10 + 1 érdekesség a valódi méhpempőről
Címlap / Szépség-Egészség / 10 + 1 érdekesség a valódi méhpempőről

10 + 1 érdekesség a valódi méhpempőről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A friss méhpempő rendkívül gazdag olyan létfontosságú tápanyagokban, amelyek nélkülözhetetlenek szervezetünk egészségének megőrzése szempontjából. A méhpempő a méhek csodálatos ajándéka számunkra, mely segítségével természetes módon támogathatjuk szervezetünket valamennyi életfunkciójának ellátásában. Következzen most néhány érdekes és hasznos infó a méhpempőről.  

10+1 érdekes tulajdonság a tiszta méhpempőről

1.)
 A méhpempő nem csupán összetétele miatt különleges, hanem azért is, mert rendkívül ritka, és kis mennyiségben fordul csak elő a természetben. Ugyanis a méhek roppant kevés, mindösszesen évi néhány száz grammnyi méhpempőt képesek csak termelni kaptáronként, ami ráadásul sok-sok energiájukba telik mind nekik, mind pedig a hozzáértő méhészeknek.


Ennek köszönhetően a valódi, tiszta méhpempő ára magas, így 100 gramm belőle 15 ezer forint körül mozog a piacon. Így ha például 10 ezer forint alatti áron lát 100 gramm méhpempőt, érdemes elgondolkodni rajta, hogy az valódi-e?

2.) A méhpempő a méhkirálynő kizárólagos tápláléka, aki ennek köszönhetően akár 40-szer tovább él, mint a többi dolgozó méh. Továbbá a királynő - a méhpempő fogyasztásának hatására - egy nap alatt képes annyi petét lerakni, mint a saját testsúlya, vagyis akár 1000-1500 darabot is.

Ráadásul a méhkirálynő élete első 5 napja alatt – amíg szintén csak méhpempővel táplálkozik – több mint 2000-szeresére növeli a súlyát. Mindezeket pedig a méhpempő kivételes energetizáló és tápláló tulajdonságainak köszönheti.

3.) 
A friss méhpempőben nagy mennyiségű létfontosságú tápanyag található, így többek között tartalmaz vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagokat, fehérjéket, cukrokat, zsírsavakat, de 17 féle aminosavat is, melyek közül 8 esszenciális, azaz létfontosságú számunkra.

A legkülönlegesebb hatóanyagai azonban az acetilkolin és a 10 HDA-sav, amik a legfontosabb gyulladásgátló és ingerületátvivő vegyületek, melyek szinte semmilyen egyéb természetes forrású anyagban nem találhatóak meg.

A méhpempőben található még RNS és DNS is, de az összetételének kutatása mind a mai napig tart, hiszen még manapság sem sikerült minden hatóanyagát azonosítaniuk a kutatóknak.


4.) A méhpempő jó eredményekkel stimulálja immunrendszerünket, valamint erőteljes vírus- és baktériumellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Ennek köszönhetően nagymértékben támogatja védekezőképességünket, mely így sokkalta hatékonyabban veszi fel a harcot a különféle fertőzésekkel és betegségekkel. A méhpempő erőteljes vírusellenes hatóanyagai különösen eredményesnek bizonyulnak az influenza megelőzésében és legyőzésében.

5.) A méhpempő méregteleníti a szervezetet, mivel képes megújítani és regenerálni testünk sejtjeit. A méhpempőben található megannyi tápanyag pedig hozzájárul szervezetünk méregtelenítő tevékenységének fokozásához, valamint feltölti valamennyi sejtünket a létfontosságú nyomelemekkel, vitaminokkal és egyéb tápanyagokkal, melyek nélkülözhetetlenek egészséges és kiegyensúlyozott működésükhöz.
 
6.) A méhpempőben található acetilkolin hatására agysejtjeink teljesen új erőre kapnak, mivel e vegyület elengedhetetlenül fontos az idegsejtek közötti kommunikációhoz. Ennek köszönhetően a méhpempő felpezsdíti gondolkodásunkat, javítja memóriánkat, és sokkalta frissebbé varázsol minket mentálisan.

7.) A friss méhpempő egyik igazi különlegessége, hogy képes helyreállítani a szervezet hormonális egyensúlyát, méghozzá oly módon, hogy éppen annak a hormonnak a termelődését serkenti, amelyikből túl keveset termel a szervezet. E hatásából fakadóan pedig kitűnően alkalmazható minden olyan probléma esetén, ahol valamely hormon alacsony szintje okoz gondot. Ráadásul mindezt úgy, hogy semmiféle mesterséges hormont nem kell alkalmazni közben.

Éppen ezért hatásos a meddőségi problémák leküzdésében.

8.) 
A méhpempő a benne található megannyi értékes gyulladásgátló hatóanyag által hozzájárulhat az izületek, porcok és csontok szöveteinek regenerálódásához, ezért kivételesen hatékony a különféle reumatikus és ízületi bántalmak esetén. De a méhpempő a csonttörések után is jelentősen felgyorsítja a csontok gyógyulását és újjáépülését.

 
9.) A friss méhpempő jelentősen képes fokozni boldogságérzetünket, és rendkívül hatékonyan csökkenti a depressziós és szorongásos tüneteket, valamint álmatlanság esetén is segítséget nyújthat. A méhpempő nagymértékben hozzájárul testi-lelki egészségünk megőrzéséhez, így sokat tehet a kiegyensúlyozottságunk érdekében.

10.) A méhpempő segíthet a rövidlátás és a progresszív rövidlátás kezelésében is, mivel számos szemtápláló hatóanyagot is tartalmaz, melyek jelentősen megerősíthetik szemeinket.

+1.) A méhpempőt hamisítják, ezért okvetlenül csak és kizárólag megbízható helyről szerezze be. Az olcsó méhpempő-készítmények nem csak hogy nem hatásosak, de még számtalan egészségügyi kockázatot is rejtenek magukban. Példának okáért akár az is előfordulhat, hogy az ilyen méhpempőt antibiotikumokkal kezelt méhektől gyűjtik be.

 
 
Az ilyen silány minőségű méhpempőt onnan lehet leginkább felismerni, hogy igen olcsón kínálják, így nem ritka, hogy 100 grammot 8-10 ezer forint közötti áron próbálnak meg értékesíteni. Ekkor szinte biztos lehet benne, hogy ez a méhpempő nem tiszta, hanem például valamilyen mesterségesen előállított keverék csupán.

Nem javasolt olcsó méhpempőt vásárolni, mert az egészségét kockáztathatja néhány ezer forintért!

Menjen inkább biztosra, és csak megbízható helyről szerezzen be friss, minősített méhpempőt, aminek ugyan magasabb ára van, viszont 100%-ban természetes összetételű, így garantáltan biztonságos és hatékony is.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 12812 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x