3+1 szemtelenül egyszerű tipp a tavaszi megújuláshoz
Címlap / Szépség-Egészség / 3+1 szemtelenül egyszerű tipp a tavaszi megújuláshoz

3+1 szemtelenül egyszerű tipp a tavaszi megújuláshoz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Te is sokat olvastál már a tavaszi tisztítókúrákról? Szívesen élveznéd az előnyeit, és szabadulnál meg pár fölös kilótól, de se időd, se energiád nincs arra, hogy egy komolyabb kúrát tarts?  

Ne kövesd el a „mindent vagy semmit” hibát!

Attól még, hogy nem tudsz komolyabban foglalkozni az üggyel, ne mondj le azokról az előnyökről, amivel egy tisztítókúra járhat! Lehet kicsattanó egészséged, könnyedebb életed, erősebb immunrendszered és szép, tiszta bőröd. Ébredhetsz minden reggel frissen, és erővel telve. Lehet még sokkal több energiád a napközbeni teendőidre. Na és persze elbúcsúzhatsz pár fölösleges kilótól is, hiszen az anyagcseréd is felpörög.

Néhány egyszerű szabály betartásával komolyabb erőfeszítések nélkül is eredményeket érhetsz el. És hogy mikor kezdd el? Legjobb, ha most azonnal!

Itt a tavasz, az ébredés, a növekedés időszaka. Napról napra egyre szebb lesz a természet, egyre melegebbek a napsugarak. Minden tele van energiával. Miért ne használd ki ezt a külső  energia-bombát, és fordítanád a saját javadra?!

Itt nincsenek szigorú szabályok. Nincs baj abból, ha kihagysz egy napot. Nincs meghatározva, hogy meddig kell csinálnod, bár a legjobb, ha egészen nyár elejéig ne is hagyod abba. Mivel egyáltalán nem megerőltető, ez nem lesz olyan nehéz!

Minden nap, amikor betartod ezeket a szabályokhoz, közelebb visz a célodhoz. Ha néha csinálod, kicsit hat, ha sokat csinálod, nagyon hat.

Tehát dobd fel magad a következő 3 (+1) egyszerű tipp segítségével!

1. Igyál sok citromos vizet!

A bőséges folyadékfogyasztás minden kúra és diéta sarkalatos pontja. Jó a víz, jó a tea, jók a gyümölcslevek, de a legjobb, ha citromos vizet iszol!
      
Jobb, mint a víz és a tea, mert a savanyúsága miatt csökkenti az éhségérzetedet. Jobb, mint a gyümölcslevek, mert nincs benne annyi kalória. És jobb mint bármelyik, mert a C-vitamin tartalma, és az íze miatt energiával tölt fel, és jobbá teszi a közérzeted. Ráadásul mivel rengeteg C-vitamint tartalmaz (53 mg/100 g), felpörgeti a zsírégetést is. Hiszen ez az a vitamin, amely meggyorsítja a zsírégetéshez szükséges pajzsmirigyhormon, a thyroxin termelődését! Ha ebből a hormonból kevés áll szervezeted rendelkezésére, lelassul az anyagcseréd.
Tehát citromra fel!



2. Lendülj mozgásba!


Ha van rá lehetőséged, még világosban tornázz! Nyisd szélesre az ablakot, és engedd, hogy beáramoljon a napfény és az üdítő levegő! Nem kell minden nap tornázni, elég csak 4-5x, de az időpontokat fixáld le előre! Akár csinálhatsz egy havi tervet, vagy meghatározhatod a hét bizonyos napjait, de ne aznap dőljön el, hogy mozogsz, vagy nem!

3. Délutáni pihenés az emésztésednek zöldségekkel

A tavaszi tisztítókúráknak a legfőbb célja, hogy egy picit pihentesd az emésztésed. És azt is tudjuk, hogy a délutáni/esti nagy evések terhelik meg legjobban a szervezeted. Ezért kezdjük itt a változtatást!

Már néhány nap után is remekül fogod érezni magad, ha délután 4 után már nem eszel semmi mást, csak zöldségeket és gyümölcsöket!
 
Párolva, nyersen, savanyítva, esetleg egy liszt- és olajmentes leves formájában... Ahogy a te ízlésednek leginkább megfelel!

Ehhez nem kell különösebben előkészületeket tenni, és nem egy bonyolult szabály, ezért merem itt ajánlani. Nem igényli, hogy különösebben foglalkoznod kelljen az étrendeddel, délelőtt továbbra is azt eszel, amit szoktál.

Különösen ajánlom: alma, répa, karalábé, káposzta, paradicsom, saláta, ananász, piros gyümölcsök..

+1 tipp: A szervezed méregtelenítését teákkal tudod segíteni. 


Ha nem szeretnél gyógyfüvek beszerzésével foglalkozni, patikákban és drogériákban kaphatóak előre elkészített keverékek is. Vegyél egy-egy adag gyomor-, vese- és májtisztító teát. 

A teakúra 3 hetes. Első héten csak a májtisztító teát kell inni a dobozon jelzett adagolás szerint. A második hét a veséé, a harmadik a májé. Ez alatt a három hét alatt tilos alkoholt fogyasztani!
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6387 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x