Így díszíts Húsvétkor, hogy békés legyen az ünnep!
Címlap / A nyúlon túl / Így díszíts Húsvétkor, hogy békés legyen az ünnep!

Így díszíts Húsvétkor, hogy békés legyen az ünnep!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-17

Lakásunkban a nagytakarítás után ünnepi díszbe öltöztetjük az asztalt, a lakást. A néphagyomány és a modern lakberendezési eszközök segítségével belső egyensúlyunkat is megerősíthetjük. A húsvét a tisztaság, a belső lelki újjászületés, a lelki nagytakarítás időszaka is kellene hogy legyen. Ezért érdemes a környezetünkkel együtt ünneplőbe öltöztetnünk lelkünket is. Fontos, hogy a nyuszira, és más élő kisállatokra is megfelelően figyeljünk. 


Rendezvénynaptár
Húsvét az ablakban
Az ablak a ház szeme. Kifelé mutat és befelé néz. Az ablakunkba most - ellentétben a karácsonyi dekorációval - ne lógassunk "lefele húzó" dolgokat. Cserépbe ültetett - és nem leszakított, vagy vázába tett - növényekkel díszítsük a párkányt, lehetőleg friss, virágos növények legyenek. Az ablakainkat feltétlen tisztítsuk meg.

Húsvét az ajtón
Az ajtóra ilyenkor is tehetünk díszeket, főleg barkaágból font koszorút, és más az ünnepre utaló szimbólumokat, például a koszorú közepébe tűzött, vagy kötött kifújt hímes tojást. Ez egyúttal jelölheti azt is, hogy a háznál locsolókat várunk. Egyes helyeken újabban szokás húsvét hétfőjén a kilincsre akasztott táblácskával jelezni, hogy a locsolókat szívesen látják-e a házban.


Kép forrása: Pixabay

Húsvét a konyhában
A konyha a nagy sütés-főzés tojásfestés miatt soha nem lehet igazán csillogó rendben az ünnep alatt. Ilyenkor a háziasszonyok többsége itt tartózkodik, megérdemli tehát, hogy vidám hangulatú dekorációt tegyen a konyhába. A húsvéti mintás szalvéták, asztalkendők mellett a falakat is dekorálhatjuk. A barátainktól kapott képeslapokat, családtagjaink üdvözleteit a konyhai üzenő táblára tűzhetjük, így látjuk, hányan gondoltak ránk az ünnep alkalmából.

Húsvét a szobában
A szoba ilyenkor rendes és tiszta. Az asztalokon barkaágak, virágok, melyek a tavaszt idézik. Sok családban előkerül a Biblia, amit egy külön asztalkára helyeznek, ott nyitva ki, ahol a húsvéti eseményekről ír a könyv. Ebből minden étkezés előtt felolvasnak és még akkor is imával kezdik az étkezéseket, ha a családban ez máskor nem volt szokásos dolog.

A dekoráció főként a harmonikus, pasztell árnyalatú terítőkből, drapériákból állhat. A barkaágakra kifújt és festett tojásokat akasztanak, és kis fonott kosárkákban festett tojásokat fektetnek száraz fűre, vagy zöld színű krepp papírra. A csokoládétojások legfeljebb a konyhába valók, dekorációs célra alkalmatlanok.

A húsvéti nyúl, kiskacsa, kiscsibe
Ha a gyereket az ünnepen egy kisállattal ajándékozzuk meg, óvatosan válogassunk. Ha van ismerősünk vidéken, úgy már akkor gondoskodjunk a nyuszi, kiscsibe, vagy kiskacsa sorsáról, amikor még csak tervezzük a megvásárlását. A kiscsibét, kiskacsát az apró gyermekek gyakran "túlszeretik", így ezeket már csak nagyobbacska gyerkőcnek vásároljuk meg.


Kép forrása: Pixabay

A nyuszit a kicsik is tudják simogatni, de ne engedjük, hogy a fülénél fogva rángassák a kis állatot, vagy folyamatosan kínozzák azzal, hogy ölből ölbe, kézből kézbe adják. Ha a gyermeknek feltétlenül állatkát szánunk, úgy vegyünk a lakásban később is tartható kanárimadarat, papagájt, pintyet, vagy tengerimalacot, hörcsögöt, kisegeret. Ezek ajándéknak is kiválóak, és nem kell tőlük megválni néhány nap után, ráadásul gondozásuk egy kisiskolásnak már nem is okozhat gondot!

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 22617 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x