Mások, vagy hasonlóak 2.
Címlap / Te+Én+Szex / Mások, vagy hasonlóak 2.

Mások, vagy hasonlóak 2.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Azt hiszik, nem szeretjük egymást, pedig olyanok vagyunk, mint a testvérek. A feleségem tudja ezt, és megértett. Magával vitte a szüleihez a másik fiamat. Gábor velem akart maradni. Jól megvagyunk együtt, de más nem léphet az életünkbe.  

Férfi vagy nő?
Lassan megszólalt:
– Én nem férfi vagyok, hanem lány.
Nem gondolok semmire. Nem értem, de talán meg fogom érteni.
– Szeretek egy férfit.
Még mindig nem értek semmit.
– Igaz, volt feleségem, és van két fiam. Nehéz volt elválnom, mert szerettem őket, a feleségem imádott. Mégis el kellett küldenem magamtól. Soha nem mondhatom el a gyerekeimnek se. Azt hiszik, nem szeretjük egymást, pedig olyanok vagyunk, mint a testvérek. A feleségem tudja ezt, és megértett. Magával vitte a szüleihez a másik fiamat. Gábor velem akart maradni. Jól megvagyunk együtt, de más nem léphet az életünkbe.
– Nem értem, kit szeretsz?
– Az ilyenek, mint én, csak fiatal férfiakat szeretnek.
–Az nem lehet! Próbáljuk meg, hátha tudsz szeretni engem!
Nevetséges voltam. Ezt szerettem volna elkerülni. Nyilvánvalóan megmondta, hogy én nem. De akkor most mit csinálunk? Mért vagyunk együtt? Miért? Miért? Mert jobb vele lenni, mint bárki mással. De hát az ő számára én semmi vagyok. Ez nem igaz, hiszen itt van. Ugyanúgy beszélgethetünk bármiről, mintha ez a szörnyűség nem volna köztünk.
– Tehát, te nekem nem barátom vagy, hanem barátnőm.
– Igen.
Nem igaz! Hazudik! Ez maga a pokol. Ez lenne a Szodoma?
Azt mondják, Shakespeare is férfit szeretett. Mégis szeretem Shakespeare-t. De nem ült velem szemben. Borzalmas. Hiszen, ha vele vagyok, nem akarok mással lenni, ezáltal olyan valakivel akarok lenni, akinek a számára, mint nő nem létezem. Feloldhatatlan ellentmondás.

Rózsaszín háromszög
Egyik nap bementem az egyetemre, ittam egy kávét a büfében. A bölcsészkaron a félemeleten egy rózsaszín háromszöggel megjelölt számítógéppel írt szöveg: Meleg-klub. Félelmemet kíváncsiság váltotta fel. Ha Ő is meleg, akkor a melegek nem lehetnek emberevők. Még mindig Szodoma fojtogatott. Természetesen a fiúk közé ültem. Rögtön kérdéseket tettem fel, indiszkrét kérdéseket, amiket máskor soha nem tettem volna. Egyetemisták. Olyanok, mint mi voltunk, és mi nem is tudtuk, hogy bárki közülünk ilyen problémával küszködhet. Könyvekről kezdtünk beszélni és a Mások című újságról. Hirdetésekről, a partner-kapcsolatok problémáiról.

A MÁSOK
Új könyveket vásároltam, könyvtárba mentem. Ives Navarre: A vágyott idő nyomában című munkáját megrendeltem. Talán tízszer is elolvastam, hogy pontosan megértsem, hogy a velem egykorú férfi életének miért nincs többé értelme. André Gide: Ha el nem hal a mag című könyve a dilemmát éreztette meg: ezt is lehet, azt is, homoszexuális embernek lehet nővel kapcsolata, lehet gyereke; s ezt meg is lehet írni. S én irodalom-kedvelőnek képzeltem magam akkor, amikor ezt a könyvet szigorlatra elolvasva nem értettem belőle egy szót se. Most milyen egyszerű és érthető az egész. Itt van Zweigtől Az érzelmek zűrzavara: talán nincs is ember, aki ne élte volna át ilyen vagy más formában ezt az őrjítő zűrzavart, ahol az élt és vélt becsület szembekerül a természet mindent felborító parancsával.

A dolog megváltoztathatatlanságáról Forster: Maurice-a győzött meg. Elfogadom a barátomat. Tökéletesen elfogadom a barátságát, ameddig ő azt akarja. Van valaki a világon, akivel feltétel nélkül beszélgethet. Ha vele vagyok, hasonlóvá leszek hozzá. Minden ilyen tárgyú filmnek örültem (Síró játék), mert minden érthetőbb, ha egy nagy színész játékára lesz figyelmes egy asszony, és azon keresztül választja meg a megfelelő viselkedési formát. Ez a színész Antonio Banderas a Philadelphiában. Talán meg se szólal a film folyamán, de kedvese mellett áll halála pillanatáig, s az utolsó percben megcsókolja a haldokló kezét. („Most és halálunk óráján”.) Amikor faggatták, nem zavarja-e, hogy őt is melegnek nézik, közömbösen felelte, hogy nem érdekli. Ilyen közömbösen és szépen kellene vállalnunk minden bírálatot vagy kritikát.

És hol vagyok ebben én?
Gábor középiskolás lett. Pestre költöztek egy tágas, háromszobás lakásba. Gábor már nem tanul zongorázni, saját zenekara van az iskolában, ő is mérnöknek készül. Meglátogattam őket. A vendégfogadó szobában előadást tartottak. Hetenként találkoznak barátok, tudósok, férfiak, nők vegyesen, minden héten más tart előadást saját kutatásai alapján, lehetőleg ismeretterjesztő formában. Azóta én is feljárok hetenként Pestre. Mindkét férfi megtanult játszani a zenegépeken. Nagyon érdekes mindez, de nem lettünk sem barátok, sem barátnők, csak jó ismerősök. Csak én változtam meg. Egy új világ nyílt meg előttem, nagyon mély, titokzatos emberi világ melyben magamról tanultam a legtöbbet.
Dobosy Ildikó


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1512 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x