Teljesség a semmi közepén
Címlap / Te+Én+Szex / Teljesség a semmi közepén

Teljesség a semmi közepén

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Furcsa dolgokat mutat az élet, ha nyitott szemmel jársz a világban. Mindenkinek megvan a saját játszmája, a saját rutinköre, és abban a pillanatban megérted a saját vargabetűid, amint megtaláltad a magad belső magját, az inspirációt, az életed értelmét, a stabilitásod, az egységed, a teljességed, a belső békéd.  

Ezek a kifejezések nagyjából egymás szinonímái, bármit is jelentsen. Sokáig csak bólogattam, hogy persze, ezek mind szép, fenkölt szavak, a megvilágosodás, meg a belső béke, de hát mégiscsak a 21. században élünk Európa közepén, itt mutasson nekem valaki utat, itt mondják meg nekem, mi a tuti. Sok tanító, sok tréning, mégtöbb befektetett idő, tanulás, elmélkedés nem hozta meg az elvárt eredményt. Pontosan azért nem, mert a sok információ hatására kialakult bennem egy elvárás azzal kapcsolatban, hogy milyen kéne, legyen a belső béke. Milyennek kellene lenni egy meditatív lebegés érzésnek, és, ha túllépek a spiritualitáson nagyjából minden eseménynek, szerepnek megvoltak az agyamban a tulajdonságai. Egy szép lakás az ilyen, egy jó kapcsolat olyan, egy tökéletes anya meg amolyan. Épp csak azt nem vettem figyelembe, hogy ezek a dolgok, amik az én fantáziámba beköltöztek sokszor teljesen függetlenek a realitástól, és gyakran a mesék fantáziálgatásaira, a szociális háló elvárásai, a belém nevelt korlátok eszmerendszerére alapozódott, és semmi köze nem volt sem hozzám, sem a valósághoz. Meg különben is, mi is a valóság? Minden az. Ami fizikai síkon, ami érzelmi szinten, ami a képzeletünkben, ami a szívünkben, ami a kezünkben van. Ezek mind mind realitások a maguk szintjén.


Szóval kerestem egy teljesen ingermentes környezetet és elhatároztam, hogy megismerem magam. Se tévé, se internet csak minimális mennyiségben, ami a túléléshez kell, minimális lakhatási feltételek, sok papír és toll, meg diktafon, amin rögzíteni tudom a pillanatnyi valóságom.


És csodák csodája, amikor elmúlt a felháborodásom és az önmagammal szembeni haragom, hogy hogyan is tudtam ilyen helyzetbe hozni magam, mi a csodának is kellett ez nekem, és a szobám látványa hatására az utolsó elvárásszemcse is elillant az agyamból, elkezdtem látni. Nemcsak nézni, hanem látni is.
A saját életem összefüggéseit, a buktatóim, amikről félelemből, egóból vagy csupán vakságból nem vettem tudomást, és egyre tisztább lett a kép. Egyre érdekesebbnek találtam az életem, és egyre jobban élveztem önmagam társaságát. És ez nem az önelégültség, ami kifolyik a civilizációban. Próbálom pontosan megfogalmazni, de nagyon nehéz. Szerintem tényleg mindneki saját magának, saját magában tudja megtapasztalni. Ez egy gyermeki kíváncsiság, spontaneitással keverve, de pontosan érezve és tudva a test-lélek-szellem határait, nyitottság, tisztaság, és olyan bátorság, ami nem a félelem lehasításából, hanem annak megéléséből áll. Mindezek alapja egy derűs jókedv, amitől egész nap mosolyra kanyarodik az arcom és a májam, az Ízek, imák szerelmek után szabadon...

 
 
És bár most is állítom, hogy sok a kontár megváltó, egyben mindenkinek igaza van. A saját megvilágosodásunk megtapasztalása saját munkánk kell legyen. Az én utam nem jó mindenkienk, ugyanúgy, ahogy mindenki útja nem volt jó nekem. Mert én Én vagyok. Te kedves olvasó, pedig Te. Mindannyian egyszeri és megismételhetetlen, tökéletes lények vagyunk. Akkor is, ha különbözünk egymástól. Épp ez az, ami a legcsodálatosabb ebben az egészben.


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 3704 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x