HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-11-17
Címlap / Színes hírock / Angol bandák garázdálkodnak a Dürer Kertben

Angol bandák garázdálkodnak a Dürer Kertben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-11-17

Architecs, While She Sleeps, Heights jól csengő zenekarok nevei a szigetországi kínálatból. Október 27-én este a budapesti közönséget taglózzák majd le a koncertjeikkel.  

 

Badarság lenne tagadni, hogy az elmúlt öt-hat évben a brit szigetország frissebb lelkületű zenekarai olyan hullámot generáltak az újkori, modern metalcore világán belül, amelynek köszönhetően a nemzetközi sajtó már külön hangzásként kezdett tekinteni az új angol bandákra.


Legyen szó akár az érzelmesebb vonalról (Heart In Hand), netán a modern hardcore-ról (Your Demise), nincs már olyan terület, ahol ne hangozna jól a cockney akcentus. Ezért is örömteli számunkra, hogy október végén régi vágyunkat teljesíthetjük azzal, hogy immáron főzenekarként térhessen vissza az Architects.


Sam Carter zenekara ötödik alkalommal jön el hozzánk, és ha belegondolunk, hogy a 2006-ban a srácok még a világ legkisebb wall of death-jével büszkélkedtek a YouTube-on, elég szép utat jártak be hőseink Európa legnagyobb klubjain és fesztiváljain keresztül. Mindezt persze az alázatos munka érlelhette ki, ahogy a kaotikus és disszonáns metalcore-ból indult formáció egy egész generáció szószólójává nőhette ki magát, miközben saját, természetes letisztulása is tökélyre fejlesztette az eddig négy nagylemezt kiadó zenekar arculatát.


Legyen szó a Hollow Crown nemzetközi áttörést meghozó dalairól, esetleg a The Here and Now populárisabb dallamairól, az Architects minden pillanatában saját maga tudott maradni, és erről tesz tanúbizonyságot a banda új albuma is. A Daybreaker ugyanis egyszerre elegyíti mindazt, amit az eddigi kiadványokon hallhattunk és megszerethettünk a zenekarban, valamint mind érzelem, mind dinamizmus, mind a dalszövegek üzenetének terén képes volt új színt csempészni a már megismert képbe. Mindezt az októberi koncert is méltán fogja igazolni, hiszen a főzenekari szettel és több mint egyórás játékidővel készülő banda minden albumáról épp olyan profizmussal fog szemezgetni, ahogy azt már az A38-on, a Dürer nagytermében, valamint legutóbb idén márciusban a PeCsában is átélhettük.


Akinek pedig ez nem lenne elég, a Century Media üdvöskéje két olyan reménységgel kel majd útra, akiknek még sokat fogjuk emlegetni a nevüket, a While She Sleeps idén megjelenő debütálása, a This Is The Six az albumot felvezető klipeknek köszönhetően az év egyik legnagyobb durranásának ígérkezik.


A két éve már Budapesten is megfordult Heights ezúttal újult erővel, frissen igazolt frontemberével igazolja, hogy a modern hardcore szélsőségei kifakulhatatlanul szerethetők. Így ha kíváncsi vagy arra, hogy a nyugati színtér legnagyobb hangadói miért is érdemlik ki a fél világ figyelmét, vagy csak abba nyernél betekintést, hogy merre tart manapság a (brit) metalcore, és mennyi kiaknázatlan lehetőség maradt még mindig, találkozzunk a Dürer Kert nagytermében! 
 
[ 1235 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/2019/csengettyu.jpg
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x