Bugyi kínok, gatyabajok - strandolj okosan!
Címlap / Szépség-Egészség / Bugyi kínok, gatyabajok - strandolj okosan!

Bugyi kínok, gatyabajok - strandolj okosan!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Vajon a szerelemtől, vagy a strandon rád ragadt gombáktól van az a könnyű, enyhén viszkető bizsergés? Mert ha az utóbbi, akkor bizony a szerelem jónéhány napig tabu terep. A néplavórok kedvelői könnyen pórul járhatnak!  

"…úgy élvezem én a strandot,
Minden annyira szép és jó!"

Énekel a pancsoló kislány, és bizony néha mi is vele énekelünk. Valóban, egy igazi strandon minden csak jó, elfelejtjük gondjainkat, a vízben könnyűnek, fiatalnak érezzük magunkat. Úszni vagy nem úszni – ez nem is kérdés, hiszen már a legkisebbeket is szívesen visszük strandra. Csábít ez a csodás fürdőváros: Budapest. Ez a legegészségesebb sport, minden tagunkat körülöleli, simogatja a víz és a levegő energiája.

Lubickolunk a langy vízben, fejest ugrunk az úszómedencébe és majd a 37 fokos meleg vízben bizseregni kezd kezünk, lábunk… és elkezdünk vakaródzni. Még úgy gondoljuk, hogy a vízhőmérséklet-különbség az oka, aztán, amikor levakartuk már bőrünket, s az száz helyen viszket újra, valami gyanú ébred a fejünkben: lehet, hogy nem a vízhőfok okozta a viszketést?

  

Fertőtlenítés - mindenhol van, és mégis...

Ma már csak olyan strand működik, ahol fertőtlenített vízcserélő működik. De otthon is fürdünk, fertőtlenítünk, krémmel ápoljuk kiszáradt bőrünket, hogy a viszkető érzést megszüntessük, de a viszketés nem múlik, újabb és újabb helyeken képez piros foltokat rajtunk. Akaratlanul is a legizgalmasabb testrészeket kezdjük vakarni. Mossuk, krémezzük s a csípős részek egyre beljebb tolakszanak testnyílásainkon.

 

Szerelem? Tilos ha támadnak a gombák!

Este ahelyett, hogy szorosabbra fonnánk karunkat kedvesünk nyaka körül, szégyenkezve elhúzódunk, s kifogásokat keresünk. Aztán mintegy parancsszóra egymást kezdjük vádolni felizgatott állapotunkban.
– Kivel voltál, hogy átoltottad belém a betegséget?
– Kivel voltál, hogy így iszonyodsz tőlem?
Sajnos, a külső és belső viszketés izgatott hangulatot teremt, egymást is vakarni kezdjük ott is, ahol nem viszket.
 

Mi a bőrgomba?

A bőr felszíni rétegeiben megtelepedő és szaporodó gombákat nevezzük bőrgombáknak. A bőrgombák a felhám rétegei, sejtfalai közé juttatják apró fonalaikat, és innen táplálkoznak a szöveti nedvekkel.

A szaporodásukhoz ideális környezetet teremtenek a hajlatok összefekvő bőrfelszínei, de elszaporodhatnak a lapockák közötti területen, a tarkótájon és a hajas fejbőr–homlokbőr találkozásánál is. Izzadékony személyeken fehér foltok tűnnek fel a felkarokon és a háton egyaránt. Az elváltozások viszketnek, felszínük korpázik. A napozást követően a gombaszövedék takarási helyein olykor összefolyó vagy csak lencsényi fehér foltok tűnnek elő a barnább környezetből.

Gombás eredetűek a szimmetrikusan, hirtelen kezdettel kialakuló tenyéri és talpi bőrgyulladások is. A legtöbbször sarjadzó gombák keltette fájdalmasan viszkető göbcsék később gennykeltőkkel teli hólyagokká válnak.

A bőrbetegségek, allergiák nem kezelhetők se vakarózással, se veszekedéssel. A vízcsere ellenére is gombákat vihetünk haza magunkkal, bőrbetegségek esetén forduljunk orvoshoz.

Miért nem kapja el mindenki a gombát? 

A kérdés jogos. Nem egyszer fordul elő, hogy a pár, vagy a barátok ugyanott strandolnak, ugyanabban az időben, mégis az egyikük csúnya bőrgombával, vagy nemi területen fertőződik, míg a másik szervezete ellenállónak bizonyul. Ez még akár veszekedés forrása is lehet, pedig erre nincsen ok. Nem mindenki egyformán reagál, nézzük, miért. 

Csupán hajlamról van szó? - Nem! 

A fájdalommal és gyulladással kísért bőrelváltozások hátterében mindig a szervezet ellenanyagrendszerének sajátos zavara húzódik meg. Ilyenkor a szervezet valamennyi nyálkahártyáján túlsúlyba kerülnek, eluralkodnak az eddig egyensúlyban ott lévő sarjadzó gombák. Bizonyos szélsőséges esetben gombaszepszist is előidézhetnek. Kezelésük során nemcsak helyi, hanem belsőleges kezelésük is szükséges. Minden esetben a kiváltó okot is keresni kell.



Gyógyítás minden szinten

A gombásodás elsősorban az immunrendszer gyengeségét mutatja. Vannak személyek, akik nem érzékenyek fertőzésekre, még a szúnyog csípésére sem. Testük immunrendszere megtámadja és legyőzi a veszélyes kórokozókat. Aki az életben is képes felvállalni problémáit, szembenéz feladataival, sikeresebben küzd a kórokozókkal is. 

Ha azonban hajlamosak vagyunk kiütéses betegségekre, vizsgáltassuk ki az alapbetegséget. Az alapbetegséget, a kiváltó okot mindig figyelembe kell venni és gyógykezelni. Szükséges elvégezni a gombák azonosítását, vizsgálatát és tenyésztését is szükség esetén. Ajánlatos, ha a gyakorlott szakorvos javaslatával kezdjük el szedni a tablettás gyógyszereket.

A háttérben gyakran a candida áll

Igen gyakori, hogy a gyakori gombás fertőzések hátterében szintén egy gomba van, mégpedig a beleinkben megtelepedő cancica, ami az egész szervezet immunrendszerét súlyosan legyengíti. A candida fertőzés nem divatos betegség. Kizárólag vérvétel útján lehet hatékonyan szűrni, és utána lehet megkezdeni a kezelést is. 
(Olvashat a candida természetéről és tüneteiről itt >>>) 

Ma a bőrgombák kezelése, gyógyítása igazán látványos eredményekkel jár. Az újrafertőződés vagy az ismételt kialakulásuk a szervezet betegségére, az ellenálló képesség csökkenésére utalhat. A folyamatos és rendszeres kéz- és lábápolás, valamint a helyileg alkalmazott fertőtlenítők megvédhetnek a bőrgombáktól. Feltétlenül hordjunk papucsot vizes helyeken, fürdőruhánkat, törölközőnket mossuk ki, fertőtlenítsük, amikor hazaértünk.

"…otthon az anyu a fürdőkádba dug,
Már volt vele ezért már nagyon sok vitám
Mert ki hallott még ilyen dolgot,
Fürdeni strand után?"

Panaszkodik a pancsoló kislány, ám  jobb megérteni az anyukája álláspontját, mint elviselni egy fertőzést.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10360 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x