Mi az a Biosphera szoba? - Kényelmes és hatékony gyógyulás

A Biosphera program keretein belül kellemes és kulturált szobák kerülnek átadásra biológiai terápiák céljára. A különböző, de főképp reumatológiai betegségek kezelésére szolgáló kórházi szobákban családias hangulat uralkodik, ahol szakorvosok és ápolók folyamatos felügyelete mellett gyógyulhatnak a betegek.

Az első
Az első BIOSPHERA szoba a Budai Irgalmas Rendi Kórház Reumatológiai Osztályán nyílt meg az idei év őszén. Az eddigi visszajelzések alapján a tapasztalatok pozitívak, mind a betegek mind az orvosok és az ápolószemélyzet részéről. A betegek szempontjait is figyelembe vevő betegellátó programot indító cég, figyelemfelkeltés célját is kitűzte maga elé. Arra ösztönözve versenytársait is, hogy a betegellátás területén nagyobb szerepet vállaljanak. Erre a hazai viszonylatokban igencsak nagy szükség lehet.A második

A különböző biológiai terápiák beadására kialakított második szobát nemrég a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában adták át a nyilvánosságnak. A programban nem csak a szobák kényelmes és modern kialakítása a fő szempont, hanem, a hozzátartozó rendszer is. Az orvosok és ápolók a kezelésről részletesen tájékoztatják a betegeket. Konkrét információkat adnak át a betegséggel és a teendőkkel kapcsolatban, mintegy megtanítva az embert arra, hogy mi is a problémája és a későbbiekben mire számíthat, mit tehet.

HarmoNet tipp: A gyógytornász válaszol >>

Fejlődési lehetőség

A biológiai terápiás szereket forgalmazó cégek komoly versenyben vannak, hogy a legtisztább és legjobb készítményeket állítsák elő. Az elmúlt néhány évben a gyógyszergyártásnak ez a területe látványos fejlődésen ment keresztül. A Biosphera program egy jó lehetőség arra is, hogy az innovatív technológiák nagyobb körben terjedjenek el és váljanak ismertté. Továbbá nagyobb mértékű társadalmi szerepvállalásra ösztönözze a gyógyszeripari cégeket. Dr. Endrei Dóra a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának orvosigazgatója szerint a program által, olyan kutatások is elindulhatnak a központban, amikre eddig nem volt lehetőség.

E.M.
Képek: Piqs.de