Deja vu vagy játszma?
Címlap / Te+Én+Szex / Deja vu vagy játszma?

Deja vu vagy játszma?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Észrevetted már, hogy időről időre ugyanazok az események jönnek újra és újra, kicsit más köntösben, kicsit álcázva, de a mélyén ugyanazzal a dinamikával és fordítják fel az életed...A magam részéről először a hivatásomban figyeltem fel az ismétlődésre... egymás után ugyanolyan nehézséggel küzdő anyákat kísértem, mindaddig, amíg nem oldottam meg az ezzel kapott feladatot, vagy nem láttam át a kihívást, amivel meg kellett küzdenem ahhoz, hogy boldogságosság és nevetés legyen a végeredmény.  

Aztán, amikor elkezdtem figyelni, rájöttem, hogy saját életemnek is megvannak a maga ciklusai, eseményei, amik nagyjából pontosan követik egymást, amikor adott élethelyzetbe kerülök. Ilyennek szokták mondani párkapcsolaton belül a kritikus 7 éves ciklust, de én megfiygeltem már 5 és 9 éveseket is. Sőt, azzal a gondolatmenettel is azonosulni tudok, miszerint minden döntést 3 év „lappangás” előzi meg. Tehát minden nagyobb cselekedeted előtt 3 évvel születik meg lelkedben a döntés, ennyi idő kell ahhoz, hogy minden rétegen áthatolva mozgásba lendítsen...
 
Nagyon érdekes önismereti játék mindenkinek, csak ajánlani tudom, hogy vessük papírra a velünk történt fontosabb eseményeket, a baleseteket, a sérüléseket, a váratlan fordulatokat, találkozásokat, mert nagyon sok újdonságot fogunk felfedezni benne.

Sokszor érezzük azt, hogy újra megtörténik az, amit nagyon el akartunk ekerülni, gyakran kezdjük a meséinket a „már megint”, vagy az „újra” szófordulatokkal. Pedig, általában ezek nem is az adott esetre vonatkoznak, hanem egy régi, berögzült mintának, játszmának a tükre, ami épp aktiválódott az adott helyzetben. A legjobb példa erre, amikor a párkapcsolatban az egyik fél szajkózza a másik rovására, hogy már megint nem vesz tudomást rólam, nem bízik meg bennem, nem vagyok elég jó neki, stb... Gondoljuk csak át, valóban neki, a pár másik felének szólnak ezek a mondatok? Valóban az ő vislekedése generálta a feszültséget bennünk, vagy „hozott anyagból dolgozunk”?


Sajnos, hozott fájdalmakból dolgozunk. Az első ilyen általában a szüleinkkel történt meg, vagy anyukánk használta ezeket a mondatokat otthon túl gyakran, vagy apánk viselkedett velünk a fentebb említett módon.

 
 
Mi a megoldás? Többféle módszer van erre. Rengeteg terapeuta, coach, pszichológus, dolgozik azon, hogy a rögzült blokkokat oldja. Gyakran elég a felismerés, és magától kibogozzuk életünk fonalát, máskor sok-sok óra sírás sem mentesít a trauma okozta sérülésektől... Mindenki keresse a magának megfelelőt. Egy olyan személy, aki a módszert szabja az egyénre, mindenkinél hitelesebb. Ne hagyd, hogy életed a régi bevésődéseid irányítsák, oldd fel ezeket, hogy könyedebbé, szabadabbá válhass. Ennél nemesebb életcél, mint felszabadulni, kell-e?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 16950 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x