Méregűzés - tisztítókúra
Címlap / Szépség-Egészség / Méregűzés - tisztítókúra

Méregűzés - tisztítókúra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A ma embere rég feledésbe merült gyógymódokat fedez fel újra, s némelyeket eredményesen használ fel a gyógyításra, a jobb közérzet elérésére. Ilyen a "tisztítókúra" vagy más néven a "méregtelenítés" is.  

Az emberiség a fejlődés évmilliói során felkészült az éhezésre. Az ínség - ha nem tart túl sokáig -jótékony hatással van a szervezetre. Ilyenkor képes arra, hogy megszabaduljon az olyan anyagoktól, melyre a bőség idején képtelen, hiszen mindig a beérkező táplálék feldolgozásával, hasznosításával van elfoglalva. Az ember pedig szereti kényeztetni magát. A jóléti társadalmakra három dolog biztosan jellemző: túl sokat eszünk, túl sokat iszunk, és túl sokat beszélünk. Mi most jobbára az első problémával foglalkozunk.

Tehát: túl sokat eszünk, és máris tegyük hozzá; jobbára rendszertelenül, ami megterheli a beleket és a gyomrot, óriási terhet ró - többek között - a májra és a vesére. A méregtelenítés első lépése tehát e három fontos kiválasztó szerv (szervrendszer) tehermentesítése. A máj a szervezet legnagyobb méregtelenítő központja, a vesék a vizelet-kiválasztásban játszanak kulcsszerepet, és az emésztőrendszert sem lehet a végletekig túlterhelni, mert nem lesz képes a tökéletes emésztésre.

Elsősorban fogyást. De ne gondoljuk, hogy csak a túlsúlyos embereknek van szükségük tisztítókúrára, hiszen az ideális testsúly vagy a soványság hátterében nem feltétlenül az egészséges táplálkozás áll.
A tisztítókúrán, böjtön soha át nem esett szervezet általában tele van méreganyagokkal, hiszen a környezetünk, s mi magunk is bőven ellátjuk vele:

  • Táplálékunk és környezetünk erősen szennyezett
  • Emésztő- és kiválasztó szerveink túlterheltek, az anyagcsere túl sok energiát emészt fel, így nem marad "ereje" arra, hogy gyógyítsa magát vagy az egészséges működésre "figyeljen oda"
  • A méreganyagok felszaporodnak szervezetünkben, és elsalakosodást, "mérgezést" hoznak létre

Következmény: idült civilizációs betegségek. Lapunk hasábjain nem egyszer olvashatják, hogy bizonyos betegségcsoportok elsősorban a jóléti társadalmakra jellemzőek. Ilyenek az ízületi panaszok, reuma, köszvény, magas vérnyomás, keringési-és szívbetegségek, gombás fertőzések, allergiák, az immunrendszer gyengesége, fejfájások, gyakori megfázások, emésztési zavarok, cukorbetegség. Mindezek hátterében nem csak a helytelen táplálkozás áll, hanem egy sor egyéb "civilizációs jelenség" is, de jelen cikkünkben az étkezés jelentőségével foglalkozunk.

  • Súlycsökkenést. A mérgek, a víz és az ürülékmaradvány kiválasztódik, a felesleges fehérje és zsírtartalék megfogyatkozik
  • Egészséget, regenerálódást, fiatalodást
  • Több energiánk lesz, felszabadultnak, könnyűnek érezzük magunkat
  • Erősödik az immunrendszer
  • Érzékenységünk megnövekszik, fogékonyabbak leszünk az élvezetekre
  • Nyitottságot, fogékonyságot a szellemi és lelki energiákra
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 9532 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x