I Ching - Jósolj magadnak! Ismerd meg jövődet!
Címlap / Ezotéria / I Ching - Jósolj magadnak! Ismerd meg jövődet!

I Ching - Jósolj magadnak! Ismerd meg jövődet!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-02

Hogyan használjuk a jeleket tanácskérésre? Jóslás és eligazítás, a döntéshelyzetek ősi jobbkeze, a misztikus tanácsadó. Elemzés és jövőlátás a Változások Könyvében. 

 

A tanácskérés lépései
A minél hatékonyabb tanácskérés érdekében tartsuk be az alábbi lépéseket:
 1. Keressünk a jósláshoz egy csendes helyet. Legyen tiszta és szagmentes, kerüljük a füstölőt. A tisztaság testünkre is érvényes.
   
 2. Ne használjuk a I Chinget, ha sietünk vagy közvetlen étkezés után, amikor az energia a gyomorba gyűlik. A kora reggel sem kedvező, mert lehet, hogy még nem hangolódtunk rá kellően az adott nap felkínálta lehetőségekre.

  A I Ching az elménkben felmerülő első képre válaszol, így ha elménk még alszik, vagy különleges elvárásaink vannak, a válasz nem feltétlen azt tükrözi vissza, ami tényleg fontos lenne az adott napon. Ha az elménkben felmerülő első kép ismeretlen a tudatunk előtt, olyan választ kapunk, amely látszólag nem kapcsolódik a kérdéshez. Ezért jobb, ha kivárjuk, míg jobban érzékeljük a nap energiáját, és tudatosságunk iránt is fogékonyabbak vagyunk. A kérdés feltevésére legjobb az étkezések közötti időszak, vagy késő este, amikor nappali tevékenységeink elcsitulnak, és egyedül maradunk figyelem-elterelő tényezők nélkül.
   
 3. A kérdésekhez tartsunk egy külön jegyzetfüzetet. Minden jóslatnál jegyezzük be a dátumot és a kérdést. A kérdés legyen minél egyszerűbb és egyenes. Ha nem fogalmazunk tisztán, nem kaphatunk helyes választ. Mivel a I Ching objektív elménkhez szól, nagyon fontos a kérdésfeltevés.  Ha pozitívan kérdezünk, pozitív energiánk fog visszatükröződni a válaszban. Hasonlóképpen, kétségeink, zavarodottságunk is kihat a válaszra. Ezért jóslás előtt mindig nyugtassuk le az elménket. Légzésünk és energiánk legyen nyugodt és egyenletes.

  Ha tudatunk szétszórt, vagy tele van gondolatokkal, vagy éppen befejeztünk valamilyen fizikai tevékenységet, nem fogunk pontos választ kapni. Elménk a víztükörhöz hasonlatos, ha a víz nyugodt, a visszatükrözött kép is tiszta. Ha egy követ dobunk a tóba, a tükröződés torz lesz. A I Ching elménk tükre, így nagyon fontos, hogy nyugodt és tiszta legyen: csak így merülhet fel a helyes kép, mivel külső és belső energiánk összhangban van.

  A kérdés feltevésekor bölcs dolog megfontolni a hozzáállásunkat. A I Ching szerepe, feladata, hogy segítsen nekünk összhangba hozni kettős természetünket. Ezért nem helyénvaló eldöntendő kérdéseket feltenni. A helyes megközelítés, ha egy tett következményére kérdezünk, vagy megkérdezzük, hogy mi a helyes viselkedés egy adott helyzetben.

 4. Amikor készen állunk a kérdés feltevésére, koncentráljunk az alsó és a felső elménkre, és fokozzuk az összpontosítást az alábbi két imádság valamelyikének használatával:
I. Ó mindenség örökkön kedves erénye!
   Kérlek, válaszolj életem mostani kérdésére!
   Mutasd meg a ............... következményeit,
   valamelyik jel és vonalainak segítségével.

 
II. Ó Ég és Föld, Isteni szellemek és ősi Mesterek!
    Fiatok/lányotok kér most útmutatást tőletek:
    ........................................................................
    A I Ching segítségével kérlek, válaszoljatok,
    s én elfogadom válaszotokat,
    akár jó-, akár balszerencsét mutat.
 

Kezdetben nem ajánlom a pálcikák használatát a jósláshoz, mivel használatuk eléggé összetett, idő- és összpontosítás-igényes. Kezdetben használjunk egyszerű és gyors módszereket. Javaslom a magokat, különösen a cassia tora használatát, amely jó hatással van a látásra, ezért a kínai gyógyászatban „bölcs döntés” néven ismert. De bármilyen más mag, vagy rövid szemű rizs is megfelel. Általában nem javaslom az érmék használatát, mert össze-vissza gurulnak, zajosak, ami megzavarhatja nyugalmunkat a jóslás ideje alatt. De ha nem zavar bennünket az érme, a pálcika (vagy bármilyen más módszer) akkor nyugodtan használhatjuk.

HarmoNet tipp:
Értsd meg, és a Mindenség feltárul előtted!>>>

Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 15986 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x