Színes szalagokkal az ízületi fájdalmak ellen
Címlap / Szépség-Egészség / Színes szalagokkal az ízületi fájdalmak ellen

Színes szalagokkal az ízületi fájdalmak ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Biztosan te is láttál már profi sportolókon (focistákon, futókon, de akár tornászokon, korcsolyázókon is) vagy amatőr futókon, színes szalagokat. Ezt nem divatból hordják, és még csak nem is fényvisszaverés a szerepük: ez a Kinesio Tape, ez egy olyan terápia, mely önállóan, de kiegészítő kezelésként is alkalmazható mozgásszervi problémákra, egy adott izomcsoport segítésére. A kinesio tape szalagok kiváló megoldások például ízületi fájdalmak ellen.  

Egy japán találmány

A kineziológiai tapasz japán találmány, és több mint 40 éve használták már Japánban, mire egy holland focista (aki a J-Leage-be szerződött) visszavonulásakor, megismertette Hollandiát a szalaggal, ami utána nagyon gyorsan elterjedt Németországban is, majd az elmúlt pár évben meghódította egész Európát. Jellemző arra, hogy milyen későn fedeztük fel, hogy Dr. Kenzo Kase (ő találta fel a szalagot) 2001-ben utazott először Németországba, hogy kiképezze az első kezelőorvosokat.

Így működik a kinesio tape

A kinesio tape szalag pont olyan puha, amilyennek látszik. Az emberi bőrhöz nagyon hasonló tulajdonságokkal bír: elasztikus (tehát jól nyúlik) pamutból készül, könnyedén felragasztható a bőrre, úgy, hogy a bőr bármilyen felületén felveszi a tested vonalát. A felhelyezett szalag (tapasz) hatására a bőr, és a szövetek fellazulnak, ahol a szalag van, javul a vérkeringés, miközben a szalag csökkenti a fájdalmat is, gyorsan, és kíméletesen hat. A kinesio tape szalag képes stabilizálni az izmokat, és ízületeket, így jelentősen csökkenti az ízületi fájdalmakat is.


Sokszínű szalagok

A különböző színű kinesio tape szalagok hatásában nincs különbség: a színüknek a színterápia miatt van jelentősége. Tudományosan bizonyított, hogy a különböző színek, különbözőképpen hatnak ránk: a lelkiállapotunkat, és a biológiai állapotunkat is befolyásolják. A meleg színű kineziológiai szalagsor energetizáló hatást vált ki belőlünk, míg a hideg színűk hűsítenek, nyugtatnak, ezáltal gyulladás csökkentésére alkalmasak. A kinesio tape szalagok jelenleg fekete, bézs, kék, narancs, vörös, lila, zöld, sárga és fehér színben léteznek.

Viszlát fájdalom

Az ízületi fájdalmak oka az, hogy az adott ízület gyulladt, vagy kopik/kopott. A kopás egyébként sokkal gyakrabban fordul elő profi (akár él) sportolóknál (például teniszezőknek, focistáknak gyakran kopik a térdízülete), mint nem profi sportolóknál. Ízületi gyulladás viszont bárkinél, bármikor előfordulhat. Akár kopik az ízületünk, akár gyulladt, az első jel mindig a fájdalom. Ha pedig a fájdamat érzünk, azonnal, és önkéntelenül kevéssé terheljük az adott ízületet, cserébe egy másik ízületet sokkal komolyabb terhelést kap. (Gondoljunk abba bele, mi az első reakciónk akkor, ha például meghúzódik a bokánk, és fáj a lábunk: automatikusan sántítani fogunk, ezzel kevésbé terheljük az adott lábat, míg a másik lábunk többszörös terhelést kap). A kinesio tape szalagok segítenek az ízületi fájdalmak megszüntetésében, és csökkentik az ízületi gyulladásokat is.


Így segít a kinesio tape

Az ízületek működését többféle kinesio-tape-pel lehet segíteni. A felhelyezett szalag csökkenti a fájdalmat, korrigálja az egyenlőtlen súlyeloszlást, ami egyensúlyt teremt az izomcsoportokban, és a gyógyulási folyamat lerövidül.

 
 
Szakszerűen kell felrakni

A kinesio tape szalagok felhelyezésére mindig szakembert kell megkérni, hiszen ő tudja, hogy melyik izomcsoportra, hogyan (és milyen hosszú) szalagot kell ragasztani. Fontos, hogy a szalag felhelyezése tág határok között mozog: előfordulhat, hogy az egyik szakember nem pontosan ugyanúgy, és nem azokat a színű szalagokat helyezi fel, az adott testrészre, mint egy másik, ettől független hatékonyan fog segítséget nyújtani az ízületi gyulladásra. A szalag felhelyezése előtt – ha az adott testrészen szőr található – érdemes azt eltávolítani, leborotválni, mert a szalagot a felhelyezésnél is zavarja, levételkor pedig kitépheti. A szalagnak jelenleg nincsen semmilyen ismert mellékhatása. Önállóan nem érdemes szalagot venni mert egyes gyártmányok allegiás tüneteket okoznak, mert a szalag hátoldala orvosi ragasztóval van bevonva és ennek minősége márkánkét eltérő. Szakemberek olyan minőségű kinesio tape-et használnak, amivel tapasztalatuk van és nem okoznak ilyen mellékhatást.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 23415 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x