Kakast kakassal, avagy az autentikus kakaspörkölt
Címlap / Asztalra / Kakast kakassal, avagy az autentikus kakaspörkölt

Kakast kakassal, avagy az autentikus kakaspörkölt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-11-27

Farsang idején csak úgy szaladgál az utcán a férfinép színe-java. Ha szeretnél találni magadnak valakit, egy jó tanács: a férfiak szívéhez a gyomrukon át vezet az út!  

 

Rendezvénynaptár


Hozzávalók:

1 kakas
15 dkg zsír
10 dkg vöröshagyma

pirospaprika

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott kakast feldaraboljuk. A finomra vágott vöröshagymát a felhevített zsírban aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és felöntjük egy kevés vízzel. Beletesszük a kakast, megsózzuk, elkeverjük, és fedő alatt lassú főzéssel, rövid lével pároljuk, illetve pörköljük. Időnként megnézzük, és ha a levét elfőtte, és zsírjára pirult, egy kevés vizet vagy vörös bort öntünk alá.

Tehetünk bele egy kevés lecsót, vagy nyáron zöldpaprikát és paradicsomot. Köretnek tarhonyát vagy sós burgonyát adunk hozzá. A burgonyát egybe is főzhetjük a hússal. 

Az inas, száraz húsdarabok érett ízei kiválóan érvényesülnek a „pörkölés” útján. Olyan karakteres, sűrű mártásszerű paprikás levet adnak, ami sokkal töményebb, mint a paprikás csirkéé. Persze ezt tovább is kell „pörkölni”, mint a csirkét.

 
 


Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 5613 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 




x