A Led Zeppelin basszeros-billentyűsének Gold Badge-díja
Címlap / Színes hírock / A Led Zeppelin basszeros-billentyűsének Gold Badge-díja

A Led Zeppelin basszeros-billentyűsének Gold Badge-díja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

John Paul Jones-t nemcsak a Led Zeppelinben kifejtett maradandó munkájáért, hanem hangszerelőként, zenei rendezőként, multi-instrumentalista tevékenységéért és szólópályafutásért tünteti ki október 20-án a Brit Akadémia (BASCA), amely 37 év óta jutalmazza a komponistákat. 

A British Academy of Songwriters, Composers and Authors ünnepségére a londoni Savoy Hotelben kerül sor. John Paul Jones már a Led Zeppelin megalakulása előtt, a 60-as évek közepén is jól ismert és sokszor felkért stúdiózenész volt. Tulajdonképpen Jimmy Page benne látta meg azt, akivel a Yardbirds után egy új bandát szeretni létrehozni. Sokat dolgoztak együtt a stúdiókban, gyakran az éppen ügyeletes popsztárocskák dalaihoz adva a tehetségüket.


John Paul Jones pályafutásáról bővebben kapcsolódó cikkeinkben olvashattok, itt most csak annyit, hogy hősünk jelenleg a Them Crooked Vultures szupergroup oszlopos tagja.

Visszatérve a Gold Badge-hez, 13 művészt díjaznak ezúttal, a dalszerzők mellett hangmérnököket, producereket, zenei direktort, valamint Clare Torry énekesnőt, akit a rockerek a Pink Floyd: The Great Gig In The Sky című felvételéről ismerhetnek leginkább.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1804 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x