20 nap alatt 10 kilót fogyni? Lehetséges! Próbáld ki Te is!

Létezik egy kúra, melynek lényege abban rejlik, hogy kiürítsük szervezetünkből a méreganyagokat. Ha ez sikerül, akkor már egyenes út vezet az álomsúly eléréséhez, valamint az egészséges és kiegyensúlyozott élethez.

Az Aspartame nevű mesterséges édesítőszer,  egy olyan anyag, amely az egészségre nagyon veszélyes. Az amerikai Food and Drug Administration működtet egy visszajelző rendszert, ahol a fogyasztók jelenthetik az ételekkel, illetve vegyszerekkel kapcsolatos egészségi ártalmakat, kedvezőtlen reakciókat. David Rietz  szerint 1994 februárjában a bejelentett ártalmas reakciók 75%-áért az Aspartame volt a felelős!

Apránként roncsolja szét az agyat
A Plane and Pilot magazin egyik, élelmiszer-adalékokról szóló cikkében (1990 február) azt írják, hogy a diétás üdítőket Aspartame-mal édesítik . Az Aspartame 10% metanolt tartalmaz, halálos mérget, ami 86 fokos hőmérséklet felett vagy ha hosszabban áll a polcon, elkezd kiválni belőle.
A cikk azzal folytatódik, hogy a metanol apránként roncsolja szét az agyat. Az azonnali tünetek lehetnek súlyosak (epilepsziás roham, vakság, mellkasi remegés) vagy kevésbé észrevehetőek (látászavar, fényes felvillanások, csőlátás, fülcsengés vagy -zúgás, migrénes fejfájás, szédülés, egyensúlyzavar, allergiás reakciók az ajkon, illetve a szájon.

Beszámol a légierő egyik pilótájáról, aki közvetlenül nyomon követte a remegések és görcsök alakulását, amikben két éven át szenvedett a aszpartammal édesített italok fogyasztása idején. Ezek az egészségi problémák megszűntek, amikor abbahagyta fogyasztásukat.

Mellesleg 1996. június 27-én, az FDA minden nyilvános értesítés nélkül feloldott minden aszpartammal kapcsolatos korlátozást, így azóta felhasználható mindenben, sütött és főzött ételekben is.

Védelem a méreganyagok ellen
Hiába diétázunk, és eszünk kevesebbet, hogy a testet zsírégetésre ösztökéljük, amint abbahagyjuk a diétát, a zsír visszakúszik. Így védekezik a testünk a mérgek ellen. A zsír végleges eltávolításának egyetlen hatékony módja, ha megszabadulunk a mérgektől. Ezért olyan hatásos a Master Cleanse nem csak a súlycsökkentésben, hanem az emberek boldogabbá tételében is.

A legutóbbi nem hivatalos felmérésben 141 embert kérdeztünk meg, akik végigcsinálták vagy éppen most végzik a tisztítókúrát. Nyolcvan százalékuk megnövekedett energiáról számolt be, és tízből kilencen boldogabbnak érzik magukat! Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a mérgek okozzák a fejfájást, fáradékonyságot, ingerlékenységet és számos más nyűgöt és fájdalmat. A Master Cleanse, összeállítója, Stanley Burroughs szerint nem csak a vastagbelet tisztítja ki, hanem a májat, a vesét és a többi szervet, mirigyet is.


Egy nyers zöldségekből, gyümölcsökből és magokból álló étrend is megtisztíthat minket, de jóval lassabban. Ám tapasztalataim szerint nagyon-nagyon kevesen képesek teljesen átállni a nyers ételek fogyasztására. A Master Cleanse-t viszont sokan képesek elvégezni, és legyőzve némi sóvárgást több nyers ételt fogyasztanak, mint azelőtt. Ezt alátámasztja a fenti tanulmány, mert a válaszadók általában egészségesebbnek értékelték a Master Cleanse utáni étrendjüket a kúra előttinél.

HarmoNet tipp: Méregűzés - Tisztítókúra>>>Mi is az a Master Cleanse?
S most néhány szó arról, hol hallottam a Master Cleanse-ről és a nyers étrendről. 1998 őszén egy kis helyi szoftvercég sikeres vezetője voltam. Este fél hétkor vánszorogtam haza, olyan fáradtan, hogy épp csak bezuhantam az ágyba, nem is vacsoráztam. Reggel nyolc óra, a munkába indulás ideje előtt nem bírtam felkelni. A munkatársaim nem tudták, csak a feleségem, hogy valami nincs rendjén. Otthon azonban nem rejthettem el az állandó fáradtságot és ingerlékenységet. Mindennek a tetejébe, meggyűlt a bajom az étellel is. Mindegy volt, mit ettem, rosszul éreztem magam utána.

Körülbelül másfél évvel azelőtt, egy vizsgálaton kiderült, hogy elég higany van a szervezetemben ahhoz, hogy gátolja a normális testműködést. Nyilvánvalónak tűnt, hogy immár az elmém működését is veszélyezteti. Felkerestem a helyi orvost, hogy ajánljon egy higanyeltávolító kezelést, de mielőtt felvett volna a kezelésre, alaposan megvizsgált.

