Hogyan élsz, mit eszel? A bőrödre megy a játék!
Címlap / Szépség-Egészség / Hogyan élsz, mit eszel? A bőrödre megy a játék!

Hogyan élsz, mit eszel? A bőrödre megy a játék!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Téved, aki úgy gondolja, hogy a bőrünk nem más, mint kültakaró, és csupán az volna a feladata, hogy betakarja izmainkat, testünket. A bőr is egy szerv, többféle fontos feladata van.  

Az emberi bőr az alatta levő zsírszövettel együtt 12-16 kg-ot nyom, testtömegünk egyötödét. A hőszabályozás szerve, melegben izzadással, a bőr alatti erek tágulásával veszítünk hőt, hidegben az erek összehúzódásával, libabőrösséggel csökkentjük a hőleadást.

A veséhez, a tüdőhöz és a vastagbélhez hasonlóan kiválasztószerv is; az izzadással salakanyagok, méreganyagok is távoznak a szervezetből.

A bőr érzékszerv: mindhárom rétegét, a hámréteget, az irhát és a bőralját finom idegrostok hálózzák be. A bőr vérraktár, dús érhálózata nagy mennyiségű vért tud raktárszerűen befogadni, és azután szükség esetén a vérpályába juttatni.

A bőr védőszerv. Nem csak a káros sugárhatásokkal, vegyi anyagokkal szemben véd, hanem a kórokozó csírákkal, baktériumokkal, vírusokkal szemben is. Mikroorganizmusokat elgyengítő és elpusztító „antibiotikus köpenye” sav-, lipoid- és enzimköpenyből tevődik össze.

E fontos feladatoknak csak egészséges bőr tud eleget tenni. A bőr egészsége szorosan összefügg az egész szervezet egészségével. Jó állapota, egészséges színe, rugalmassága, öregkorban is fiatalos üdesége az egészségünk fokmérője.

A bőrproblémák, a hámló, száraz bőr, a kóros elszíneződés, a korai ráncosodás, különböző bőrbajok, mint az ekcéma, a bőrgyulladás, az akne, a kelés, a bőrgombásodás azért olyan gyakoriak, mert az egészséggel is általános gondok vannak. Külső és belső okok egyaránt szerepelnek kiváltásukban. A legfontosabb ok a nem megfelelő táplálkozás: vitamin-, ásványianyag- és nyomelemhiány.

A bőr állapota az anyagcsere tükörképe. (A bőrbetegségek keletkezésében természetesen szerepet játszik a hormonális zavar és a szervezet csökkent ellenálló ereje is.)

Wiesniewska-Roszkowska kozmetikusokhoz intézett tanácsait érdemes megfontolni: „ha valóban meg akarjuk fiatalítani, valóban széppé akarjuk tenni a nőket, foglalkozzunk emésztésükkel és táplálkozásukkal, alvásukkal, munkájukkal, gondjaikkal-bajaikkal. A kozmetikai kezelés hatása csak néhány óráig tart. (…) A nő a 40. életév betöltése után, ha nem fog hozzá energikusan és határozottan szervezetének megújításához, nem várhat semmit a kozmetikától. A mindennapos rövid torna, a fürdés, az elégséges alvás, a friss levegő és a helyes táplálkozás a legragyogóbb masszázs, pakolás és krém, ami a véren keresztül hat testünk összes szervére és szövetére. A vér fölélénkíti és átmossa a nyak és a karok, a kéz, a szem, a száj és az orr bőrét, szöveteit. Valóban fontos és lényeges a bőr szöveteit belülről táplálni, és serkenteni a vér és idegingerek segítségével. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne éljünk a kozmetikai tanácsokkal is.”



 
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1880 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x