Akadémikus orvoslás fórum
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1375 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x