Pocsék ízű a csokitojás? Így hasznosítsd okosan (receptekkel)...
Címlap / A nyúlon túl / Pocsék ízű a csokitojás? Így hasznosítsd okosan (receptekkel)

Pocsék ízű a csokitojás? Így hasznosítsd okosan (receptekkel)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Nálatok is halmokban áll a pocsék ízű, de csinos sztaniolba pakolt csokitojás? Esetleg még egy-két tavalyi Mikulást is tudnál mellé tenni? Ha eddig sajnáltad kidobni, most kapsz néhány ötletet arra, hogy hasznosítsd okosan!  

A csokoládétojások és +figurák, gyakran nem étkezési csokoládéból, hanem rosszabb minőségű bevonómasszából készülnek, mely jól formázható ugyan, de nem valami finom. A papírjuk mutatós, és szinte mindenki elcsábul, vagy legalább is a locsolkodás során kap néhányat. Aztán a csokoládé csak áll, csak áll, és sajnáljuk kidobni.
 


Mit kezdjünk vele?

1. HarmoNet tipp: Tedd a mélyhűtőbe!
A mélyhűtőben meghűlt - előbb kicsomagolt - csokitojást aztán keményre fagyott állapotában nagyon könnyű picike darabkákra tördelni. A csokoládé normál hőfokon kenődik, masszás lesz, így azonban szép, szilánkos, igen apró darabokra törik. A törmeléket tegyük vissza a mélyhűtőbe, és szükség esetén egy-egy zacskónyit kivehetünk belőle.
Azokhoz a bögrés sütikhez, vagy muffinokhoz, amikhez egy-két kanál kakaóport javasolnak, bátran adjunk a kakaó helyett egy maréknyi fagyos csokitörmeléket. Csinos, "cirmos" sütik születhetnek végeredményként.

Kattints ide ilyen receptért >>

2. HarmoNet tipp: Idd meg!
A csokoládé tojásokat vagy nyuszikat törd darabokra. Két-három pici, vagy egy-másfél nagy tojás, vagy egy normál álló csokinyúl szükséges egy két-két és fél decis forró csoki ital elkészítéséhez. Önts a csokira annyi tejet, hogy ellepje, és folyamatosan keverve olvaszd fel a tejben. A forró csokoládé elkészítése igen egyszerű, nagyon finom, további édesítésre már nincs is szükség. Egy kis tejszínhab azért jöhet a tetejére ... hiszen ez nem fogyókúrás ital.

3. HarmoNet tipp: Legyen csoki-fondü!
A csokoládé-fondü receptje hasonlóan egyszerű a fentihez. Egy fondü-tálban olvasszuk fel a csokoládét, majd  valamilyen friss, vagy kompót gyümölcsöt, babapiskótát, kekszet mártogassunk a felolvadt csokoládéba. Inyencek megkeverhetik egy pici tejszínnel, esetleg csili paprikából egy leheletnyivel, vagy narancséjjal, amit nagyon apróra kell reszelni, és a narancs levéből is egy picit belecsorgatni a csokiba.

   

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6989 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x