Válj csak el, apukám!
Címlap / Te+Én+Szex / Válj csak el, apukám!

Válj csak el, apukám!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A társadalom támogatja a férfiakat, ha családjukat elhagyva válni akarnak! Az elvált férfi kelendő portéka a társkeresőkön is. A társkeresés piacán renoméjuk inkább emelkedik attól, hogy egyszer már kipróbálták az együtt élést, vagy már bizonyították nemzőképességüket is! 

A statisztikákat elemezve az elvált férfiak sokkal nagyobb eséllyel tudnak maguknak párt találni, mint az elvált nők. Amennyiben a helyzetet egy/sok gyermek is tetézi, a nők esélye halmozottan romlik, míg a férfiaké inkább javul, vagy stagnál.

Ha a társadalom hozzáállását nézzük, akkor pedig meglepetten tapasztaljuk, hogy a férfiakat szinte támogatjuk abban, hogy elhagyják családjaikat, és új helyen keressék a boldogságot, vagy annak illúzióját. Sok nő kifejezetten a férjekre hajt. Egy fajta ősmagyar betyár-virtus lehet ennek kiváltója, mely szerint sokkal izgalmasabb az istállóból elkötni a lovat, mint sem befogni a szabad mezőről. Kevesebb vele a vesződés, hiszen ezt már nyereg alá törte a gazda.

Apukám – kiházasítunk!
A férfi igen ritkán keres úgy társat, hogy a gyermekeit is viszi az új kapcsolatba. A gyerek ugyanis a mi kultúránk tradíciója szerint a nővel marad. Ha valami ok folytán a férfi egyedül nevelné gyermekét, a gyermektelen szinglik piacán szabályos had fog rátapadni, aki sokszorosan oda és vissza lesz azért, hogy a szegény egyedül maradt apát és a készen kapott gyerekeket birtokba vehesse.

Pénz? Ez ne legyen gond!
Ha a férfi kilép egy házasságból, és maga mögött hagyja családját, a családban a pénzügyi egység teljesen felborul. A bíróságokon akár 3-5 évig is elhúzódhat egy válás – mely időszak alatt a férfi akár teljesen kisemmizheti fizetéséből volt párját és gyermekeit. Visszamenőleg akár részletekben is fizethet. Ha érzelem és erkölcs nem köti a férfit, akkor akár azt is könnyű szerrel megteheti, hogy teljesen magára hagyja a családját, olyan minimális hozzájárulást adva számukra, hogy a volt feleség és a gyermekek az éhezés határára jutnak.

Új család – csalóka esélyek
Eközben a férfi könnyű szerrel felépítheti új családját. Ha a nő úgy döntene, hogy gyermekeit mégis a férfinél helyezi el, úgy a társadalom lenézésével és kirekesztő magatartásával találkozna. A nőnek – ha már elvált és gyermekei vannak, nincs jogosultsága a társadalom értékítélete szerint új és teljes párkapcsolatot létesíteni, míg a férfiaknál ez nemcsak hogy természetes, hanem kívánatos is, sőt őket a környezetükben élő nők igyekeznek újfent kiházasítani. Nekik mutatják be sorban a 30-asszingli nemzedéket. A férfiakat azonban mindenki óva inti attól, hogy „más gyerekét nevelje”, vagyis olyan nővel kössön házasságot, akinek már vannak gyermekei.

HarmoNet Fórum tipp: Gyere beszélj róla, velünk! Férfinak lenni >>

Példák mindenre vannak, de …
Természetesen mindenre van jó és rossz példa egyaránt. Most nem is az üde, vagy a szélsőséges kivételekről beszélünk, hanem arról a tendenciáról, ami a magyar társadalomban jelen van, ha egy pár elválik. A jelenség ugyanis magyarság-specifikus. Más országokban más jogrend és más erkölcsiség van jelen. Sok ország van, ahol a válást nem konfliktust megoldó stratégiaként használják, nem a hőség-hűtlenség alternatív megoldásaként van jelen. Hazánkban egyértelműen egyre idősebb életkorra tolódik az első házasságkötés időszaka. A férfiak esetében jobban megfigyelhető, de a nők esetében is jellemző ez az arány.

Terápia helyett is válunk? Miért?
A családok többségében a válás olyan komoly anyagi ellehetetlenülést jelent, hogy sokan emiatt meg sem kísérlik. Más módszert – például a nyugati, fejlett országokban jól működő párterápiát, vagy a vallási központok által nyújtott lelki tanácsadást – hazánkban még nem szokványos megpróbálni, illetve szinte csak a diplomás értelmiségi párok próbálkoznak néha ezzel. Itt is a nők kezdeményezőbbek a férfiaknál. Amíg más országokban a válás előtt előírhatnak a családnak terápiát, hazánkban ez a lehetőség leggyakrabban fel sem merül.

A házasság, ami tradicionálisan elterjedt és magasra értékelt együttélési forma volt, érezhetően veszített népszerűségéből. A válások száma a kilencvenes években nem növekedett, de a házasságkötések számának csökkenése miatt az ezer házasságkötésre jutó válások száma folyamatosan nő. A vélemények, attitűdök szintjén megfigyelhetjük a házasság egyes értékeinek, fontosságának megkérdőjelezését, az élettársi viszony és a válás elfogadottságát. Ezek a folyamatok nem napjainkban kezdődtek, hanem többségük már a nyolcvanas években.

A gyermekes, elvált nőnek pedig igen alacsonyak az esélyei, ha tartós új kapcsolatot szeretne kialakítani.

HarmoNet tipp: Divatos kortünet: a válás >>

- G.K. -

(Képforrás: piqs.de, connor212)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 2724 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x