Az önkéntes remeték - A Hádész-pasik titkai
Címlap / Te+Én+Szex / Az önkéntes remeték - A Hádész-pasik titkai

Az önkéntes remeték - A Hádész-pasik titkai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Te is mindig kifogod a mama szoknyáján ülő, visszafogott pasikat? A csendes, szende szépfiúk az ágyban azonban igazi hódítók. Te kellőképpen motiválod párod az életben? Hogyan varázsoljunk a kis szürke egérből öntudatos férfit?  

A sorozat célja, hogy mélyebb önismeretre tegyünk szert, melyet – többek között – emberi kapcsolataink nemesebbé tételére fordíthatunk. Ebben a részben arról lesz szó, hogy milyenek is azok a férfiak, akikben Hádész – az alvilág Istene - dominál.

Eredete
Már az előző részben bemutatásra került az olümposzi család, így rövid ismétlésként: Kronosz és Rhea fia, a többi testvérével – Zeuszt kivéve - együtt apja lenyelte, mert attól tartott, hogy valamelyik gyermeke meg fogja dönteni hatalmát. Miután Zeusz – Métisz segítségével – elérte, hogy apja kiöklendezze testvéreit, a fiúk szövetségeseik támogatásával legyőzték Kronoszt. A három fiútestvér felosztotta a világegyetemet, Hádésznak az alvilág jutott.

Az archetípus jellemzői
Hádész nem csak az Isten neve volt, hanem a halottak birodalmáé is. Ide érkeztek haláluk után a lelkek, mely az egyéni és a kollektív tudattalant is szimbolizálja. Az Istenség egy sisak segítségével láthatatlanná tudta magát varázsolni, ritkán hagyta el az alvilágot, ezért nem is volt tisztában azzal, mi folyik fenti világban.
A magányos, önként visszavonult remete típusát is jelképezi, akit nem igazán foglalkoztat, mi történik körülötte. Az átlagos történésekhez különcként viszonyul.
Mivel birodalma ura, patriarchális figura, annak ellenére, hogy nem lett gyermeke.
Felesége, Perszephoné tulajdonképpen unokahúga, Zeusz lánya, akit Hádész apja beleegyezésével rabol el és erőszakol meg, így a vérfertőző archetípusát is megtestesíti.

HarmoNet tipp: A kemény, hódító, céltudatos szoknyavadász: Zeusz>>>

A földi Hádész
A Hádész típusú férfi örök dilemmája, hogy képes-e egyszerre megfelelni a társadalom elvárásainak és ezzel egy időben hű maradni saját elképzeléseihez, értékrendjéhez. Természetéből fakadó vágyait a külvilág nem támogatja, az olyan személyiségtípusok elfogadottak a társadalom által, melynek az övének szöges ellentéte.

 
A nőkkel való kapcsolata

Udvarlásai nem járnak túl nagy sikerrel. A társaságban szinte láthatatlan, a nők észre sem veszik, mintha viselné az Isten láthatatlanná tévő sisakját. A flörtölés nem az ő asztala, nem is megy neki mesésen, ezért nem is próbálkozik az ilyen jellegű tevékenységgel. A párkapcsolatokban járatlan, de ha mégis nekibátorodik egy randi megvalósításának, általában visszautasítás lesz az eredmény. Ha a nehézségek ellenére megtalálja lelki társát, harmóniában tudnak élni. Viszont mivel nem erőssége a kapcsolatteremtés, többnyire magányosan él, mint egy remete, nincs igazán kapcsolata a nőkkel.

Szexualitása
Szexualitása elég széles skálán mozog. Ha nincs társa, könnyebben éli meg a cölibátus okozta nehézségeket, mint a többi archetípus. Ha kapcsolata lelkiségen alapszik, a szexualitást szent élményként éli meg, rítusként, mely során mindkét fél olyan tapasztalatokkal gazdagodik, mely minden érzékszervüket igénybe veszi és egyben ki is elégíti.

HarmoNet tipp:
A Benned élő Isten!>>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 14552 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x