Vegán nudli szilvaszósszal
Címlap / Asztalra / Vegán nudli szilvaszósszal

Farkas Anita

Vegán nudli szilvaszósszal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A nudli igazán magyar étel, hasonlít rá az olasz gnocchi, de a miénk csak szimpla, egyszerű és édes nudli.  

Anyukám mindig is tojás nélkül csinálta, és soha nem mérte le a hozzávalókat, csak úgy sacc per kábéra csinálta, de most le is mértük a mennyiségeket. A nagymamám és unokatesóm süt, főz mindig úgy, hogy az instrukció ‘majd látod’ és a ‘majd érzed’ között mozog, de azok az igazán finomságok. Ez eredeti recept zsírral írja, ami a hagyományos magyar ételek körében állati eredetű zsiradékra vonatkozik, de ezt is ki lehet cserélni növényi eredetű zsiradékra, és vegán ételt kapunk.

Nézzük mi hogyan csináljuk:

Hozzávalók (4 főre):
  • 75 dkg főtt tört burgonya
  • 6 teáskanál napraforgóolaj
  • 6 púpos evőkanál gluténmentes alapliszt
  • 6 púpos evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt (ezt is lehet gluténmentes lisztre cserélni, hogy teljesen gluténmentes legyen a dolog)
  • pici só
  • kókuszreszelék, vagy zsemlemorzsa
  • friss gyümölcsből sűrű turmix vagy lekvár

A burgonyát megmossuk, majd héjában megfőzzük. Amikor megfőtt, meghámozzuk, és krumplitörővel áttörjük. Még melegen hozzákeverjük az olajat. Majd amikor kihűlt akkor hozzákeverjük a lisztet. Igazából lehet tényleg bő nagy kanállal mérni a lisztet, mert inkább legyen egy kissé keményebb a tészta, mert ha véletlenül nem vesszük ki a főzővízből időben a nudlikat akkor sokkal könnyebben összeáll. Amikor összegyúrtuk a tésztát, kis hengereket formálunk belőle. Sós lobogó vízben kifőzzük. Amikor feljönnek a nudlik a víz tetejére akkor megfőttek és ki is lehet őket venni. Amíg a főzővíz felforr addig meg pirítjuk száraz serpenyőben a kókuszreszeléket, ebben fogjuk a kifőzött nudlikat megforgatni. Az eredetileg a nudlikat, olajban pirított zsemlemorzsában forgatjuk meg. Én friss fahéjas sűrű szilvaturmix-szal ettem, de lehet a hagyományokat követve lekvárral enni.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézségi fok: Közepes
Tápanyagtartalom(1 főre): 505,3 kcal, 87,67 g szénhidrát, 4,9 g fehérje, 16,5 g zsír

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 16082 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x