Ááááá, fogyni kell! De hogyan???
Címlap / Szépség-Egészség / Ááááá, fogyni kell! De hogyan???

Ááááá, fogyni kell! De hogyan???

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A fogyókúráknak számtalan módozata létezik. Van, aki valamilyen módszert követ, mások pusztán azt végzik, amire képesek. A fogyókúra kifejezés viszont csak azon módszerek összességére alkalmazható, amelyek az alábbi kilenc aranyszabályból legalább nyolcat magukon viselnek. Mik a legfontosabb elvárások, hogyan csináld?  

1. Ne éhezz, ne koplalj!
Amikor koplalunk, szervezetünk elsősorban az izmokat kezdi el leépíteni, egyúttal lelassul az anyagcsere is. Amikor a test táplálékhoz jut, először a zsírraktárak töltődnek fel, így gyorsan visszaszedjük a leadott kilókat, fellép a jojó-effektus.


2. Végezz részletes testösszetétel elemzést!
Ma már a szakemberek nem a BMI index alapján állapítják meg, ki mennyire túlsúlyos vagy alultáplált, mert a kizárólag testmagasságon alapuló módszer nem veszi figyelembe az egyéni adottságokat, a csontozatot, az izomzatot. Az edzőtermekben, fogyókúraközpontokban található készülékekkel pontosan meghatározható, ténylegesen mennyit kell leadni, illetve hogy min kell változtatni. 


3. Kezdd a kúrát egy alapos béltisztítással!
Egyre ismertebb az a tény, hogy egy ember bélrendszerében 2-6 kilónyi salakanyag található. Ha a belekre letapadt salakanyagoktól megszabadulunk, javul az emésztés, a tápanyagok feldolgozása, a káros anyagok lebontása. A béltisztítást lehet keserűsóval vagy gyógyvizekkel végezni, de akár választhatjuk a colon hidroterápiát is.

4. Válassz olyan módszert, amivel már az első két hétben legalább 3-4 kilót fogyhatsz!
Ha már a kúra elején sikereket érsz el, motiváltabb leszel, hogy folytasd a kilók leadását egészen az ideális testsúly eléréséig.

5. Magas mennyiségű és jó minőségű fehérjebevitelen alapuló táplálkozást kövess!
Ez elengedhetetlen az izomzat megtartásához, a szervezet megfelelő működéséhez, az anyagcsere-folyamatok problémamentes működéséhez.

HarmoNet tipp: Elbuktad a fogyókúrát? A jojódiéta klasszikus buktatói és lelki háttere >>

6. Fogyassz a szokottnál nagyobb mennyiségű antioxidáns vitamint és ásványi anyagot!

A diéta során a zsírszövetben raktározott méreganyagok felszabadulnak. A szervezetbe kerülő szabadgyökök akár a zsírégetés folyamatát is akadályozhatják, ezért olyan fontos ezeket antioxidánsokkal megkötni/semlegesíteni.

7. Fogyassz sok folyadékot!
A méreganyagok szervezetből való kiürülése miatt is fontos a megfelelő folyadékbevitel. Akár olyan módszert is választhatunk, melyben nem fogyasztható szilárd táplálék, így a szervezetnek nem kell a hatalmas mennyiségű salakanyag kiválasztásával bajlódni. Ebben az esetben azonban  jó minőségű magas fehérjetartalmú turmixport válasszunk, hogy megfelelő mennyiségű protein jusson be a szervezetünkbe, és így csak zsírból, és ne izomból fogyjunk.



8. Vigyázz bélflórád egészségére is!

Fogyassz olyan enzimes terméket, mely megőrzi a bélflórát, megakadályozza annak károsodását, valamint segíti a diéta alatt bevitt jó minőségű tápanyagok hasznosulását!

HarmoNet tipp: 10 alaptézis, ha nem akarsz fogyózni, csak fogyni >>

9. Keress társakat!

Ha nem egyedül, hanem legalább egy baráttal, ismerőssel, családtaggal kezdesz bele a kúrába, könnyebb az esetleges holtpontokon átlendülni, lesz kivel megbeszélni a tapasztalatokat. Az interneten is számos olyan oldal van, ahol más fogyókúrázókkal beszélgethetsz, és szakemberektől is kérdezhetsz.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 20488 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x