Élő bizonyíték - Buddy Guy és B.B. King közös muzsikálásáról...
Címlap / Sztárock / Élő bizonyíték - Buddy Guy és B.B. King közös muzsikálásáról

Élő bizonyíték - Buddy Guy és B.B. King közös muzsikálásáról

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-03-28

A blues szerencsére még élő két óriása, Buddy Guy október 26-án megjelenő Living Proof című albumán együtt játszik a Stay Around A Little Longer című dalban. 

 

A 74 éves Buddy Guy – akit túlképzett hazai koncertszervezőink valamiért évtizedek óta nem találnak eléggé „rentábilisnek”, hogy meghívják – ötszörös Grammy-díjas és természetesen tagja a Rock and Roll halhatatlan társulatának is.


A szeles városból orkánszerűen elterjedő Chicago blues egyik legnagyobb hatású gitárosa, akit Hendrix, Clapton és Stevie Ray Vaughan is a mesterének tartott. Az a mód, ahogy Buddy a gitárján játszik, korábban szinte ismeretlen volt a fekete bluesman-ek stílusában, ezért is hatott döbbenetes erővel a 60-as 70-es évek európai gitárosaira, de ma is számtalan követője van.

Pályafutását több tucatnyi díj kíséri, amelyek között van 23 WC Handy Blues Awards is. A Rolling Stone magazin híres 100-as „minden idők legjobb gitárosainak listáján” ő a 30. helyezett. Buddy Guy-nak ugyan nincs Lucille-je, mint a 85 éves B.B.-nek, de azért, amikor az első felesége feltette neki a kérdést, hogy válasszon, a gitár vagy ő, Buddy szemrebbenés nélkül a gitárt választotta és elhúzott. Azóta is jót nevetnek ezen – hozzátéve, hogy ma sem tenne másképp.


Az „Élő bizonyíték” lesz Guy 69. albuma (18 különböző kiadónál), a mostaninak külön érdekessége, hogy stúdióban – ha igaz – most gitározott először a mosolygós, fekete blues királyunkkal! Ezzel azonban még nincs vége a nagy kollaborációknak, ugyanis a mágus, Carlos Santana is beszállt a Where The Blues Begins című opusba.

Íme a dallista:

1.  74 Years Young
2.  Thank Me Someday
3.  On The Road
4.  Stay Around A Little Longer
5.  Key Don’t Fit
6.  Living Proof
7.  Where The Blues Begins
8.  Too Soon
9.  Everybody’s Got To Go
10. Let The Door Knob Hit Ya
11. Guess What
12. Skanky 
 
[ 2354 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x