Karizmatikus kóklerek

Ezoterikus csapdák, melyek a "kereső" útjában állnak. Nem kell megijedned, mindenki találkozik velük. Sőt! Még azt is megkockáztatom, hogy mindenki bele is fut néhányszor, ha válaszúton áll. Látók, táltosok, lélekgyógyászok - (NEM pszichológusok) önjelölt bölcsek, hókuszpókok, gangjósnők és spirituális félvezetők sora csalogat: gyere, hozd a pénzed, én pedig lelki békét adok cserébe! Biztos ez?? Lássuk!

A mi társadalmunk irányát megadó, vezető energiája – akár tetszik, akár nem – a pénz. A pénz energiája tartja fenn a hétköznapi életünket. Kit jobban, kit kevésbé befolyásol, de kétségtelen, hogy mindenki pénzből él. A gazdasági nehézségek éppen ezt az alapvető életenergiánkat csapolják meg. Egyre nehezebb pénzhez jutnunk, egyre több energia befektetéssel jár, hogy fenntartsuk korábbi pénzügyi nívónkat. Vannak, akik elegendő lelki erővel bírnak, hogy ezt túléljék, töretlen energiával haladnak céljaik felé. Mások letörnek, mint a bili füle és lelkierőforrás után néznek. Ők vannak leginkább kitéve a spiritualitás vámszedőinek.

Amit tanultál – azzal szakíthatsz!
Az emberek többsége gyermekkorában azt tanulja, hogy amit megszereztél, azt igyekezz megtartani. (Persze vannak jószívű parancsaink is, mint a légy udvarias, add kölcsön a dolgaidat, stb...)

Amit megszereztél, lehet:

Már gyakran az is hatalmas segítség, ha sikerül lokalizálnunk az energia hiányának fő területét.
Ugyanis ha egyik területen erős hiány lép fel, akkor a belsőnk igyekszik azt a területet „feltölteni” és a többi helyről veszi el hozzá az energiánkat. Ezért érezhetjük nehézségeinkkor, hogy az életkedvünk a bányászbéka vízszintje alá csökkent. Ha az adott területen egy „feneketlen kút” van, akkor bizony az összes energiánk elvész benne. Összességében megbetegszünk, érzelmileg rossz állapotba kerülünk, pénzünk forrásai megcsappannak. Ha sikerül rájönni, hogy hol folyik el a legtöbb erő, akkor sokkal könnyebb a „feneketlen kutat” betemetni, az alap problémát megoldani, és az energetikai háztartásunkat helyrebillenteni. A kóklerek azonban nem ebben segítenek!

HarmoNet tipp: Válságban a női energiák segítenek kilábalni! >>

Energetikai űr, vagy valódi segítség

Azok a segítők, akik a probléma forrását segítenek lokalizálni, annak alapvető gondjait megoldani és az önálló életünk vitelében támogatnak, általában nem helyettünk tesznek meg dolgokat. Hitrendszerünknek megfelelően persze gyógyulhatunk angyalok ereje által, Jézussal, vagy akár Marx Károllyal is. Az a segítő tud csak valóban segíteni, aki képes a saját hitrendszerünk képi világát, szóhasználatát felvenni. Segítség az, ha valaki, aki rámutat az alapvető hiányosságainkra amellett, hogy felismerjük erőforrásainkat is, megértjük miben vagyunk tényleg jók. A jó segítővel való közös munkálkodás után a probléma megoldódik, és az élet egy jobb síkon, pozitív kerékvágásban halad tovább, az egyén képessé válik nehézségeit saját maga leküzdeni.

Mit csinál, aki nem segít? Általában úgy tesz, mintha segítene
Ideig-óráig egy-egy energetikai területre segít erőt összpontosítani, de az erő-egyensúly létrehozásában, a gyökér probléma felismerésében nem lesz képes segíteni. Vannak olyan pszichológusok, akik a probléma-fenntartó nívón dolgoznak, és vannak egészen nagyszerű jósnők, akik pedig nem. Nem az eszköz, vagy a megszerzett diploma az, amin le lehet mérni, ki a jó segítő. Fontos, hogy értsük – nem mindenki számára való ugyanaz a segítő metódus, nem mindenkinek tud segíteni X, ha nekünk ő segített, s Y nem feltétlen csapnivaló, ha mi csalódtunk benne.


Amik biztosan NEM segítenek, ha le vagyunk törve:

HarmoNet tipp: I Ching - Jósolj magadnak! Ismerd meg jövődet! >>

Amikor a világ alapvető energiája sérül, és feneketlen kútnak tűnik az egész, ahová csak ömlik-ömlik a pénzünk, érdemes elgondolkodni, hogy szól ez személyes életünkről? Hogyan válthatjuk meg saját sorsunkat, hogy a világ sebei az egyénekén keresztül begyógyulhassanak?

Váraljai