Párkapcsolat - az élet mételye, vagy gyógyszere?
Címlap / Te+Én+Szex / Párkapcsolat - az élet mételye, vagy gyógyszere?

Párkapcsolat - az élet mételye, vagy gyógyszere?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Tegyék a szívükre a kezüket, s vallják meg (maguknak), hogy az élet dolgai között mennyire tartják fontosnak a párkapcsolat kérdését?... hogy van-e, vagy nincs éppen társuk, partnerük, s ha van, olyan-e a kapcsolatuk, amilyennek szeretnék..., ha nincs, miért nincs, és akarják-e, hogy legyen, vagy félnek tőle - netán mindkettő egyszerre igaz..., ki lehetne az igazi társ az Önök számára...,és a szép, romantikus, vagy szenvedélyes szerelmek hogy tudnak idővel úgy megváltozni, esetleg gyűlöletbe, hatalmi harcba torkollni? 

Kedves Hölgyek és Urak!

Tegyék a szívükre a kezüket, s vallják meg (maguknak), hogy az élet dolgai között mennyire tartják fontosnak a párkapcsolat kérdését?... hogy van-e, vagy nincs éppen társuk, partnerük, s ha van, olyan-e a kapcsolatuk, amilyennek szeretnék..., ha nincs, miért nincs, és akarják-e, hogy legyen, vagy félnek tőle - netán mindkettő egyszerre igaz..., ki lehetne az igazi társ az Önök számára...,és a szép, romantikus, vagy szenvedélyes szerelmek hogy tudnak idővel úgy megváltozni, esetleg gyűlöletbe, hatalmi harcba torkollni? Biztos vagyok benne, hogy ha fontossági sorrendet próbálnának felállítani, ez a téma mindenkinél az elsők között szerepelne, hiszen a legmagasztosabb örömöket és legfájóbb szenvedéseket, a legboldogítóbb és legkínzóbb vágyakat, a legnyomasztóbb hiányérzeteket éljük, vagy sejtjük meg ezzel kapcsolatban.

A párkapcsolatok lélektanának - mint a pszichológiának általában - többféle elmélete, megközelítése van. Véleményem szerint mindegyik hordoz némi igazságot, de a teljességet, amelyre mindannyian törekszünk, csak egy átfogó (eklektikus-integratív) szemlélet közelítheti meg, és az ilyen alapokon végzett tanácsadás, vagy terápia nyújthat valódi segítséget az embereknek. Ezért is örültem annyira Harville Hendrix Pár-bajok és békés megoldások című, nemrég magyarul is megjelent könyvének.

A mű a téma alapos, átfogó és szemléletes kibontása után konkrét gyakorlatsorral igyekszik segítségére lenni azoknak az olvasóknak, akik pozitív módon változtatni szeretnének párkapcsolatukon, s egyben személyiség fejlődésükön - mert a kettő bizony összefügg. Megmondom őszintén, még egy szakembernek is igen nagy elszántságra és kitartásra van szüksége ahhoz, hogy a gyakorlatsort - párjával vagy egyedül - maradéktalanul és eredményesen végigcsinálja. Hiszen még egy idegen nyelvet is nagyon kevesen képesek egyedül, vagy ketten úgy megtanulni, hogy egyikük sincs "tanári" szinten (pedig az nem jár személyiség-változással). Nagyon fontosnak tartom azonban, hogy minél több szakember (tanácsadó, pszichológus, pszichiáter) beépítse munkájába a könyvben foglalt ismereteket, és alkalmazza a gyakorlatokat a párokat segítő tevékenységében. Én magam is ezt teszem.


Balajthy Flóra
pszichológus

tanacsado@harmonet.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 1921 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x