A knebworthi fesztiválon Jimmy Page fellép a Chilivel?
Címlap / Színes hírock / A knebworthi fesztiválon Jimmy Page fellép a Chilivel?

A knebworthi fesztiválon Jimmy Page fellép a Chilivel?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Erről ábrándozik Chad Smith, a Red Hot Chili Peppers dobosa, akinek régi álma válna valóra, ha a Zep gitárnyűvője ott lenne velük június 23-án a színpadon. 

Page még nem nyilatkozott az ügyben, de volt már rá példa, hogy csatlakozott egy-egy fiatal bandához, mint a Foo Fighters és a Black Crowes esetében.


Knebworth-ről Smith elmondta, hogy erről az angliai helyről először a Led Zeppelin 1979-es koncertje kapcsán hallott, így ez számára „megszentelt föld”. Felsorolta azokat az angol bandákat, amelyek hallgatása formálta a zenei ízlését az amerikai ifjoncnak: Black Sabbath, Deep Purple, a Stones, a Queen és a Who.

Ami a Jimmy Page körüli híreket illeti, bizony a három angol gitárkirály közül ő van leginkább háttérben, valahogy nem találja a helyét a rockvilágban. Vele ellentétben Jeff Beck és Eric Clapton az elmúlt évtizedben szinte megtáltosodott, sikert sikerre halmoznak, úgy a lemezeikkel, mint a koncertjeikkel. Bár a Led Zeppelin 2007-ben döbbenetes erejű koncertet adott Londonban, de Plant miatt a további szárnyalásuk talán örökre elmaradt.


A napokban kaptuk a hírt, hogy Lucifer Rising and Other Sound Tracks címmel Page hat eddig még sosem hallott dalát adja ki, amelyek még a 70-es évek elejéről származnak. A Lucifer Rising című szám Kenneth Anger 1972-es rövidfilmjéhez készült, de végül kimaradt onnan. Azért nem az eredeti formában (de több formátumban – normál, számozott bakelit és dedikált pldányok) juthatunk hozzá a dalokhoz Jimmy honlapján, ugyanis a gitáros újrakeverte azokat.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1819 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x