Robby Krieger és az ősrobbanás
Címlap / Sztárock / Robby Krieger és az ősrobbanás

Robby Krieger és az ősrobbanás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az egykori Doors gitárosa 10 év után, június 29-én újra szólóalbummal jelentkezik Singularity címmel, és amelynek létrejöttét a kozmológiában ismert Big Bang-hoz hasonlítja, amit saját festménye is kifejez a borítón. 

A 64 éves gitáros, akit nem mellesleg a Rolling Stone magazin a 91. helyre sorolt minden idők legjobb gitárnyűvőinek 100-as listáján, szerzőként is maradandó műveket alkotott. Neki köszönhetünk olyan Doors-klasszikusokat, mint a Light My Fire, a Touch Me, a Love Her Madly és a Love Me Two Times, hogy csak a legismertebbeket említsem.


Krieger legutóbbi albuma Cinematix címmel 2000-ben jelent meg és ez a mostani munkája is kicsit ennek a folytatása, ezen az instrumentális korongon is felfedezhetjük a flamenco-gitárjáték ízeit és a jazz-rock hatásokat. A Russian Caravan és az Event Horizon flamencós intrójára külön is felhívta a figyelmet a gitáros. Nagyon boldoggá tette az is, hogy slide-gitáron is játszhatott a Southern Cross és a Waterslide opuszokban.


Korábban beszámoltam róla, hogy a Doors-hagyatékot (jogi problémák miatt) a Manzarek-Krieger páros viszi tovább kiegészülve más muzsikusokkal.

A Singularity tracklistája:

1. Russian Caravan (Intro) 3:24
2. Russian Caravan 10:12
3. Southern Cross 4:45
4. Event Horizon (Intro) 2:25
5. Event Horizon 7:22
6. Coffin Dodger 3:12
7. Runaway Trane 4:35
8. Let It Slide 5:27
9. Solar Wind 4:25
10. House Of Bees 4:58


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1473 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x