9 tipp, hogyan spóroljatok a mézesheteken
Címlap / Te+Én+Szex / 9 tipp, hogyan spóroljatok a mézesheteken

9 tipp, hogyan spóroljatok a mézesheteken

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Mivel az esküvő már önmagában is megterhelő kiadást jelent a friss házasoknak, egyre több pár próbál spórolni a mézesheteken. Szerencsére ma már számtalan ötlet áll rendelkezésre, hogy megvalósíthasd álmaid utazását anélkül, hogy előtte bankot rabolnál. 

1.) Készítsetek ajándéklistát!

Az ajándéklista manapság teljesen elfogadott, és egyetlen vendég sem fog megsértődni rajta. Ezzel elkerülhető, hogy olyan ajándékokat kapjatok, melyeknek semmi hasznát nem veszitek: a huszonötödik kenyérpirító nagy valószínűséggel egy aukciós oldalon fogja végezni. De tovább megyünk: mi lenne, ha az ajándéklistán olyan kiegészítő szolgáltatások szerepelnének, melyek hozzájárulnak a mézesheteitek emlékezetessé tételéhez? Pl. egy masszázs a hotel wellness részlegén, jegy egy hajóútra, egy kirándulásra, belépők egy érdekes kiállításra, stb. Az ajándék programokkal rengeteget spórolhattok az utazás költségein.

 
 
2.) Válasszatok félpanziós szálláshelyet!

Mondjatok le a vacsiról, és takarítsatok meg pénzt azzal, hogy félpanziós ellátást választotok. A bed&breakfast szálláshelyek jelentõsen olcsóbbak.

3.) Vegyetek ki apartmant!

Ha szerettek főzni és nem bánjátok, hogy a mézeshetek alatt is ti gondoskodtok a romantikus vacsoráról, az apartman tökéletes megoldás lehet számotokra. Az étteremben hagyott, sokszor igen borsos összegek a zsebetekben maradnak, ha ti főztök magatoknak, ráadásul a közös főzőcskézés még jó szórakozás is lehet.

4.) Intézzétek a foglalásokat online!


Ma már számtalan olyan weboldal létezik, ahol kikereshetitek az akciós helyeket, kedvezményes programokat, vagy összehasonlíthatjátok különböző szolgáltatók árait. A szolgáltatásokat elõre le is foglalhatjátok, legyen szó akár éttermekről, akár közlekedésről, szórakozásról, vagy bármi másról.

5.) Utazzatok elő- vagy utószezonban!

Néhány országban épp az elő-vagy utószezonban tombol a nyár, amikor a legtöbb turistának esze ágában sincs utazni. (pl. Florida, Hawaii) Ugyanakkor az árak ilyenkor sokkal kedvezményesebbek, mintha a turistadömping idején utaznátok. Néhány pár a téli hónapokat részesíti előnyben, és valóban van abban valami romantikus, ha a hóesésben andalgunk pl. Párizs utcáin.


 
6.) Vásároljatok vonatbérletet!

Európa legtöbb országában remekül kiépített a vasúthálózat, így az utazást akár vonattal is megoldhatjátok. Főként ha több állomásos utat terveztek. A több utazásra szóló vonatbérlethez sokkal jobb áron juthattok hozzá, mintha külön-külön vásárolnátok meg a jegyeket.

7.) Keresd az olcsóbb szobát!

A luxusszállodák valóban nagyon kényelmesek és szemet gyönyörködtetőek, de néha a kevesebb több. Ráadásul a pénztárca szempontjából sem mindegy. Az olyan oldalakon, mint a booking.com ár alapján is kereshettek szálláshelyet.

8.) Tervezzetek jó előre!

Ha a repülőjegyeteket 6-9 hónappal az utazás előtt lefoglaljátok, sokat spórolhattok az utazás költségein.

9.) Állítsatok fel fontossági sorrendet!

Döntsétek el, melyek a legfontosabb szempontok számotokra. A helyszín? A városnézés? A kalandos túrák? A kultúra megismerése? Az étkezés? Arra költsetek többet, amit fontosabbnak találtok, és hagyjatok kevesebbet azokra a tevékenységekre, melyek hátrébb állnak a fontossági sorrendben.
Ezek a tippek segíthetnek abban, hogy bűntudat nélkül élvezhessétek a mézesheteiteket, hiszen ez egy olyan alkalom, amire egész életetekben emlékeztek majd. Kellemes utat kívánunk!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 5390 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x