A walesi Skindred banda koncertje a kalóztanyán
Címlap / Színes hírock / A walesi Skindred banda koncertje a kalóztanyán

A walesi Skindred banda koncertje a kalóztanyán

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

December elsején a főváros új szórakozóhelyén, a Barba Negra Music Clubban lép színpadra Benji Webbe és csapata, a Skindred a nagy sikerű Sziget Fesztiválos és a Gogol Bordellóval közös koncertjük után, most már főzenekarként. 

Mi történik akkor, ha egy rasztás fekete srác egyszer csak a ködös Albionban találja magát? Reagge-metal zenekart alapít! Benji Webbe, a Skindred frontemberének családja ugyan a Mexikói-öböl egy egzotikus szigetéről származik, de Benji születésétől fogva Nagy-Britanniában, a walesi Newportban él, ám ennek ellenére megtartotta saját hagyományait, zenei világát. Persze a sunshine reggae itt annyira nem működne, de azért nem kell teljesen feladni: Benji például a kezdetektől alternatív, punk és metal zenészekkel cimborált, így csapatai is afféle keverék műfajú zenéket játszottak. Méghozzá a legjobbakat: a korábbi Dub War nevű reagge-punk formáció ma már számos fiatalabb csapatnak szolgál példaképül, az 1998-ban alakult Skindred pedig a legnagyobbakkal említhető egy lapon.


A Skindred ugyanis nem csak hogy együtt turnézott az Ill Nino-val Soulfly-jal, de a 2006-os Download Fesztiválon Benji még Jonathan Davist, a Korn lebetegedő énekesét is helyettesíthette. Az énekes számos együttes, így a Soulfly és a Bullet For My Valentine albumain is vendégszerepelt vendégénekesként. Ahhoz pedig kétség nem férhet, hogy a Skindred élőben üti a legnagyobbat, hiszen a frontember alkatához képest is hatalmas energiával ugrálja végig a koncerteket az elsőtől az utolsó percig!


A 2011-es év legfontosabb híre a zenekarral kapcsolatban a negyedik, Union Black című stúdiólemez megjelenése. Ahogy Benji egy interjúban elmondta, a címválasztással egyáltalán nem a brit zászló (vagyis a Union Jack) kifigurázása volt a céljuk, éppen ellenkezőleg: arra próbáltak utalni, hogy mennyire fontos és szép dolognak tartják azt, hogy a Brit Nemzetközösség illetve maga Nagy-Britannia is számtalan különböző származású, nációjú ember közös otthona, akik együtt tesznek hazájuk előrehaladásáért – Benji legalábbis mindig így gondolt Wales-re és Newportra.

A koncerten szintén fellép a Deaf Havana nevű norfolki csapat, amelyet az elmúlt évek legizgalmasabb rockzenei újoncai közé sorolnak a szigetországban.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1878 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x