Csodás erejűnek tartják Szentkutat, ahová most 60 szerzetes...
Címlap / Utazás / Csodás erejűnek tartják Szentkutat, ahová most 60 szerzetes zarándokol

>

Csodás erejűnek tartják Szentkutat, ahová most 60 szerzetes zarándokol

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A Szerzetesek Gyalogos Zarándoklata az első gyalogos zarándoklat idén, amely a nemzeti kegyhelyre érkezik. Útközben a szerzetesek rövid tanításokat hallgatnak meg, csendes, elmélkedős, beszélgetős részekkel, imádkozással töltik meg a búcsújárást.  

Április 27-én, délután 5 óra körül közel 60 szerzetes érkezik Mátraverebély-Szentkútra, akik a Nógrád megyei Szécsény városából indulva mintegy 25 kilométert zarándokolnak azért, hogy a közösségüket erősítsék. A zarándoklat résztvevőinek másnap, vasárnap 11 órakor Dobszay Benedek ferences provinciális, a Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciájának elnöke celebrálja a szentmisét.

Szentkút, a csodás erejű kegyhely



Budapesttől 100 kilométerre, a Mátra és a Cserhát ölelésében található a csodatévő erejéről is elhíresült Szentkút, ahová a gyermekre vágyók is a legnagyobb számban érkeznek segítséget kérni. Rendszeresen megrendezik a Gyermekre vágyók lelkigyakorlatát, amelyre feszült, aggódó párok érkeznek, s ahonnan reményteli házasok távoznak.

„A legtöbb pár reménytelenséggel, aggodalommal és feszültséggel érkezik a lelkigyakorlatra. Az együtt töltött idő alatt azonban rájönnek, hogy nincsenek egyedül a problémájukkal, nem élet és halál urai, és nem is kell egyedül viselniük a nehézségeket. Így békével a szívükben és reményekkel telve távoznak” – fogalmazta meg a lelkigyakorlat legfontosabb tanulságát Csépányi Gábor atya, orvosi diplomával is rendelkező katolikus pap.

A Mátraverebély-Szentkúti Máriakegyhely csodával határos erejét számtalan keresztelő és hálatábla bizonyítja, amelyeken az ideérkezők köszönetüket fejezik ki a Szűzanyának, amiért meghallgatta kérésüket, imájukat.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1438 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x