A vérvizsgálat riasztó eredményeket produkált.
Az éhgyomorra mért vércukorszintem 157 volt (mg/dl = 8,72 mmol/l), bőven a cukorbetegségi tartományban, a véráramban keringő és a zsírszövetben tárolt zsír (triglicerid) iszonyúan magasra szökött (1160 mg/dl =  64,4 mmol/l. 8,3-ig normális, 28 felett rendkívül magas), a koleszterin-szintem is hasonlóan ijesztő szintet mutatott (482/26,7). A doktor épp eléggé megijesztett ahhoz, hogy radikálisan változtassak az étrendemen. Elhagytam az összes édes élelmiszert, köztük az édes gyümölcsöket és zöldségeket is, és felvettem azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyeket Adele Davis ajánlott cukorbetegség esetén a Let’s Get Well (Érezzük jobban magunkat) című könyvében. Ezzel kiegészítettem a higanytisztító kezelést, aminek az ún. szuperzöld diéta is része volt (spirulina, kék-zöld algák, alfalfa (lucerna), búzafű és más zöld növények keveréke).

Átmeneti siker
Szerencsére a laboreredményeim a következő négy hónapban mind visszatértek a normális szintre, én pedig visszaálltam a szokvány zsíros, cukros, zöldség- és gyümölcsszegény, tartósítószerekben bővelkedő amerikai ételekre. Három évvel később, 2002 májusában ismét kivizsgáltattam magam, és ekkor, bár a terheletlen vércukrom rendben volt (108/6), sikerült az orvosom pályafutásának második legmagasabb vérzsírszintjét (1921/107) produkálnom, s a koleszterin szintje is olyan rettentően magas volt (525/29), hogy meghagyta az asszisztensének rendeljenek be azonnal, hogy gyógyszert írjon nekem. Hallgattam rá, azonnal ki is váltottam, és három napig be is szedtem. Fájt tőle a fejem, és rémségeseket álmodtam. Azon töprengtem, hogy ha a vércukorszintemet tudtam kezelni táplálkozással, miért ne próbálhatnám ki a diétát a koleszterin csökkentésére is?

2002 májusára a feleségem már teljes egészében nyers étrenden élt, több mint hat hónapja csak gyümölcsöt, zöldséget, és magvakat fogyasztott. Sugárzóan egészséges volt, lefogyott, tele energiával, nagyszerűen érezte magát. Hónapokon keresztül igyekeztem tudomást sem venni róla, milyen egészséges, de a receptfiaskó után úgy döntöttem, kipróbálom én is, és meglátom, mire megyek vele. Nem éreztem magam olyan rosszul, mint a higanytisztítás előtt, ám még mindig nem jöttem rá, hogy az autós dührohamok összefüggenek az egészségemmel, s továbbra sem volt annyi energiám, mint korábban. De hát nem ez a normális?

HarmoNet tipp:
Méregtelenítés zöldség- és gyümölcslével>>>

15 kg minusz
Amikor elkezdtem a nyers vegetárius étrendet, 2002. május 1-én, majd 105 kg voltam. 100 centis derekú nadrágokat hordtam, amikbe éppen csak belefértem. A következő fél évben majd 15 kilót fogytam, a derékbőségem lement 92 cm-re. Ami viszont még fontosabb, hogy remekül éreztem magam, és rengeteg lett az energiám. Az országúti idegbaj a múlt ködébe veszett. Akik megláttak, azt kérdezték, mit csináltam, hogy ennyivel jobban nézek ki.

2002 decemberében azon gondolkodtam, hogy rám férne valami tisztítókúra-féleség. Néhány évvel korábban végigcsináltam egy máj-epehólyag tisztító kezelést, és azon töprengtem, hogy szükségem lenne-e egy másik típusú tisztításra vagy kúrasorozatra. Így amikor december végén rábukkantam Stanley Burroughs Master Cleanse kezelésére, elhatároztam, hogy januárban elkezdem.


A Master Cleanse megváltoztatta az életem
.
Húsz napig csináltam, és tíz kilót fogytam. Ami sokkal-sokkal fontosabb, mesésen éreztem magam, és most már 10–14 órát tudok dolgozni minden feszültség nélkül, és boldogabb vagyok, mint évek hosszú során valaha is!
A feleségem is megcsinálta a Master Cleanse-t. Ahogy a huszonhét éves fiam és a barátnője is valamint egy barátom, akivel már három éve nem beszéltem. Amikor meghallotta, hogy több mint húsz kilót fogytam, és nagyszerűen érzem magam, azt mondta, nem érdekli, mi az, neki is kell belőle. Rájött, hogy a Master Cleanse alatt a legtöbb napon van elég energiája, hogy sétáljon napi tíz kilométert, és még tekerhet a kerékpárján további hatot.

Már kész volt a weboldalam a nyerstáplálkozásról, s elhatároztam, hogy kibővítem a Master Cleanse kúrával kapcsolatos információval. Készítettem egy fórumot is, ahol az érdeklődők választ kaphatnak kérdéseikre azoktól, akik már elvégezték a kúrát. Innen már csak egy kis lépés volt, hogy össze tudunk-e gyűjteni száz embert, akik a 2004-es év elején megcsinálják a Master Cleanse-t. A legnagyobb csodálkozásomra több mint 110 önkéntes kezdte el, pedig csak egyetlen cikkecske jelent meg róla a helyi egészségügyi magazinban. 2005 januárjában pedig már 218 ember csinálta meg a kúrát!

Gyakran kérdezik, tartom-e a súlyomat. Az első Master Cleanse-t 2003. január 24-én fejeztem be, akkor 79 kilóra fogytam. Amikor e sorokat írom, 2005 februárban, ugyanennyit nyomok. Még fontosabb, hogy ragyogó egészségnek örvendek, és ez látszik is.
Kívánom önöknek a legjobbakat!

A kúra részletes leírását Peter Glickman: Tisztítókúra mesterfokon c. könyvében találod>>>

Peter Glickman

HarmoNet tipp: Tavaszi salaktalanítás>>>